תבשיל זריז של כרוב סגול וכרישה

פברואר 22, 2012 מאת:

משהו בין סלט לבין תוספת, שנותנת גם צבע, גם טעם וגם תחושת שובע מלאת בריאות. לקחתי את הכרוב למחוזותיו העתיקים, שמזכירים טעמים כבושים-חמצמצים, אבל מי שמעדיף מוזמן להוסיף כף או שתיים של סוכר חום לתוך העסק. אני אוהבת בישול קצר יחסית ולהשאיר את הכרוב טיפה קראנצ'י, אתם כמובן יכולים לבשל אותו יותר.

1/2 כרוב סגול, פרוס דק
1 ענף כרישה (החלק הבהיר בלבד), פרוס דק
1/3 כוס יין לבן
2-3 כפות חומץ בן יין לבן
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית

+ מחממים שמן זית במחבת כבדה עם מכסה. מוסיפים את הכרישה ומאדים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות, עד שהכרישה מתרככת ונעשית שקופה. שמרו עליה שלא תיחרך ואם יש צורך, הנמיכו את הלהבה.
+ מוסיפים את הכרוב הסגול וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות, עד שהכרוב מתחיל להתרכך ומעמיק צבע.
+ מוסיפים את היין הלבן ואת החומץ ומתבלים במלח ובפלפל שחור (מי שאוהב עוקצנות, יכול להשתמש בפלפלים שלמים גרוסים גס, שמוסיפים גם מרקם וגם חריפות). מערבבים ומכסים את המחבת. מנמיכים את הלהבה ככל הניתן וממשיכים לבשל 20-30 דקות. מדי פעם מערבבים ומוודאים שהתבשיל לא ייחרך – במידת הצורך ניתן להוסיף מעט מים או יין.
+ מסירים מהאש ומעבירים לקערת הגשה. אפשר להגיש על אורז לבן, חיטה או גריסים.

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות