מקלובה יובה: עוגת אורז חגיגית עם יובה, פטריות וערמונים
אחת הדרכים הכי מוצלחות להרשים את האורחים שלכם בארוחת שישי או חג היא להגיש לשולחן מקלובה חגיגית, עוגת אורז מלאה בהפתעות, ששווה לעבור בשבילה את הלחץ שמגיע ברגע הדרמטי של היפוך הסיר
עוגות אורז הן מסוג המנות שהן גם הכי מרשימות וגם ממש טעימות בעת ובעונה אחת. אני תמיד מתפעלת מהאלגנטיות שלהן כשהן עומדות בשלמותן על הצלחת, רגע לפני שמבקעים אותן ומחלקים לצלחות. אני בדרך כלל חוסכת לעצמי את החרדות של ההיפוך (יצליח? לא יצליח? אולי נשרף מלמטה? רק שלא יתפרק!) ופשוט אופה אורז בסיר אחד עם כל מיני תוספות. זה לגמרי מעדן גם ככה, אבל כשיש הזדמנות קצת יותר חגיגית או אפילו סתם ארוחת שישי משפחתית, שווה להשקיע עוד טיפונת מאמץ כדי להפוך קדרה תמימה למנה סופר מרשימה.
מקלובה צמחונית\טבעונית עם פטריות וערמונים
כשחשבתי להכין מקלובה לכבוד החברות שבאו לאכול אחרי שהקורונה הפרידה בינינו ליותר מדי זמן, מיד ידעתי מה אני רוצה להוסיף לה – מוצר באמת מוצלח שמגיע אלינו כל הדרך מאסיה, שהוא פצצה של חלבון ומאכל יפאני מסורתי – יובה. אם פספסתם את המתכונים הקודמים שהכנתי עם יובה, תוכלו למצוא את כל ההסברים עליה במתכון למוקפץ סובה-יובה וגם להתנסות בקדרה נהדרת של ארטישוק ירושלמי ויובה בסגנון מרוקאי. בקצרה, מדובר ב-Tofu Skin – מעין קרום שמצטבר על חלב הסויה הרותח שמשמש להכנת טופו, אותו אוספים ואז מייבשים (יש מסעדות יפניות שמגישות אותו טרי). מה שאני אוהבת במיוחד ביובה זה את המרקם הסיבי והנגיס, שבמקרה הזה משתלב בצורה מושלמת בעוגת האורז החורפית, שיש בה גם פטריות, ערמונים ועוד דברים טובים וטעימים. אם עוד לא החלטתם מה להכין לארוחת שישי – הבעיה שלכם נפתרה ברגע זה.
אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם כשאתם מכינים!
מקלובה יובה: עוגת אורז חגיגית עם יובה, פטריות וערמונים
שימו לב – השתמשתי בשני סוגי אורז מלא: בסמטי ועגול, שביחד מעניקים את המרקם המוצלח והיציב לעוגה. לשינויים וגיוונים ראו הערות בסוף המתכון.
חומרים ל-6 סועדים
150 גרם (1/2 חבילה) יובה (ראו בהמשך במה אפשר להחליף)
4 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
1/2 סלסלה פטריות פורטובלו, חתוכות לגודל ביס
150 גרם ארטישוק ירושלמי פרוס לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
6 שיני שום מעוכות
מלח, פלפל שחור גרוס
100 גרם (1 שקית) ערמונים בואקום, חצויים
לאורז:
1 כוס (180 גרם) אורז בסמטי מלא
1 כוס (190 גרם) אורז עגול מלא
1/2 כוס (60 גרם) צנוברים
1 כפית גדושה בהרט
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור
1/2 5 כוסות מים רותחים
4 גזרים גדולים, פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
+ משרים את נתחי היובה בקערה עם מי ברז במשך כ-30 דקות, לריכוך. מסננים וסוחטים היטב.
+ בינתיים שוטפים את שני סוגי האורז ומעבירים לקערה. מוסיפים צנוברים ותבלינים, מערבבים ושומרים בצד.
+ יוצקים 2 כפות שמן לסיר בגודל בינוני, רצוי נון-סטיק. מטגנים בצל קצוץ מעל להבה בינונית-גבוהה לריכוך ולהזהבה קלה, כ-5 דקות. מוסיפים את נתחי היובה וממשיכים לטגן עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, להזהבה.
+ מוסיפים פטריות, פרוסות ארטישוק ירושלמי ושיני שום וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מדי פעם עוד 5 דקות, עד שהפטריות והארטישוקים מתרככים מעט. אם צריך מוסיפים מעט שמן או מים לסיר ומקרצפים את המשקעים שבתחתית. מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לקערה. מוסיפים ערמונים חצויים, מערבבים ושומרים בצד.
+ יוצקים לאותו סיר 2 כפות שמן זית ומסדרים בצפיפות את פרוסות הגזר, כך שיכסו את כל התחתית. אם רוצים אפשר לגזור נייר אפייה בקוטר של תחתית הסיר – מניחים אותו מעל השמן, מזלפים שמן מלמעלה ועליו מסדרים את הגזרים. מחממים מעל להבה בינונית-גבוהה ומטגנים 2-3 דקות.
+ מעבירים לסיר מחצית מתערובת האורז ומשטחים לשכבה אחידה. מניחים על האורז את תערובת היובה ומשטחים. מוסיפים את האורז הנותר ומשטחים לשכבה אחידה.
+ יוצקים לסיר בזהירות 1/2 5 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה הכי קטנה, מכסים ומבשלים שעה עד שעה וחצי (תלוי כמה אתם לחוצים).
+ מסירים מהכיריים ומניחים למקלובה להתקרר בחוץ כ-15 דקות (ראו בהמשך טיפ לחילוץ העוגה!). מסירים את המכסה, מניחים על הסיר צלחת גדולה הפוכה, אוחזים משני הצדדים והופכים בבת אחת. מרימים לאט את הסיר לקבלת עוגה שלמה ויפה. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
המדריך לטבעונות טעימה ומהנה – עכשיו במחיר מבצע!
שינויים וגיוונים:
מה אפשר במקום יובה? אפשר להשתמש ברצועות סויה יבשות שבושלו חצי שעה במים רותחים (אפשר עם תבלינים כמו פפריקה, כורכום ומלח) ונסחטו היטב.
ואם אני לא אוכל/ת סויה? אפשר להכין עם עוד ירקות במקום, כמו קוביות חציל, זוקיני או דלעת.
אפשר להכין עם אורז לבן? בהחלט, רק תפחיתו כוס אחת של מים.
טיפ שעוזר לחלץ את המקלובה מהסיר: לפני ההיפוך פותחים את ברז המים הקרים ומרטיבים (בזהירות) את דפנות הסיר מסביב. הקירור יגרום למקלובה להתנתק מהן יותר בקלות.
עוד לא הצטרפתם לקהילה הכי טעימה ברשת? בואו בואו
תגיות: מקלובה אורז מלא, פטריות, מקלובה צמחונית, ארטישוק ירושלמי, ערמונים, מקלובה, מקלובה טבעונית, יובה, איך מכינים מקלובה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, דגנים, קטניות
למזלי הצלחתי להשיג את כל המרכיבים ואפילו פעם ראשונה שהשתמשתי ביובה. אין לי סיר שיכול להכנס לתנור, אז פשוט המשכתי לבשל על הגז. אומנם לא יצא לי "עוגה", אבל יצא מאוד טעים ואני אכין שוב!!
תודה על המתכון
איזה כיף לשמוע!!