מתכון לשבת: ממולאים בנוסח קלאסי

ספטמבר 6, 2012 מאת:

הדרך לליבי עוברת כמו תמיד בנתיב הממולאים. מתכון פשוט ומנצח למאכל הכי ביתי שאני מכירה

זוכרים אותם מהפייסבוק? אז הנה המתכון

מי שקצת עוקב אחרי הבלוג הזה כבר יודע שיש לי חולשה לממולאים. בשבילי ממולאים הם תמיד בית, הבית שאפשר להניח בו את הראש, איפה שהוא בין עלי הכרוב המהבילים לפלפלים המתפקעים מכל טוב. הבית של אמא, הבית שלי כאמא, תמצית המושגים הבלתי מושגים "בלבוסטה" ו"מעמידה סירים", לא משנה מאיזו עדה.

לא מזמן החלטתי לתת לממולאים הטבעוניים סיכוי נוסף במטבח המשפחתי שלי. עניין טריקי, חשבתי לעצמי, לעשות את זה קלאסי – אבל בגרסת הצומח. בלי תחליפי בשר, בלי תהליכים מורכבים, הכי דומה למקור וכזה שכולם יאהבו. פתחתי את אחד מספרי הבישול מימי העידן הקודם ("ששת" של "על השולחן") כדי לוודא שאני בכיוון ויצאתי לדרך. זה היה קל ופשוט ממה שחשבתי והתוצאה בעיני (ובעיני המשפחה) היתה לא פחות ממצטיינת. אז הנה המתכון שביקשתם (לפחות מי שראה את התמונה שהעליתי לפייסבוק בזמן אמת ועם הרבה התרגשות) – פשוט, בסיסי ומנצח. שבת טובה וטעימה!

פלפלים ממולאים
אני אוהבת את האדומים, אפשר להשתמש בירוקים או לערבב. כמובן שהטכניקה והמילוי יעבדו מצוין גם במקרה של קישואים, כרוב ושאר ירקות. כמו הרבה תבשילים מהסגנון הזה, למחרת בחימום חוזר זה יהיה אפילו טעים יותר!

8-10 פלפלים אדומים או ירוקים

למילוי:
2 כוסות אורז
1-2 קישואים מגורדים
1-2 עגבניות מגורדות
3-4 גבעולי סלרי, קצוצים
3-4 גבעולי בצל, ירוק קצוצים
1 פלפל צ'ילי, קצוץ
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס טרי, פפריקה מתוקה ו/או חריפה
שמן זית

לרוטב:
1 קופסא (260 מ"ל) רסק עגבניות
2-3 כוסות מים
2-3 שיני שום, קצוצות
מעט סוכר חום, מלח
שמן זית

+ שוטפים את הפלפלים וחותכים לרוחב את החלק העליון עם העוקץ (לא לזרוק, נשתמש בהם למכסה). מנקים את הפלפלים מגרעינים.
+ מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את האורז 2-3 דקות מעל להבה גבוהה עד שהוא מלבין. מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי וממשיכים לטגן-לערבב 2-3 דקות נוספות. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומסירים מהאש.
+ מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן זית בסיר רחב. מאדים את השום הקצוץ 1-2 דקות עד שהוא מתחיל להעלות ניחוח (זהירות שלא ייחרך). מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים כדקה נוספת. מוסיפים מעט סוכר חום ומלח ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
+ ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז בערך עד 3/4 מגובה הפלפל. מניחים את הפלפלים בצמידות בתוך הסיר עם הרוטב, יוצקים מעט מהרוטב על כל פלפל ומכסים ב"מכסים" ששמרנו. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה, עד שהאורז מבושל לחלוטין. אפשר מפעם לפעם לצקת מהרוטב על הפלפלים.

העסיסיות של האורז עם הירקות המגורדים פשוט מושלמת. כאן ביתי

בואו לבקר את הטבעוניות גם בפייסבוק

Print Friendly

25 תגובות לפוסט

  1. יעל הגיב:

    היי!
    אף פעם לא הכנתי ממולאים. אם אין לי סיר רחב, אפשר בשתי קומות בסיר עמוק? נראה לי שהתשובה תהיה שלילית… 😳 אחרת יכנסו לי מעט פלפלים לסיר.
    תודה בכל אופן

    • אורי הגיב:

      אני חוששת שהבעיה היא שלא יהיה לך מספיק רוטב בסיר והאורז זקוק לנוזלים כדי להתבשל כראוי.. זאת אכן בעיה 😳

      • תמר הגיב:

        תודה מקרב לב המתכון פלפלים ממולאים בנוסח קלאסי יצא טעים ביותר. מעוניינת להירשם לאתר

  2. טל הגיב:

    יש אפשרות להכין בתנור ולא בסיר?

  3. עליזה פריצנר הגיב:

    בוקר טוב
    הצעה לשדרוג: מוסיפה לטיגון האורז ,פתיתי סויה בטעם צלי – טחונים (אחרי השרייה וסחיטה) ואז הארוחה חלבונית מלאה ומשביעה .
    אני מגוונת גם עם קישואים ותפו"א -באותו סיר -והרוטב מסמיך
    שנה טובה 😀

  4. צילוש הגיב:

    שבת שלום,
    לא שחלילה יש לי בעיה עם סויה, מרכיב שכיח אצלי במטבח
    בשביל לקבל מהארוחה חלבון מלא אפשר להוסיף שעועית מכל סוג.. עדשים מכל סוג..
    למי שחדש ועדיין לא יודע את כל הטריקים התזונתיים שילוב של דגן וקטניה יוצר חלבון מלא מזין וטעים 😆

  5. דקלה הגיב:

    היי, האם הכוונה ל2 כוסות של אורז שכבר בושל או שהבישול הוא בתוך הפלפל..?

  6. קרן הגיב:

    האם אפשר להכין חלק ממולאים עם פלפלים וחלק עם קישואים באותו מתכון?

  7. יונתן הגיב:

    כמה שאלות טפשיות –
    1. הקישואים והעגבניות, כשאת אומרת מגורדים, כלומר על פומפיה? כמו שעושים רסק עגבניות? או משהו אחר לחלוטין?
    2. בשביל להוסיף עדשים לאורז – יש רעיון מה לעשות? להשרות במים לפני לשעתיים ולהוסיף פשוט? איזה עדשים עדיף?

    מצטער, אולי התשובות מובנות מאליהן, אני ממש מתחיל בענייני הבישול והצמחונות/טבעונות, ומעולם לא הכינו אצלי בבית ממולאים…

    ממש ממש תודה וסוף שבוע נעים!

    • אורי הגיב:

      היי יונתן, כל שאלה לגיטימית!
      כן – הכוונה על פומפיה.
      הייתי משרה ומוסיפה כמו שהצעת. אני הכי אוהבת שחורות, גם ירוקות יעבדו כאן טוב לדעתי. הכתומות קצת פחות מתאימות והן גם לא שומרות על צורתן בבישול.

  8. מיכל הגיב:

    היי,

    נשמע מעולה! אני רוצה לנסות להכין פלפלונים ולא פלפלים רגילים. יש לך הצעות כדי לעשות את המעבר חלק ככל האפשר?

    • אורי הגיב:

      נראה לי שהמעבר יהיה חלק – הטכניקה אמורה להיות זהה, אולי זמן הבישול יתקצר קצת בגלל שכמות האורז בכל פלפל יותר קטנה.

  9. סיון הגיב:

    היי אורי, הפלפלים מתבשלים ברגע זה 🙂 יש לי שאלה –
    האם הנוזלים אמורים לכסות אותם? כי כרגע הם בגובה 2-3 ס"מ…

    תודה מראש!

    • אורי הגיב:

      היי סיון, אם אני זוכרת נכון, כשאני הכנתי המים היו בערך בגובה הפלפלים. הייתי מוציאה קצת גם כדי שהמילוי לא יתפזר, מקסימום אם יהיו חסרים נוזלים תוסיפי בהמשך הבישול.

  10. דפנה הגיב:

    הי, האם אפשר עם אורז מלא?

  11. מאיה הגיב:

    היי רציתי לדעת אם יש עדיפות לסוג אורז מסויים? האם בסמטי מתאים למתכון הזה?

  12. שירי הגיב:

    היי
    הכנתי כמו במתכון, אך רק האורז למטה יצא מושלם, באמצע בינוני ולמעלה יבש/לא עשוי. האם צריך שהמים יכסו את הפלפלים לחלוטין?
    כמו כן, סבתא שלי לא שמה את המכסים. מדוע פה שמים?

    • אורי הגיב:

      היי, לא, הנוזלים לא צריכים לכסות את הפלפלים.. מוזר. יצקת מהנוזלים גם מלמעלה? בעקרון המכסים עוזרים לשמור על האדים בתוך הפלפל וכך האורז מתבשל טוב יותר.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games