חם, משביע, טעים, בריא וללא גלוטן. האומלט הטבעוני

אומלט חומוס-תירס ועשבי תיבול

ינואר 12, 2013 מאת:

זה מה שמכונה באופן רשמי "מתכון בסיס", כי מכאן אפשר להתפרע ולשחק לכל מיני כיוונים. בשבילי קמח חומוס הוא קצת דומיננטי מדי, אז ערבבתי אותו עם קמח תירס שמוסיף מתקתקות ופריכות. הגרסה הזאת קצת דחוסה וכבדה (יאמ) אבל מי שמעדיף גרסה קלילה יותר, יכול לדלל את הבלילה בקצת יותר מים. אפשר להוסיף עשבי תיבול מכל הסוגים שאתם אוהבים, פתאום חשבתי כמה טוב יבואו בפנים פרוסות שמפיניון שהושרו קודם בחומץ בלסמי ושמן זית, או לחילופין, איזה נחמד היה לגרד על פומפיה כרובית טריה ולהוסיף לתערובת.

חומרים לאומלט זוגי

1/2 כוס קמח חומוס
1/2 כוס קמח תירס
150-200 גרם טופו
כ-1 כוס מים (רצוי חמים)
חופן כוסברה קצוצה
1-2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
1-2 שיני שום כתושות
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית

+ חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים במעבד מזון עם 1/4 כוס מים חמים, עד שמתקבל קרם חלק.
+ מניחים בקערה את הקמחים, מוסיפים את קרם הטופו ומערבבים. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת תערובת נוזלית אך סמיכה מאד (יחד עם המים של הטופו אצלי זה היה טיפה יותר מכוס. אפשר כאמור לעשות את זה מעט דליל יותר). מוסיפים את הכוסברה, הבצל הירוק, השום הכתוש ומתבלים במלח ובפלפל.
+ מחממים במחבת שמן זית (או שמן צמחי אחר שאתם מעדיפים – למשל שמן קוקוס עדין או שמן זרעי ענבים) – לא להתקמצן כי בתערובת עצמה אין שומן. יוצקים את התערובת למחבת ומשטחים. מכסים וממשיכים לטגן 5-7 דקות מעל להבה גבוהה, עד שצידו התחתון של האומלט מתקשה ומשחים.
+ הופכים את האומלט (אפשר להפוך לצלחת ולהחליק אותו חזרה למחבת) וממשיכים לטגן כדקה אחת בלבד (לא לייבש יותר מדי). חוצים, מוציאים לצלחות ומגישים מיד.
+ מומלץ להגיש עם עגבניה טריה מגורדת (כמו לג'חנון) או עם פסטו של בזיליקום או כוסברה, שיתנו לאומלט קונטרה קרירה ורעננה.

חם, משביע, טעים, בריא וללא גלוטן. האומלט הטבעוני

חם, משביע, טעים, בריא וללא גלוטן. האומלט הטבעוני

Print Friendly

20 תגובות לפוסט

  1. עשיתי!!! רק בלי הטופו, ויצא מאוד מאוד טעים… קמח התירס ממש משפר את המרקם והטעם של חביתת חומוס.

    • מאת שבתאי עוז:

      כל פעם שאני מכין התערובת נדבקת למחבת. איך נמנעים מהידבקות התערובת למחבת?

  2. מאת לנה:

    הולכת להכין, רק בלי הטופו -כי אין בנמצא. אהבתי את המתכון, שידרוג חביב לחביתת חומוס! +פטריות, לא מושרות אני מרגישה שהחביתה הזאת חייבת פיטריות.

    🙂 אחלה מתכון תודה!

  3. מאת הילה:

    גם אני עשיתי בלי הטופו ויצא ממש מצויין!
    תודה על עוד מתכון מעולה 😀

  4. מאת נועה:

    אז למה רק לי זה יוצא יבש ובטעם של קמח.
    חשבתי להחליף חלק מכמות המים בחלב סויה או להוסיף רוטב סויה.
    מישהו ניסה? יכול לעבוד?

  5. מאת אורלי:

    איזה קמח חומוס? קלוי או רגיל?

  6. מאת שלי:

    היי עשיתי את החביתה בלי הטופו יוצא לי ממש סמיך ונראה לא אפוי..

    • מאת אורי:

      יכול להיות שהמחבת היתה קטנה לכמות הבלילה והחביתה היתה עבה מדי ולכן בפנים לא מוכנה.

  7. מאת רותי שמיר:

    מבקשת תחליף לקמח התירס (לאנשים שאסור להם לאכול קמח תירס). בתודה.

  8. מאת שי:

    תודה רבה על המתכון אורי! יצא מדהים ואני לגמרי הולך לאמץ את החביתה הזאת (שהיא ללא ספק הרבה יותר מוצלחת וטעימה מכל חביתת חומוס שאי פעם יצא לי לטעום…)

  9. מאת רות:

    לא אוהבת טופו מה ניתן לשים במקום

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט