דפי אורז במילוי שעועית שחורה

מרץ 26, 2012 מאת:

פיג'ואדה (Feijoada) היא תבשיל קדרה של שעועית שחורה ובשר חזיר. היא נחשבת למאכל הלאומי של ברזיל ויש לה גרסאות רבות, כמו שראיתם גם צמחוניות. המתכון שלי לא מחויב לאף אחת מהן (במקור, למשל, לא מדובר בתבשיל חריף והילד רצה בלי בצל. אז מה?). בדרך כלל מגישים אותה על גבי אורז, אבל כאן עטפתי אותה בעלים מקמח אורז, שמקורם בכלל במטבח האסייתי. כדאי להכין כמות גדולה – זה נחטף!

חומרים ל 15-20 רולים

כ-250 גרם שעועית שחורה מבושלת (אפשר לרכוש קופסת שימורים של שעועית שחורה מבושלת, לסנן ולשטוף, או להפשיר שעועית אדומה קפואה אם ממש אין ברירה)
3 עגבניות בשלות, קצוצות גס
2 פלפלים אדומים, קצוצים גס
1 בצל לבן או סגול, קצוץ דק
2-3 שיני שום קצוצות
1 פלפל צ'ילי מנוקה מגרעינים, קצוץ
2-3 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר חום
1/2 כוס מים רותחים
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
עלים מ 2-3 ענפי טימין (לא חובה)
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית

15-20 דפי אורז
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק מעורבבות במעט שמן זית, להברשה

 + מחממים שמן זית בסיר רחב. מאדים את הבצל במשך 2-3 דקות עד שהוא מתרכך מעט, מוסיפים את השום והצ'ילי ומאדים 1-2 דקות נוספות. מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר החום ומערבבים היטב.
+ מוסיפים את הפלפלים והעגבניות, מבשלים במשך כ-5 דקות ומתבלים במלח ובפלפל.
+ מוסיפים את השעועית המבושלת וחצי כוס מים רותחים ומבשלים יחד כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את הפטרוזיליה והטימין, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
+ משרים עלה אורז בקערת מים קרים למשך מספר שניות, עד שהוא מתרכך (אבל לא סמרטוטי) ומניחים על משטח עבודה. מניחים כף גדושה של תבשיל השעועית בשליש התחתון של העלה. מקפלים את הפאה התחתונה כלפי מעלה, מקפלים פנימה את הצד הימני והשמאלי של העלה ומגלגלים לרול. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עד שהמילוי נגמר.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מברישים את העלים בתערובת של רוטב צ'ילי ושמן זית ומכניסים לתנור לכ-5 דקות, עד שהחלק העליון של הרולים מתקשה ומשחים מעט.

לסיפור המלא של המתכון עם תמונות

Print Friendly

10 תגובות לפוסט

  1. […] אבל שממנו אפשר להכין עולם ומלואו. יתכן שנכין ביום שני דפי אורז במילוי שעועית שחורה, אבל יתכן שגם פשוט נכין אגרולס פשוטים- נטגן קצת בצל, גזר […]

    • דור הגיב:

      לאדות בסיר עם שמן? זה לא נקרא לטגן? כי מאדים עם מים… 😕

      • אורי הגיב:

        היי דור, זה נקרא לאדות מכיוון שאנחנו מבשלים-מחממים את הירקות בשמן ולא צורבים ומטגנים אותם. הבצל צריך להישאר שקוף ולא להשחים. זאת הכוונה :mrgreen:

  2. עפר הגיב:

    היי אורי,

    הכנתי פעם אחת (עם קצת שינויים 😉 ) ויצא מעולה!

    אין בעיה להכין הכל כמה שעות מראש ורק אתהאפייה לעשות ברגע האחרון, נכון?

  3. טלי הגיב:

    הכנתי ויצא פשוט טעים . מתכון גדול ! תודה רבה

  4. ורד הגיב:

    הי, תודה על המתכון!
    במה ניתן להחליף את רוטב הצילי להברשה?

השאר תגובה

איפור טבעוני של שרומבה
שוקולד טבעוני של כרמית
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games