טבעוניות נהנות יותר - בלוג מתכונים טבעוניים

כל הקטע הוא לא לבשל בהמון מים, כדי שלא יהיה מרק אלא תבשיל עם מעט רוטב מלא בטעם. שחקו עם עשבי תיבול כאוות נפשכם.

חומרים ל 6-8 מנות

500 גרם עדשים ירוקות, שטופות
1 בצל גדול, חצוי ופרוס
5-6 שיני שום פרוסות
4 גזרים מגורדים
1 פלפל צ'ילי קצוץ
חופן זרעי כוסברה, שבורים במכתש ועלי
חופן עלי מרווה קצוצים
עלים טריים מ 2-3 גבעולי טימין
מיץ וקליפה מגורדת מלימון שלם
שמן זית
מלח ים

להגשה:
מיץ מ-1/2 לימון
פטרוזיליה או שמיר, קצוצים

+ מחממים שמן זית בסיר רחב. מאדים את הבצל, השום והצ'ילי במשך כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את זרעי הכוסברה והגזר המגורד וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות.
+ מוסיפים את העדשים, המרווה והטימין, מערבבים ומאדים 2-3 דקות נוספות. אם יש צורך מוסיפים מעט שמן זית.
+ מכסים את העדשים במים (לא יותר מכיסוי) ומבשלים ללא מכסה ובבעבוע מתמיד, מעל להבה בינונית במשך כ-30 דקות. מדי פעם מערבבים ובמידת הצורך מוסיפים מעט מים.
+ מוסיפים את המיץ וקליפת הלימון, מערבבים וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות, עד שהעדשים רכות אך נגיסות.
+ מסירים מהאש, מוסיפים עוד מעט מיץ לימון וממליחים. טועמים ומתקנים תיבול. מניחים על אורז לבן או מלא ומפזרים פטרוזיליה או שמיר קצוצים.

עצבני כמו הקיץ הישראלי. תבשיל עדשים

עצבני כמו הקיץ הישראלי. תבשיל עדשים

Print Friendly
אורי בתאריך 2013 / 07 / 20

3 תגובות so far.

  1. מאת ניצן:

    תודה רבה על המתכונים המעולים, בזכותך הטבעונות אפשרית ואפילו מהנה בבית שלנו…

  2. מאת סיון:

    טעים טעים טעים

השאר תגובה


:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)

 

מסעדות טבעוניות במונטריאול. המלצות של אורי שביט

טבעונים בתפוצות: לאכול במונטריאול

ביקור לא צפוי ומרגש במונטריאול הפך למסע קולינארי טעים ומרתק. כל…

מאפים וקינוחים טבעוניים: בייקרי

המאפייה המשובחת של מפעלות רותי ומתי מציעה ליין ראשון של מיני-עוגות…

תן לו באלגנט. צילום: אסף אמברם

טבעוני על הבר: אם שותים כן טבעונים

מתכונים לקוקטיילים מעולים וגילויים מרעישים על הקשר שבין אלכוהול לזכויות בעלי…

מתכונים טבעוניים. קציצות טופו של אבי ביטון. צילום: אורי שביט

Tofu Chraime

Chraime is a spicy Moroccan casserole traditionally made with fish and vegetables, and served…

Berty's Stuffed dates

Pistachio-Stuffed Dates with Raw Tehini

This is not really a dessert, but rather a fun treat to end a meal…

Photo: Revital Topiol

Green Lentil, Zucchini and Garlic Falafel

It's very easy to make all kinds of burgers and patties with legumes – who…

shakshuka. Israeli vegan recipes

Sweet Corn Shakshouka

I paired yellow corn juice with some summer tomatoes ('Tamar' cherry tomatoes are good if…

מילא הסיגרים המפצחים הללו, נראה אתכם לא לוגמים את קרם השקדים עוד לפני שהאורחים מגיעים

סיגרים של תפוחים ופיצוחים בקרם שקדים וניל

סיגרים מתוקים ופריכים, קינוח טבעוני שירשים את…

שידוך נפלא בין הטמפה האגוזית והחריפה לכרוב הסגול הפריך והמתוק. עיקרית מפתיעה

"סטייק" טמפה מזוגג על תבשיל כרוב סגול ותמרים

הטעם האגוזי של הטמפה, הזיגוג המתקתק והעוקצני ותבשיל הכרוב המהביל - שילוב מנצח במנה…

אוהבי החריף יתענגו על הרוטב המפתיע הזה. לביבות במקצה מנגו

לביבות בטטה ובורגול עם קולי מנגו חריף

לביבות נימוחות עטופות ברוטב מנגו עוקצני, מנה לא שגרתית שתפיל את…