יום כתום: מתכונים עם בטטה

78 תגובות לפוסט

  1. רחל נ. הגיב:

    תודה על המתכונים הנפלאים, אני נהנית להכין ולאכול! בקשה קטנה – במתכונים של אפייה, אם אפשר להוסיף את גודל התבנית שבה אופים את המאפה, כדי שנדע מראש במה מדובר, פחות או יותר..
    תודה רבה, והמשך פורה! 🙂

    • אורי הגיב:

      היי רחל, תודה על המילים הטובות 🙂 גודל התבנית מצויין במתכון מעל רשימת המרכיבים. יום מקסים!

    • נועה הגיב:

      הניוקי יצא מעולה, ממש תאווה לחיך! ממליצים בחום!

  2. עמית הגיב:

    תודה! נראה מעולה!

    נראה לך שאפשר להחליף את קמח החיטה בקמחים אחרים?

    • אורי הגיב:

      להערכתי כן, בעיקר בפשטידה, אבל תלוי איזה קמח כמובן.. לא ניסיתי לעשות ניוקי מקמח אורז למשל, אבל אני מניחה שניתן.

      • ענת הגיב:

        גם אני מצטרפת לשאלה לגבי קמח ללא גלוטן. עשיתי ניוקי מתפוחי אדמה בתוספת קמח תפוחי אדמה, אבל שם יש יותר עמילן מאשר בבטטות. אנסה גם את המתכון שלך עם קמח תפוחי אדמה או טיפה קמח חומוס.

        • ענת הגיב:

          ועוד משהו: אני צולה (זאת לא המילה המתאימה אבל אין לי אחרת) תפוחי אדמה, בטטות, סלק, חצילים וקישואים בסיר חרס ללא מים. מאד מתאים לניוקי ובכלל טעים מאוד.

        • נאוה הגיב:

          שלום ענת,

          האם כבר עשית את הפשטידת בטטה עם קמח תחליפי לקמח רגיל?

          תודה נאוה

      • יערה הגיב:

        אפשר להחליף את הקמח בפשטידה לקמח כוסמין מלא באותו מינון? או לחילופים קמח חיטה לבן רגיל?

        • אורי הגיב:

          היי, כן אין בעיה להחליף קמחים.

          • יערה הגיב:

            תודה רבה על התגובה! כשעירבבתי את הבצל עם שתי כפות הקמח (כוסמין מלא) חלק ממנו נשאר בגושים. האם זה בסדר ככה? או האם יש דרך להימנע? לא טעמתי מהפשטידה כי היא נשלחה לחברים.

          • שרה הורניק הגיב:

            איך היו התגובות? 🙂 אם זה בעייתי, הייתי קודם כל מערבבת את הקמח עם חלב הקוקס בנפרד, ואחר כך מוסיפה לתערובת.

      • סוזנה הגיב:

        לגבי ניוקי ופשטידה, טפשר להחליף בקמח כוסמין לבן?תודה

  3. תמי הגיב:

    נראה מדהים!!

  4. רחל הגיב:

    תודה רבה:)
    אפשר להחליף את השמן קוקוס בשמן קנולה/זית? יש לי גם נוזל קוקוס אם זה קריטי לטעם.. מה את ממליצה?

  5. TARA הגיב:

    היי אורי,
    בשביל הניוקי, אפיתי 5-6 דלעות ערמונים. וכבר רוקנתי אותן והכל. כמה נראה לך שזה אמור להיות מבחינת כמויות? כאילו, כמה קמח וטחינה נראה לך יתאים לכמות שלי….?
    תודה!

    • אורי הגיב:

      קשה לומר בלי לדעת מה הכמות, הייתי שוקלת (או אם את יודעת כמה הדלעות שקלו, למרות שאחרי שרוקנת המשקל יהיה נמוך בהרבה.

      • TARA הגיב:

        אין לי משקל… 😕
        בכל מקרה, בסוף עשיתי כמות של בערך כוס וחצי דלעות על בערך כוס קמח מלא.
        תיבלתי עם הל (ממש אהבתי את הרעיון!) והקפצתי בשמן זית, ערמונים קצוצים, פורצ'יני מיובשות שהושרו במים ובזיליקום טרי. יצא מ-ע-ו-ל-ה!
        הולכת להכין עכשיו שוב, הפעם עם מרווה במקום בזיליקום 😉

  6. מאיה הגיב:

    תודה על המתכון. אני מאוד מתגעגעת לפשטידות ולכן מיד קניתי מצרכים והכנתי.
    אני השתמשתי במקום בשמן הקוקוס בתחליף ביצה אחר ויצא גם טוב.
    קיבלתי המלצה מחברה להכין מזרעי פשתן, אבל לא לטחון אלא לבשל אותם ואז משתחרר מהקליפה חומר דמוי חלבון. ניסיתי גם בעוגה, וזה מחליף ביצה בצורה הכי טובה שראיתי עד כה. ממליצה לנסות. אני משתפת את הלינק למאמר:
    http://www.veganbaking.net/egg-replacers/198-flax-seed-egg-replacer#.UgMXENKsioD
    תגיעו לחלק של הג'ל.
    אני מזהירה מראש שזה דורש עבודה, אבל התוצאה פשוט הדהימה אותי.
    כמו כן ניתן להכין מראש כמות לשמור במקרר או להקפיא.
    מתאים לעוגות , למאפים, לא בדקתי עדיין לגבי חביתות… 😉

  7. איילת שמש הגיב:

    היי אורי!
    אחלה אתר וישר כח! בזכותך יש לי מה להכין לבעלי 🙂
    שאלה לגבי המתכון האם חייב להוסיף הל או שאפשר להחליף במשהו אחר?
    תודה רבה וחג שמח!
    איילת

  8. מיכל הגיב:

    הכנתי כבר מספר פעמים !! הפעם עם ברוקולי חלוט במקום הכרובית

    תחתית הבצל מושלמת להמון פשטידות !
    תודה!

  9. ענת הגיב:

    היי, יש לך רעיון במה אפשר להחליף את הכרובית?

    תודה

    • אורי הגיב:

      אין לכרובית בדיוק מקבילה, אולי ברוקולי או ירק אחר שהוא נגיס ובעל נפח. או לנסות מתכון אחר 🙂

      • טלי פכר הגיב:

        אם אחליף את הבטטה בתפ"א מה יקרה(אין לי בטטה🙁)
        תודה,טלי

        • אורי שביט הגיב:

          את מדברת על הניוקי או הפשטידה? את הניוקי אין בעיה אבל מן הסתם הכמויות ישתנו. לגבי הפשטידה – פחות ממליצה.

  10. ענבר הגיב:

    היי אורי!
    נראה מעולה! אני מתכננת להכין את הניוקי הזה לשבועות ורציתי לדעת אם אפשר להקפיא חלק מהבצק לפי הבישול במים? אני מתכוונת להכין היום את הבצק ורק ביום שלישי להפשיר אותו ואז לבשל אותו במים + רוטב לאחר מכן. ניתן להקפיא ואז להפשיר ולבשל? או שיהרס?

    תודה רבה וחג שמח 🙂

  11. טל הגיב:

    הפשטידה פשוט מעולה!!! היה קשה להפסיק לאכול ממנה. תודה רבה!

  12. עדי הגיב:

    תודה רבה, הכנתי היום את הפשטידה והיא יצאה מעולה 😆
    נדלקתי גם על המתכון של הניוקי אבל הטוסטר אובן שלי מגיע עד 230 מעלות בלבד (נטולת תנור לצערי), חושבת שיעבוד?

  13. תמר הגיב:

    בקשר לפשטידה- החלב קוקוס הכוונה של אלפרו? הדליל של 20 קלוריות ל100 גרם?
    ואפשר במקום למעוך ולערבב פשוט לשים הכל בבלנדר לעיסה אחידה?

  14. הגר הגיב:

    האם אפשר לוותר על תחתית הבצל (בגלל ילדים שלא אוהבים בצל)?

  15. אלינור הגיב:

    היי,
    תודה רבה על המתכון!
    אני מעוניינת להכין את הפשטידה אבל עם בצל, ברוקולי ובטטה.
    נתקעתי בלי חלב קוקוס בבית או כל חלב אחר לצורך העניין…
    מה אוכל להוסיף במקום?
    תודה!

    • אורי הגיב:

      היי, אני חוששת שזה לא יעבוד בלי נוזל סמיך כל שהוא.. לא בטוחה שמים יהיו מספיקים אבל אפשר לנסות לשים פחות ולקוות שיתייצב.

  16. רוני הגיב:

    היי,

    הכרובית אמורה להגיע למצב שהיא ממש נהיית מעוכה וכחלק מהעיסה?

    • אורי הגיב:

      לטעמי לא, עדיף לבשל אותה עד שהיא רכה אבל עדיין יציבה ונגיסה. למרות שלא נורא אם היא נטמעת בעיסה.

  17. מיכל הגיב:

    הי,

    מהי הדרך הטובה ביותר לשמור על טעם ומרקם הפשטידה? (אופה ביום חמישי, עם כוונה להגיש בשבת). האם להקפיא? האם במקרר? כיצד כדאי לחמם בהגשה?

  18. סבטה הגיב:

    היי, אם אין לי עלי מרווה, במה אפשר להחליף? בשביל הרוטב לניוקי?

    • אורי הגיב:

      קצת קשה למצוא תחליף אבל הייתי מנסה אורגנו או זעתר טריים. אופציה אחרת היא לתבל במעט פפריקה מעושנת.

  19. נויה הגיב:

    בשביל פשטידת הבטטה-כנראה בגלל העונה אני לא מוצאת כרובית יפה, האם אפשר להחליף בברוקולי/קישוא/תפוחי אדמה?

    • אורי הגיב:

      אממ לכרובית יש מרקם ונפח קצת שונים, מכל האופציות האלה הייתי הולכת על קישואים. ספרי איך יצא!

    • אראלה עופר הגיב:

      שלום אורי ולכלהמגיבים/ות
      איזה רוטב מתאים לניוקי ?
      אשמח על מתכון
      תודה

      • אורי הגיב:

        היי אראלה, אפשר להגיש ניוקי בהרבה סוגים של רטבים: עגבניות כמובן, פסטו, "שמנת" שאפשר להכין משמנת צמחית מבוססת סויה או אורז (יש לאלפרו למשל) או מטופו משי טחון ומדולל בחלב שקדים או סויה ללא תוספת סוכר. במקרה הזה פשוט הגשתי אותו כך, בשמן זית, שום ומרווה, אלי אוליו.

        • אראלה עופר הגיב:

          תודה רבה
          אשמח אם תוכלי לתת מתכון לרוטב עגבניות שלא יזכיר את רוטב העגבניות שבד"כ מכינים לפסטה /ספגטי או פיצה.

          • אורי הגיב:

            היי, אני לא מכירה רוטב עגבניות שהוא "אחר" לגמרי.. אפשר אולי לשלב עגבניות ושמנת סויה כדי לייצר רוטב רוזה, זה יכול להיות נהדר.

        • אראלה עופר הגיב:

          עוד שאלה קטנה
          האם אפשר להשתמש בתפ"א במקום הבטטה ( כלומר אותן כמויות ותבלינים) ?

          תודה

  20. טוהר הגיב:

    תודה רבה 🙂

  21. יסכה הגיב:

    האם זה מתאים בהכנה מראש? לדוגמא להכין היום לארוחה של מחר בערב?

    • אורי הגיב:

      היי יסכה, את הפשטידה אפילו רצוי להכין יום מראש. הניוקי קצת פחות מתאימים אבל אולי להכין את הבצק ולבשל לפני ההגשה זה אפשרי.

  22. אפרת הגיב:

    הניוקי נראה מדהים! ככ חיפשתי מתכון ללא קמח לבן!
    שאלה – האם ניתן להכין את הבצק ולשמור אותו במקרר יום לפני?

  23. עינת הגיב:

    האם אפשר להחליף את חלב הקוקוס בקרם קוקוס?

  24. עינת הגיב:

    זה לא ממש החזיק לי. קצת התפרקה הפשטידה. צריך אולי עוד קמח?

    • אורי הגיב:

      היי, באסה! יכול להיות שהיו יותר מדי נוזלים בבטטה או בכרובית, צריך לסנן ממש טוב (עדיף אפילו להשהות בסינון, אני אוסיף את זה למתכון). כמובן שאפשר להוסיף עוד קמח.. בעיקרון אחרי שהיא מתקררת היא ממש מתייצבת.

  25. מירי הגיב:

    אורי, יש לך רעיון במה להחליף את הבצל בפשטידה? (יש לי רגישות לכל משפחת הבצל)

    • אורי הגיב:

      היי מירי, הבצל די משמעותי בטעם ובכמות אבל אפשר אולי לנסות לגרד קישואים על פומפיה גסה ולטגן אותם טוב טוב. אם את מנסה ספרי איך יצא!!

  26. מאיה הגיב:

    היי
    הניוקי נראה מדהים.
    במידה ולא אוכל את הכל היום כיצד את מציעה לשמור את השאריות? לפני בישול או אחרי? במקרר? במקפיא?

  27. מורן הגיב:

    היי אורי, תודה על הכל כאן ובכלל, את נהדרת.

    שאלה קצת מוזרה: את חושבת שאפשר להכין ניוקי קולורבי? (במקום בטטה/תפו"א)

    • אורי שביט הגיב:

      תודה רבה מורן!
      לגבי קולרבי, אני מתה עליו! אבל.. לדעתי המרקם שלו בעייתי ליצירת ניוקי. הוא יצטרך הרבה קמח כי הוא יותר מימי ושברירי כזה. יש לו פחות "גוף" מה שנקרא, שזה בטח בגלל תכולת עמילן נמוכה.

      • מורן הגיב:

        תודה על התשובה ובאמת הגיוני.
        החלטתי להיות בכ"ז אופטימית, והכנתי *ניוקי קולרבי* עם קמח כוסמין מלא ועם קורנפלור בתור ממלא העמילן 🙂 יצא לגמרי ניוקי למהדרין ולזלילה 🙂
        !

  28. מורן הגיב:

    לדעתך הניוקי יעבוד עם בטטה לבנה?

    ~מתלהבת~

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |