קציצה טבעונית: דבר אלי ברכות

אוקטובר 26, 2014 מאת:

מצטרפת חדשה לסדרת הקציצות הידועה כבשה את ליבנו, בזכות רכיב חדש שמוסיף לה מתקתקות ועסיסיות

המתכון הבא מאד פשוט וגם, איך לומר, די צפוי. אבל התמונה של התוצאה המרנינה ובעיקר הרכות הנפלאה שלה, שכנעו אותי שבכל זאת אפשר להקדיש לגרסה הקלילה הזאת מתכון. הרכיב הסודי (נו, גם כן סוד מדינה) הוא סלק מבושל, אתם יודעים, כזה שקונים בואקום והטכניקה ודאי מוכרת לכם מהקציצות האלה או האלה, כשהעיקרון הוא לא לבשל את העדשים אלא רק להשרות.

חומרים לכ-25 קציצות

300 גרם עדשים ירוקות, מושרות למשך הלילה (מומלץ אבל אפשר גם פחות) ומסוננות
1 סלק מבושל, חתוך לרבעים
1 בצל סגול, חתוך לרבעים
3-4 שיני שום
1/2 צרור פטרוזיליה
3 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי

שמן צמחי לטיגון רדוד

+ מניחים את כל החומרים במיכל של מעבד מזון וטוחנים לתערובת רכה ורטובה. אם היא פירורית – להמשיך לטחון עד שמגיעים למרקם הנכון. אפשר לטעום כדי לתקן תיבול – רצוי להמליח מעט יותר ממה שנדמה, המליחות פוחתת.
+ מחממים שמן רדוד במחבת רחבה ומטגנים קציצות דקות אחדות מכל צד, להשחמה יפה. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם עגבניות מגורדות או טחינה.
+ אפשר גם לאפות: מחממים תנור ל-180 מעלות. רצוי להניח בתחתית תבנית עם מים רותחים שתשמור על סביבה לחה.
+ משמנים תבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים עליה את הקציצות ומזלפים עוד שמן זית מלמעלה. אופים כ-7 דקות, הופכים ואופים עוד 2-3 דקות.
+ היזהרו לא לייבש את הקציצות – בשני המקרים אם לא אוכלים אותן מיד מומלץ לסגור בכלי אטום בעודן חמות, כדי לשמור על הלחות. ניתן להקפיא את התערובת וגם את הקציצות המוכנות.

עוד קציצות טבעוניות

אף פעם לא נמאסות. קציצות טבעוניות

אף פעם לא נמאסות. קציצות טבעוניות

Print Friendly

56 תגובות לפוסט

  1. סיגל הגיב:

    יש לך מושג אם הן יעמדו בבישול נוסף ברוטב עגבינות או שהן יתפרקו?
    אם כן, אשמח למתכון נחמד שילך עם אורז 🙂

    • אורי הגיב:

      לדעתי כן – יש כאן מתכון שיכול להתאים (זה עם העדשים השחורות) ותכלס כל רוטב עגבניות ילך. אפשר גם לקחת את זה מהמתכון של החריימה שבאתר. בכל מקרה, לבשל את הרוטב בלי הקציצות ולהוסיף אותן אחרי טיגון בכמה דקות האחרונות. http://vegansontop.co.il/vegan-lentils-latkes/

      • ליאן הגיב:

        היי אורי
        אני מרבה לגלוש באתרך וללמוד ממך.
        אשמח לדעת איזה מתכון זה של הקציצות המצולמות כאן במתכון של קציצות העדשים עם הסלק.
        עשיתי היום את המתכון הזה, אמנם יצא טעים אך ממש לא נראה כך ואילו אלה שמצולמות שנראות משובחות.
        תודה

        • אורי הגיב:

          היי ליאן, אכן בניסוי הראשון הן לא יצאו מאד ורדרדות, כנראה בגלל כמות הסלק, אולי היה קטן יותר.. בהכנה חוזרת הן יצאו יותר אדמוניות (אם לזה התכוונת)

    • אורית הגיב:

      יצאה לי תערובת רכה מידי. לא מצליחה לטגן. רעיונות מה לעשות עם התערובת שנותרה?

      • אורי הגיב:

        היי, סליחה על התגובה המאד מאוחרת, אני פשוט לא בארץ.. קצת מוזר כי העדשים כשאינן מבושלות ממש מחזיקות את העיסה.
        הייתי מנסה לאפות במקום לטגן או להוסיף קמח חומוס/עדשים או קמח אחר.

  2. D! פה הגיב:

    תודה.
    עדיין לא גיליתי למה אבל תמיד יש אצלי מקום לקציצות בתפריט.

  3. רינה הגיב:

    הכנתי עם אדומות וירוקות ופיסת דלעת במקום סלק. יצא עסיסי !
    תודה

  4. ונסה הגיב:

    בוקר טוב אורי, העדשים הושרו במים כל הלילה.לא צריך לבשל אותם לפני שטוחנים הכל? תודה!

  5. אסתר הגיב:

    נראה מעולה:)
    מה הזמן המינימלי שצריך להשרות את העדשים?

    • אורי הגיב:

      אפילו שעתיים יכולות להספיק, זה תלוי בעדשים.. אפשר להשרות לזמן קצרצר במים רותחים לזירוז התהליך אבל עדיף שלא.

  6. מירה תלם הגיב:

    הי ,
    הוכנו ביום שישי לארוחת ערב , עם בטטה אפויה בקליפתה במקום סלק . הוספתי לתערובת 3 כפות קמח שקדים ( סתם בשביל האהבה …. ) חצי מהקציצות הוכנו באפיה והחצי השני טוגנו . האפויות יצאו יבשות מהמטוגנות . התקבלה החלטה בוועידת קטוביץ'- להבא רק מטוגנות 🙂
    חוסלו כמו הגרעינים מול משחק כדורגל ….
    תודה למתכון מנצח 🙂
    מירה

  7. איריס הגיב:

    הי התערובת טעימה בטירוף. אבל מטגנת ו… נדבק נדבק נדבק…למחבת כבר פעם שנייה עם קציצות שיש בהן עדשים. קמח כוסמין לא עוזר. מה עושים???

    • אורי הגיב:

      היי, מוזר מאד, מעולם לא נדבקו לי הקציצות שאני מכינה. לדעתי – המחבת. מחבת נון-סטיק (טפלון וכדומה) תפתור את הבעיה.

  8. שני הגיב:

    300 לפני או אחרי השרייה
    תודה

  9. גיתית הגיב:

    תודה! הכנתי ויצא פשוט מעולה! המרתי כף שמן זית אחת בכף טחינה גולמית. הטריק הזה שצריך רק להשרות את העדשים הופך את זה לכל כך קל להכנה. 😛

  10. שלולית הגיב:

    היי אורי המופלאה,
    אפשר להמיר את העדשים באזוקי מונבט לדעתך? זה יחזיק?

    תודה!
    שלולי

    • אורי הגיב:

      שמעי, לא ניסיתי! עד היום ניסיונותיי עם שעועית במתכונים האלה לא היו מלהיבים בלשון המעטה. אבל אולי אזוקי מונבטת.. מי יודע 🙂

  11. פאינה הגיב:

    אפשר להוסיף זרעי צ'יה לתערובת?
    אם כן אז האם צ'יה במרקם בג'לי אחרי השרייה במים? (מפחדת שהקציצות יתפרקו לי)
    וכמה כפות טחינה מחליפות את ה3 כפות שמן זית?

    • אורי הגיב:

      היי פאינה, הייתי מוסיפה את זרעי הצ'יה כמו שהם. אני מניחה שאפשר להחליף ב-2 כפות טחינה.

  12. roman הגיב:

    שלום אורי! אני חדש בעסקי הבישול (כולל בישול טבעוני כמובן).
    במתכונים שלך פלפל צ'ילי הכוונה לפלפל טרי או מיובש? האם היתן להשתמש בפלפל הירוק הנפוץ? בפלפל צ'ילי גרוס?

    תודה!

    • אורי הגיב:

      היי רומן, בדרך כלל פלפל צ'ילי טרי. אפשר כמובן להחליף בירוק, אם כי גם החריפות וגם הטעם שונים. ובחלק מהמתכונים אין בעיה להחליף בפלפל יבש. בהצלחה 🙂

  13. עדן הגיב:

    הכנתי אותן עכשיו ויצא מעולה!!! תודה רבה 😆

  14. אבגד הגיב:

    למה לא לרשום שצריך לבשל את הסלק 8 שעות לפני ואין הסבר על אופן הבישול זלו? לא כולן פה עקרות בית שיושבות כל היום בבית וכל מה שהן יודעות זה בישול סלק. חוסר חשיבה והתחשבות. מתכון על הפנים

    • אורי הגיב:

      היי, מצטערת על החוויה – אבל מכאן ועד טענות של חוסר התחשבות יש קצת מרחק.. אני משקיעה המון מחשבה באתר והשקעה כספית אדירה ומספקת כמויות תוכן עצומות ללא תשלום – אפשר פשוט לבקש הסבר ולא צריך לתקוף ולכעוס. לגבי הסלק – השתמשתי בסלק מואקום במקרה הזה. סלק ממש לא דורש בישול של 8 שעות.. ואפשר גם לחתוך אותו כדי לקצר זמן בישול, לצלות בתנור או אפילו לבשל במיקרו. והמתכון – שווה את זה.

      • ניר הגיב:

        אורי, אל תתרגשי מהתגובה של אבגד.
        תגובה אופיינית של טרול.
        המשיכי בשלך.

  15. טל הגיב:

    כמה כוסות זה 300 ג' אפונה?

  16. חלי הגיב:

    אז לקציצות עדשים כתומות וסלק שלך אני כבר מכורה וניסיתי מיליון וריאציות. המתכון הזה נראה דומה אם זאת רשמת סלק מבושל. אם הוא נטחן ונאפה זה באמת קריטי אם הוא חי?
    תודה!

  17. שרון הגיב:

    כבר קנינו עדשים, השרינו וכו', אבל מסתבר שאין לנו כעת בנמצא סלק… )-: יש לך אולי רעיון לתחליף הולם?
    (ממש פינטזנו על הכנת קציצות)
    תודה רבה!
    שרון

    • אורי הגיב:

      היי, סליחה על העיכוב.. הקציצות יעבדו מצויין גם עם שילוב של קישוא ובצל או כרישה למשל.

      • שרון הגיב:

        הי אורי, תודה רבה!
        בסופו של דבר הכנו אותן ללא הסלק, ולאחר הטיגון היו סבבה.
        לצערי, לאחר יום אחד במקרר, הפכו לגושי קרטון שגם רוטב לא עזר להחיותם…
        ננסה שוב בעתיד, ובהחלט עם סלק, נקווה שילך יותר טוב.
        תודה רבה בכל מקרה, וישר כוח על העבודה הטובה! 😉

        • אורי הגיב:

          היי שרון, זה הגיוני – הקציצות הללו יתקבלו מאד דחוסות ויבשות אם לא ישתתפו גם ירקות עסיסיים ועשבי תיבול בחגיגה. לכן תמיד אני משלבת סלק, בצל, כרישה, זוקיני וכדומה. מקווה שיצליח בפעם הבאה 🙂
          עוד משהו חשוב – לא להשאיר אותן להתייבש בחוץ! את מה שלא אוכלים לסגור מיד כשזה עדיין חם בקופסא.

          • שרון הגיב:

            טיפים מצוינים, ננסה שוב, תודה רבה!

          • לאה הגיב:

            הי אורי, למה את לא מזכירה גזר? זה מוסיף צבע כתמתם ומתיקות לקציצה 🙂

          • אורי הגיב:

            היי לאה, אני אוהבת להוסיף גזר אבל לטעמי הוא לבדו לא מספיק עסיסי, אז בנוסף לירקות אחרים – בהחלט 🙂

  18. אופירה הגיב:

    כמה כוסות של עדשים (שהושרו כבר) זה 300 גרם? תודה רבה

  19. לילך הגיב:

    הכנתי עם עדשים שחורות מונבטות ויצא אחלה. מה שכן – זמן הבישול בתנור היה ארוך פי 2 ממה שמתואר במתכון. החלפתי את השמן זית בטחינה גולמית ותיבלתי גם בכורכום, כמון וסומק (שמחזק עוד יותר את הצבע הסגול היפה). יצא טעים מאוד.

  20. ליאור הגיב:

    היי אורי
    האם אפשר במקום הסלק לגרד גזר? או לחלופין לשים בטטה מבושלת?

    • אורי הגיב:

      אפשר, זה כמובן ישנה את הטעם והמרקם, אבל מאמינה שיעבוד.

      • לאה הגיב:

        אני מוסיפה גזר מגורר לקציצות עדשים שחורות שפורסמו ע"פ המתכון שלך ומטגנת כמו לפלאפל..עם המכשיר שלו יוצא טעים.

  21. אסף הגיב:

    יצא מצוין עם הסלק. הוספתי גם בטטה קטנה מבושלת ויצא פגז.
    תודה רבה!!

  22. אפרת הגיב:

    היי אורי, אני בתהליך המעבר לטבעונות וקושי גדול שאני נתקלת בו הוא הצורך בבלנדר איכותי כדי להצליח ולטחון אגוזים למיניהם, ואפילו בשביל לטחון את הקציצות האלו נאלצתי לריב עם הבלנדר ולא היתה ברירה להוסיף כרבע כוס מים.
    – האם כדאי להוסיף קמח כלשהוא בערבוב ידני כדי שהעיסה תהפוך סמיכה יותר?
    – יש לך המלצה לבלנדר שיוכל לשרת אותי , קצת כלכלי יותר מהויטהמיקס החלומי?

    תודה רבה!

    • אורי הגיב:

      היי אפרת, למעשה מה שאת צריכה זה מעבד מזון – אפילו הכי פשוט וזול יעשה לך את החיים הרבה יותר קלים. בלנדר אכן זקוק לנוזלים ומעבד מזון לא.

  23. רונית הגיב:

    אורי את גאון. כל המשפחה פה סוגדים לך מעריצים אותך חולים עלייך. הכל יוצא כזה טעים

  24. הדס הגיב:

    היי אורי,
    חשבתי לתומי שהן יצאו טוב גם עם עדשים מבושלות. יצאו טעימות מאוד אבל מתפרקות לחלוטין.
    מאחר והיו אורחים בדרך , לקחתי חבילת ריבועי בצק עלים שהיו לי בבית, והשתמשתי בעיסה בתור מילוי לבורקסים- יצא מדהים!

  25. רפאל הגיב:

    משקל העדשים הרשום במתכונים לקציצות (במתכון הזה 300 גרם) הוא לפני או אחרי השרייה?
    תודה

    • רפאל הגיב:

      סליחה, דפדפתי בתגובות וראיתי שכבר שאלו את השאלה הזו וענית שזה 300 גרם לפני השרייה…
      תודה בכל מקרה על המתכונים:)

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games