אוהבי החריף יתענגו על הרוטב המפתיע הזה. לביבות במקצה מנגו

לביבות בטטה ובורגול עם קולי מנגו חריף

ספטמבר 19, 2014 מאת:

את הרעיון למתכון הזה קיבלתי מגולשת בפייסבוק בשם שני, שכתבה בפשטות – אני רוצה מתכון ללביבות בטטה עם בורגול ולימון כבוש! לרשימת המרכיבים הוספתי מנגו, שהרבה פעמים משתדך למתכונים מלוחים – מכינים ממנו עמבה, צ'אטני וכאן גם רוטב קרמי מתובל, שעוטף את לביבות הבטטה בגלימה כתומה לוהטת. כשתיגמר העונה תוכלו להכין רוטב דומה מבוסס על פלפלים קלויים.

חומרים ל 20-25 קציצות

כ-1 ק"ג בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות
1/2 כוס בורגול גס
1 כוס מים רותחים
1 כרישה, פרוסה לטבעות דקות
3/4 כוס קמח מלא
2 כפות לימון כבוש קצוץ, מתובל בפפריקה או טבעי (להשיג במרכולים)
פפריקה חריפה
מלח, פלפל שחור גרוס טבעי

לקולי מנגו:
1 מנגו גדול ובשל, קלוף וללא הגרעין
1 כפית ממרח פלפל צ'ומה
1 כף מיץ לימון
חופן קטן עלי נענע טריים
חופן קטן עלי כוסברה טריים
קמצוץ מלח

להגשה: כוסברה קצוצה

מבשלים את הבטטה: מניחים את קוביות הבטטה בסיר עם שפע מים ומבשלים כחצי שעה לריכוך מוחלט. מסננים ומניחים למשך חצי שעה נוספות, להגרת נוזלים מיותרים.
מבשלים את הבורגול: מניחים את הגרגרים בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים. מכסים ומניחים למשך 20 דקות. מסננים משאריות נוזלים ומניחים להצטנן.
+ מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים את טבעות הכרישה במשך 5-10 דקות מעל להבה בינונית, עד שהן מתרככות.
+ מעבירים את הבטטה המבושלת לקערה גדולה ומועכים במועך פירה. מוסיפים את הבורגול, הכרישה, הקמח, הלימון הכבוש והתבלינים ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה ודביקה מעט. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט קמח.
+ מחממים מעט שמן זית במחבת נון-סטיק רחבה, יוצרים מהתערובת לביבות שטוחה ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, להשחמה קלה.
מכינים את הרוטב: מניחים את כל החומרים במיכל של מעבד מזון וטוחנים לקרם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
מרכיבים את המנה ומגישים: יוצקים מעט מרוטב המנגו לצלחת הגשה ומניחים עליו את הלביבות. מעטרים בכוסברה קצוצה ומגישים.

אוהבי החריף יתענגו על הרוטב המפתיע הזה. לביבות במקצה מנגו

אוהבי החריף יתענגו על הרוטב המפתיע הזה. לביבות במקצה מנגו

Print Friendly

7 תגובות לפוסט

  1. מאת ליהי:

    המתכון נשמע נהדר! איך מכינים את רוטב הפלפלים הקלויים?

    • מאת אורי:

      קולים פלפלים בתנור עד שהם רכים ומעט חרוכים. מעבירים לקופסא סגורה לכמה דקות – זה יגרום לכך שהקליפה תיפרד מהם בקלות. מנקים מזרעים וטוחנים כמו במתכון עם יתר החומרים.

  2. מאת קרן:

    טעים טעים טעים! הוספתי עדשים שחורות ואפיתי בתנור. יצא קריספי מבחוץ ורך ומנחם מבפנים.

  3. מאת טל:

    חייבים לימון כבוש? 😥

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט