מרק סלק טבעוני. צילום: אורי שביט

מרק סלק קטיפתי

ינואר 22, 2013 מאת:

אל הסלק חיברתי את הנגטיב שלו – הלפת הלבנה והתפוחה, שגם היא בימים אלה כבר בשיאה. אם רוצים יותר מתוק, הולכים לכיוון הסילאן, רכז רימונים יעיף אתכם לכיוון החמצמץ ושילוב של השניים – תענוג צרוף. שחקו עם הכמויות לפי הטעם.

ל 4-6 מנות

2 סלקים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 לפתות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות
1 בצל לבן או סגול, חצוי ופרוס גס
2-3 שיני שום
1-2 כפיות זרעי כוסברה, כתושים במכתש ועלי
4 זרעי הל שבורים מעט (אפשר להחליף ב 1/2 כפית הל טחון)
1/2 צרור כוסברה
2-3 ענפי סלרי
2-3 עלי דפנה
לימון פרסי שחור או בהיר (לא חובה, לחובבי הז'אנר)
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית רכז רימונים (לא חובה)
1 כפית סילאן (לא חובה)
מעט שמן זית

כ-1/2 1 ליטר מים

להגשה: כוסברה או עירית קצוצה

+ מחממים מעט שמן זית בסיר רחב וקולים את זרעי ההל והכוסברה במשך כדקה, עד שהם מעלים ניחוח. מוסיפים את פרוסות הבצל ושיני השום ומאדים כ-5 דקות, עד שהם מתרככים מעט והבצל הופך שקוף. מוסיפים את קוביות הסלק והלפת ומאדים 2-3 דקות נוספות.
+ מניחים על גבי הירקות את הכוסברה וענפי הסלרי ומוסיפים את עלי הדפנה. יוצקים מים כך שיעלו מעט מעל קו כיסוי הירקות, מתבלים במלח ים ובפלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כשעה, עד שהירקות רכים לחלוטין.
+ מוציאים מהסיר את ענפי הסלרי, צרור הכוסברה, זרעי ההל, עלי הדפנה והלימון. מרסקים את יתר תכולת הסיר באמצעות בלנדר מוט, עד לקבלת מרק סמיך וקטיפתי. מוסיפים מעט רכז רימונים ומעט סילאן, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מעטרים בכוסברה קצוצה ומגישים.

מרק סלק טבעוני. צילום: אורי שביט

Print Friendly

4 תגובות לפוסט

  1. מאת דנה:

    הכנתי את המרק פעמיים. בפעם הראשונה לא היו סלרי וכוסברה. בישלתי עם הלימון הפרסי וגם טחנתי אותו. יצא מרק מתוק מריר מצויין. הפעם היו את כל הרכיבים. לא טחנתי את הלימון אבל הוספתי מיץ מלימון וחצי אחרי הבישול. יצא עוד יותר טעים. בקיצור, מרק מומלץ מאוד

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט