קדרת יובה וארטישוק ירושלמי בסגנון מרוקאי

6 תגובות לפוסט

  1. יוסף הגיב:

    היי אורי (:
    מה הכוונה בקרצוף הארטישוק הירושלמי? פשוט לשטוף טוב במים?

    • אורי שביט הגיב:

      אני קרצפתי עם סקוטש ברייט 🙂

      • יוסף הגיב:

        במטרה פשוט להוריד את כל העפר/אדמה?
        (מנסה להבין את מטרת הקרצוף, בניגוד לשטיפה🙂
        אם זו טרמינולוגיה לטכניקה כלשהי שייחודית לארטישוק ירושלמי. בחיים לא התעסקתי איתו.)

        • אורי שביט הגיב:

          היי, כן. לארטישוק ירושלמי יש קליפה דקה שאין בעיה להשאיר אותה אבל מצד שני היא מחוספסת ולכן האדמה/עפר "נתפסים" עליה. אם רק תשטוף לא בטוח שזה יהיה מספיק נקי, כמובן לשיקולך 🙂

  2. יוסף הגיב:

    יש לי ״רצועות סויה״, בקופסה, של soy joy.
    האם גם עליהם לשפוך מים רותחים לחצי שעה? או שמבשלים אותם במים למשך זמן כלשהו? (על הקופסה רשום שמבשלים במים רותחים חצי שעה (עם כף קארי…?)

    • אורי שביט הגיב:

      היי יוסף, כן כדאי לבשל אותם – הם מתנהגים אחרת מיובה. אפשר להוסיף למים תבלינים אם רוצים. אחרי שהם מתרככים לסחוט היטב ולהמשיך כמו במתכון.

השאר תגובה

    סדנת בישול טבעונית
    סדנת בישול דיגיטלית עם אורי שביט
    המטבח הטבעוני שלי
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2020 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט