ירקות כתומים אפויים
אורנה ואלה
תשכחו מאנטיפסטי בנאלי – לירקות האלה יש טעם אדמתי מתקתק ועשיר, קרם הגזר הוא בריכה כתומה של בריאות וקרם המקדמיה הוא מלך הדיפים החדש שאתם רוצים להגיש לאורחים. מנה חדשה שעושה את צעדיה הראשונים במסעדה ועתידה להיכנס בקרוב לתפריט הקבוע. שימו לב! יש להשרות את אגוזי המקדמיה לילה מראש.
חומרים ל-8 מנות
לירקות האפויים:
2 דלוריות (720 גרם נטו) קלופות וחתוכות לפרוסות דקות
2 דלעות כתומות קטנות או 4 דלעות ערמונים (616 גרם נטו) קלופות וחתוכות לפרוסות דקות
3-4 גזרים (340 גרם נטו) קלופים וחתוכים למקלות
3 פקעות שומר (280 גרם נטו) פרוסים דק
1/2 ק"ג עגבניות שרי חצויות
3 בצלים (270 גרם נטו) פרוסים דק
2 פלפלים אדומים חריפים (25 גרם) קצוצים
למשרה:
3/4 כוס שמן זית
1/3 כוס מיץ לימון
5 כפות סירופ מייפל (אפשר להמיר את חלקן בסירופ אגבה)
1/2 כוס אוכמניות מיובשות
מעט פלפל סודני (פלפל חריף יבש) גרוס
מלח
לרוטב גזר:
7 גזרים (560 גרם נטו) קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
פיסת ג'ינג'ר באורך כ-4 ס"מ (12 גרם), מגורד
3 כפות שמן זית
3/4 כפית גרד לימון
2 מקלות למון גראס קצוצים (רצוי, לא חובה)
1 כוס מיץ תפוזים
4 טבעות פלפל אדום חריף
2 כוסות ציר ירקות (אם אין ברירה אפשר גם מים)
מלח
לשמנת מקדמיה:
1 כוס אגוזי מקדמיה מושרים למשך הלילה (120 גרם אחרי ההשריה)
1/2 כוס מים
1/4 כוס שמן זית
3/4 כפית מלח
כ-1 כף מיץ לימון
לירוקים:
2 ראשי בוק צ'וי (רצוי אורגני) חתוכים גס לרוחב (חותכים כל 4-5 ס"מ)
2 צרורות תרד תורכי (רצוי אורגני)
1/2 שן שום קצוצה
2 כפות שמן זית
מעט מלח
מעט פלפל שחור
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ אופים את הירקות: מערבבים את הירקות ואת חומרי המשרה היטב. מניחים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, כך שהירקות יהיו בשכבה אחת. אופים כשעה, עד שהירקות מתרככים ומשחימים.
+ מכינים את קרם הגזר: מניחים את כל החומרים בסיר ומבשלים על להבה עדינה ביותר כ-40 דקות, עד שהגזר רך לחלוטין. טוחנים במעבד מזון או בבלנדר מוט ומסננים במסננת דקה. טועמים ומתקנים תיבול. אם הקרם סמיך מדי מוסיפים מעט מים (ניתן להכין את הקרם עד יומיים מראש ולשמור במקרר).
+ מכינים את שמנת המקדמיה: טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים, עד לקבלת משחה בהירה, סמיכה וחלקה (ניתן להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר. כדאי להכין כמות כפולה כי לא תפסיקו לנשנש!)
+ מכינים את העלים הירוקים: במחבת רחבה מחממים את השמן והשום. כשהשמן חם מניחים את כל העלים מעל, מפזרים מלח ופלפל ומכסים את המחבת לדקה. העלים משחררים נוזלים ומתאדים (אם תחתית המחבת יבשה מנמיכים את הלהבה ומוסיפים כף מים). מערבבים היטב ומכסים שוב לדקה. מסירים את המכסה ובודקים שכל העלים "נבלו", מסירים מיד מהאש וטועמים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
+ מרכיבים את המנה ומגישים: יוצקים רוטב גזר על צלחת שטוחה. מעליו מניחים ירקות כתומים, כף שמנת מקדמיה וחופן מהירקות הירוקים.
תגיות: אגוזים, תל אביב, דלורית, אורי שביט, שומר, גזר, אורנה ואלה, דלעת, פסח, ירקות, מקדמיה, תרד, בוקצ'וי, כשר לפסח, אוכל טבעוני, חג טבעוני
קטגוריות: ירקות