טבעוניות נהנות יותר - בלוג מתכונים טבעוניים

כל הקטע הוא לא לבשל בהמון מים, כדי שלא יהיה מרק אלא תבשיל עם מעט רוטב מלא בטעם. שחקו עם עשבי תיבול כאוות נפשכם.

חומרים ל 6-8 מנות

500 גרם עדשים ירוקות, שטופות
1 בצל גדול, חצוי ופרוס
5-6 שיני שום פרוסות
4 גזרים מגורדים
1 פלפל צ'ילי קצוץ
חופן זרעי כוסברה, שבורים במכתש ועלי
חופן עלי מרווה קצוצים
עלים טריים מ 2-3 גבעולי טימין
מיץ וקליפה מגורדת מלימון שלם
שמן זית
מלח ים

להגשה:
מיץ מ-1/2 לימון
פטרוזיליה או שמיר, קצוצים

+ מחממים שמן זית בסיר רחב. מאדים את הבצל, השום והצ'ילי במשך כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את זרעי הכוסברה והגזר המגורד וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות.
+ מוסיפים את העדשים, המרווה והטימין, מערבבים ומאדים 2-3 דקות נוספות. אם יש צורך מוסיפים מעט שמן זית.
+ מכסים את העדשים במים (לא יותר מכיסוי) ומבשלים ללא מכסה ובבעבוע מתמיד, מעל להבה בינונית במשך כ-30 דקות. מדי פעם מערבבים ובמידת הצורך מוסיפים מעט מים.
+ מוסיפים את המיץ וקליפת הלימון, מערבבים וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות, עד שהעדשים רכות אך נגיסות.
+ מסירים מהאש, מוסיפים עוד מעט מיץ לימון וממליחים. טועמים ומתקנים תיבול. מניחים על אורז לבן או מלא ומפזרים פטרוזיליה או שמיר קצוצים.

עצבני כמו הקיץ הישראלי. תבשיל עדשים

עצבני כמו הקיץ הישראלי. תבשיל עדשים

Print Friendly
אורי בתאריך 2013 / 07 / 20

3 תגובות so far.

  1. מאת ניצן:

    תודה רבה על המתכונים המעולים, בזכותך הטבעונות אפשרית ואפילו מהנה בבית שלנו…

  2. מאת סיון:

    טעים טעים טעים

השאר תגובה


:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)

 

רעות הורן מנהלת הפרוייקט ואנוכי

אתגר 22: הדרך הקלה לטבעונות

כשמחליטים לנסות טבעונות - אתגר 22 עושה את החיים הרבה יותר…

טבעוניות נהנות יותר - גרסת החולצה

חולצה של טבעוניות נהנות יותר במהדורה מוגבלת!

עכשיו באתר: חולצות של טבעוניות נהנות יותר…

מסעדות טבעוניות במונטריאול. המלצות של אורי שביט

Vegans around the world: Dining in Montreal

A surprising invitation to attend Montreal’s first vegan festival made me pack my suitcases and…

לוביאני במילוי שעועית אדומה מושלמת. צילום: בן יוסטר

הילד בן שלוש: מתכוני יום הולדת לבלוג

לכבוד יום ההולדת השלישי של האתר הטבעוני הכי טעים ברשת, מתכונים אהובים ונבחרים מתוכו יוגשו…

אוורירים ונימוחים ברוטב עגבניות עשיר וסמיך. ניוקי של זכאים

מסעדות טבעוניות: השחקניות החדשות במגרש הקולינארי

טקס פרסי האוכל של טיים אאוט מיישר קו עם המגמה הטבעונית. ויש מתכון לניוקי של…

תמיד נהנות יותר. אורי שביט וננה שרייר

טבעוניות נהנות יותר בננוצ'קה: ארוחה מיוחדת ליום ההולדת!

הזמן טס כשהטבעוניות נהנות יותר והגיעה השעה לחגוג את יום ההולדת השלישי של…

מתכונים טבעוניים. החלה הטבעונית של לייזה. צילום: אורי שביט

שבת טבעונית: חלה מתוקה וחמין למתקדמים

עם בוא החורף התנעתי תנורים והחלטתי לקבל את השבת עם חלה טבעונית וחמין מן הצומח…

ריזוטו עדין ועם זאת עשיר בטעמים. מנה מנצחת

ריזוטו אסייתי עם אצות טריות

ריזוטו עדין בטעמים לא שגרתיים של קוקוס…

סושי של אצות טריות בשכבות. ממלאים במה שאוהבים

סושי פתוח של אצות טריות ובורגול

סושי שכבות של אצות ים טריות ובורגול עם טופו…

מתכונים טבעוניים. סלט חסות, אצות והדרים

סלט חסות ים וחסות יבשה בויניגרט אבוקדו והדרים

אם כבר קוראים לאצות האלה חסה – למה לא לשדך אותן לחסה?…