עוגת שזיפים טבעונית

עוגת שזיפים אפוייה ונהדרת של סבתות

יולי 13, 2016 מאת:

רוהאן פלאות

לפני שנדבר על המתכון לעוגה הנהדרת הזו, אני רוצה לדבר רגע על העולם.
או אם להיות מדוייק יותר, על העולם שבו כל אחת ואחד מאתנו חיים.

אני מאמין בצורה ברורה מאד שכולנו חיים סיפור. אנו חיים את הסיפורים שאנו מספרים לעצמנו, ומתוך הסיפור הזה אנו תופשים את ההעולם ומה שקורה בו. ה-אמת היא כנראה דבר חמקמק מאד. בסוף, לכל אחד מאתנו יש את הסיפור שלה ושלו (שכמובן אפשר גם לשנות..) ובהתאם לכך נחווים חיינו.

אז הפעם אני רוצה לחלוק סיפור, כל כך עתיק שהוא כבר מיתוס. אולי שמעתם עליו, ואולי לא. אני מוצא שהזקנות שליידי יודעות דברים, ואחד מהדברים שהן יודעות זה סיפורים כל כך עתיקים שהם כבר הפכו למיתוס. והנה המיתוס על הבקתה שמעבר לקשת בענן  :

מעבר לקשת בענן יש בקתה.
ובבקתה הזאת תמיד תמיד תמיד יש אור.
ובבקתה הזאת שנמצאת ממש מעבר לקשת בענן יש אישה אחת מאוד מאוד זקנה, ויש לה הרבה מאוד חתולים.
והאישה הזאת שולחת את החתולים שלה לכל מקום, כדי לאסוף רסיסים של חלומות שנשברו.
והחתולים מביאים את הרסיסים אליה, והיא מבשלת אותם בתוך קערה גדולה
והעשן שיוצא מהבקתה צובע את הקשת בכל הצבעים שלה.

וזהו.

עכשיו, אני יודע שכולנו יודעים (או נדמה לנו שאנחנו יודעים) שקשת היא בעצם השתברות של אורות מתוך שבעקבות מפגש עם מים וכל מיני עניינים של גלים ומנסרות יוצרת תופעה אופטית של צבעים או משהו כזה. ואני תמיד שואל את עצמי באיזה עולם אני רוצה לחיות. מכיוון שאני לא יודעי מי יודע את ה-אמת, אני יודע שאני יכול לבחור סיפור.
ובשבילי, לחיות בעולם שבו קשת היא לא רק השתברות של גלי אור, אלא גם רסיסים של חלומות שנשברו שבושלו על ידי זקנת חתולים כדי לתת השראה לחלומות חדשים – הוא עולם הרבה יותר מוצלח. ולכבוד המיתוס, ובעיקר לכבוד הזקנות המבשלות – הנה העוגה הכי סבתאית שאני מכיר, ובעבור אי אילו היא ממש, אבל ממש חלום שהתגשם.

עוד קינוחי פלאות ממש כאן

עוגת שזיפים
אם בדיוק יש לכם פירות שמחכים לגאולה – זה הרגע להשתמש בהם ואפשר בכיף להחליף את השזיפים באפרסקים.

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ

200 גרם (קצת פחות מכוס) שמן קוקוס מומס
300 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 תפוח מרוסק בפומפיה או במג'ימיקס (לא להגיע למצב של גרבר)
כמה גרגרי מלח (עדיף עם ברכה, לאלו שקראו את המתכון הקודם)
350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח (אפשר לשלב קמח מלא)
1/2 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס חלב סויה/אורז/שקדים
3 כוסות שזיפים חתוכים גס

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מניחים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית משומנת ואופים 40-55 דקות (תלוי בתנור) עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

אני מאחל בחירת סיפורים מוצלחת, ובתאבון!

סדנאות בישול טבעוניות עם אורי שביט

 

 

Print Friendly

12 תגובות לפוסט

  1. דנה הגיב:

    נראה מהמם ובדיוק מה שבא לי להכין:) כתבת תבנית 26, האם מתאים לתבנית פאי או לתבנית גבוהה יותר?

  2. הילה הגיב:

    הי חלב קוקוס הכוונה לזה שבקרטון כמו שמכינים קארי?

  3. זוהר הגיב:

    וואו! הכנתי, ויצא מצוין! וממש פשוט:) שידרגתי עם נקטרינות ודובדבנים ויצא מעולה.
    רק שאלה: אם רוצים טעם פחות "קוקוסי", שמן קנולה וחלב טבעוני אחר יעשו את העבודה לדעתך?

  4. הילה הגיב:

    הי תנור על טורבו?

  5. דורית הגיב:

    תודה רבה מאוד על מתכונים נפלאים. השתמשתי בקמח כוסמין והחלפתי את התפוח באגס (אין תפוח בבית) ובמקום הנוזלים הוספתי כוס קרם קוקוס. יצאה נפלא. שוב תודה רבה ושבת שלום. 🙂

  6. ענת הגיב:

    מה אפשר במקום תפוח אם חסר?

    • אורי הגיב:

      סליחה על העיכוב, לא הייתי בארץ.. אני מניחה שהסתדרת אבל אולי אגס מוצק היה עושה את העבודה.

השאר תגובה

טבלאות פינוק של כרמית
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games