לזניה טבעונית ב 5 דקות
אסף מבורך, ילדים טבעוניים
אחרי שמסיימים עם סידור השכבות, אפשר לבחור איך יראה החלק הייצוגי של הלזניה. אני פיזרתי מעט גבינת דאייה (גבינה טבעונית קנויה שנמסה כראוי ומשווקת בארה"ב) אבל אפשר בהחלט לסיים בפרוסות של ירק כלשהו (עגבניות, עלים ירוקים או חציל למשל) ואפילו מעט גבינת קשיו אם רוצים. את הקייל או התרד אפשר או להחליף בירקות כמו זוקיני או חצילים פרוסים דק, אבל לרוב הילדים פחות אוהבים.
חומרים לתבנית פיירקס בגודל 25X15 ס"מ
1 חבילת דפי לזניה ללא בישול מוקדם
כ-3 כוסות (כ-700 מ"ל) רוטב עגבניות איטלקי איכותי קנוי (אפשר כמובן להכין בבית מראש רוטב כמו לפיצה או פסטה)
1-2 עגבניות אדומות ובשלות, פרוסות דק
עלים ירוקים טריים קצוצים – אני השתמשתי ב-3 עלי קייל, אפשר להשתמש ב-3 חופני בייבי תרד
כ-1 כוס "גבינת" קשיו ביתית (כמות של מתכון אחד)
שמן זית
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ משמנים את התבנית במעט שמן זית ומניחים שכבה של עלי לזניה, כך שיכסו את כל התחתית. בעזרת לקקן מורחים על גבי העלים שכבה של גבינת קשיו, מפזרים מעליה שכבה של עלים ירוקים קצוצים ויוצקים מעל רוטב עגבניות, שיכסה בשכבה דקה את כל שטח התבנית. מניחים בעל הרוטב שכבה נוספת של עלי לזניה ועליהם שכבת גבינה. מרכיבים שכבה נוספת של עלי לזניה, מעליהם מורחים גבינה ומניחים על הגבינה פרוסות דקות של עגבניה. מרכיבים שכבה שלישית – עלי לזניה, גבינה ומסיימים ברוטב עגבניות.
+ מכסים היטב ואופים כ-40 דקות, עד שהלזניה אפויה ומשחימה מעט.
תגיות: אסף מבורך, אורי שביט, לזניה טבעונית, לזניה צמחונית, מאפה טבעוני, בישול טבעוני, מנות עיקריות
קטגוריות: פסטה
הכנתי היום בדיוק לפי המתכון (בלי העלים הירוקים, חיפפתי ושמתי קצת בזיליקום)
יצא מאד מוצלח!
ייכנס למתכונים הקבועים שלי
האם בדפי לזניה יש ביצים?
עקרונית לא אמורים להיות ביצים בשום סוג של פסטה יבשה (בטריה לרוב יש). כמובן שתמיד יש לבדוק את התכולה על האריזה.
האם ניתן להחליף את גבינת הקשיו בטופו?
אולי אפשר לייצר קרם טופו, לטחון טופו עם מעט מים, לימון ומלח, אבל זה לא יתן בדיוק את אותו טעם או מרקם.
מעולה מעולה מעולה מעולה מעולה!
אני עשיתי עם חצילים וקישואים קלויים טיפה בתנור, ופרוסות עבות של עגבניות חיות בין השכבות. יצא פשוט מצוין. אפילו הבן זוג שבדרך כלל מעקם את האף למשמע כל דבר טבעוני ואפילו צמחוני אמר שיצא מצוין.
יש לי שמנת סויה לבישול (אלפרו) שעוד לא התנסיתי איתה.. האם נראה לך שיכול להחליף את הקרם קשיו?? תודה 🙂
לדעתי היא תהיה דלילה מדי.. אולי אם תסמיכי אותה עם קמח/קורנפלור
עשיתי ויצא מעולה!! בהחלט מתכוונת להכין שוב
להערכתך לכמה אנשים זה ? שאדע אם אני צריכה להגדיל כמויות. תודה.
היי אורי,
"להחליף בירקות כמו זוקיני או חצילים פרוסים דק" – שעברו אפייה לפני להצטרף למלאכת הרכבת הלזניה?
רצוי לתת להם צלייה קצרה, כן 🙂
"+ מכסים היטב ואופים כ-40 דקות" – מכסים עם מיכסה או שמכסים עם רוטב העגבניות?
מכסים את התבנית – בנייר אלומיניום, מכסה וכדומה
אורי, השיכבה העליונה ניראית מבעבעת – זאת גבינת הקשיו?
סילבי קראי בבקשה את הפתיח למתכון