לא תאמינו כמה חמוד החמוד הזה!! אחת המנות הטובות שאכלתי

תבשיל פול סורי באורז ומרק חמוץ (חמוד)

מרץ 20, 2013 מאת:

חמדה מנזילבסקי

השילוש אורז-פול-מרק פשוט מושלם, לא ברור לי בשביל מה היה צריך שם מלכתחילה את בשר הכבש. מי שרוצה יכול להוסיף למרק גם שומר, ברוקולי ופרחי כרובית.

חומרים ל-4 מנות

לפול:
2 קילו פול ירוק טרי, מקולף ושטוף (כ-500 גרם נטו) או שקית פול קפוא ומופשר
4 שיני שום פרוסות
1/2 צרור כוסברה
מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי
3-4 כפות שמן קנולה
2-3 כוסות ציר ירקות עשיר (אפשר להחליף במרק עוף פרווה)

למרק:
1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לקוביות
1 קישוא, חתוך לקוביות
200 גרם דלעת/ דלורית, חתוכה לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
4 שיני שום פרוסות
חופן כוסברה קצוצה
חופן גבעולי סלרי קצוצים, עם העלים
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן קנולה
5 כפות מיץ לימון סחוט טרי

להגשה: 2 כוסות אורז בסמטי, מבושל לפי הוראות היצרן.

+ מכינים את הפול: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים קלות את שיני השום (זהירות, לא לחרוך). מוסיפים את הכוסברה ואת הפול ומתבלים במלח גס ופלפל גרוס. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לאדות את הפול כ-1/2 שעה, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהפול משנה את צבעו מירוק לחום (אם השתמשתם בקפוא הוא יישאר ירוק).
+ יוצקים את ציר הירקות עד לגובה הפול וממשיכים לבשל מעל להבה נמוכה כשעה, עד שהפול מתרכך לחלוטין.
+ מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים קלות את שיני השום. מוסיפים את הירקות והירק הקצוצים, מתבלים במלח ובפלפל ומאדים מעל להבה נמוכה ללא מים במשך כ-15 דקות. מערבבים מדי פעם.
+ מוסיפים מים בגובה הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-1/2 שעה נוספת.
+ מוסיפים את מיץ הלימון הטרי ומבשלים 10 דקות נוספות. טועמים ואם המרק לא מספיק חמוץ מוסיפים 2 כפות מיץ לימון.
מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים בצלחת עמוקה 3 כפות אורז מבושל. יוצקים על האורז 3-4 כפות הגשה מתבשיל הפול ועליו 2-3 כפות מהמרק החמוץ עם הירקות.

לא תאמינו כמה חמוד החמוד הזה!! אחת המנות הטובות שאכלתי

Print Friendly

3 תגובות לפוסט

  1. מאת תמי:

    יצא לנו ממש טעים תודה :))

  2. מאת ליאור:

    זה ממש הזוי שאין כאן יותר תגובות כי התבשיל הזה פשוט מעלף!
    יצא מעולה, אני מבשלת אותו הערב פעם שנייה, המון המון תודה!!! בפרט ובכלל 🙂

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט