לקט 5 דגנים עם טופו, סילאן ודלעת ערמונים

אוקטובר 23, 2011 מאת:

חומרים ל-4 מנות

לקט 5 דגנים (חיטת כוסמין, שעורה – גריסי פנינה, אורז אדום מלא, חיטת קמוט ושיבולת שועל) מסדרת 10 דקות של סוגת

2 דלעות ערמונים

רוטב סויה איכותי

2-3 כפות סילאן

2-3 שיני שום כתושות

300 גרם טופו חתוך לקוביות (לא חייבים)

 שמן זית

להגשה (לא חובה):

כוסברה או פטרוזיליה או בצל ירוק, קצוצים

+ מרתיחים מים עם מעט מלח ומבשלים את הדגנים לפי ההוראות (10-12 דקות). מסננים.

+ "מבשלים" את הדלעות במיקרוגל כ-8 דקות בעוצמה מלאה, עד לריכוך. חוצים ומרוקנים אותן, מחלצים את התוכן בעזרת כף וחותכים לקוביות.

+ מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את קוביות הטופו דקות אחדות, עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש ורוטב סויה לפי הטעם וממשיכים לטגן 1-2 דקות לספיגת הטעמים.

+ מוסיפים למחבת את הדגנים המבושלים ואת קוביות הדלעת. יוצקים מעט את הסילאן ומערבבים בעדינות.

+ מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מלמעלה עשבי תיבול קצוצים או בצל ירוק.

לסיפור המלא של המתכון 

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

תגובה אחת לפוסט

  1. מיטל הגיב:

    הכנתי עם בטטות ויצא מעולה! אהבתי את המתיקות! גם קל להכנה וגם חומרים שפשוט למצוא, מקווה שתפרסמי עוד הרבה מתכונים כאלה, טוב לקצרי הזמן שביננו 🙂

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות