שנה מתוקה: רביולי תפוחים במילוי ריקוטה שקדים
אמרו לי תפוחים אפויים ואומר לכם – קינוח שאני לא אכין ולא אוכל בחיים. אמרו לי רביולי תפוחים צלויים במילוי קרם גבינה מתוק ואומר לכם הבו לי עוד! הקינוח שלא ציפיתם לו לארוחת החג או המגש המפתיע לאירוח בסוכה? לא אכחיש
הכל התחיל כשחיפשתי סיום מתוק לאחד ממפגשי הקורס החדש שלי ("עוברים יחד לאורח חיים בריא", אם הוא מעניין אתכם כתבו אלי). המפגש עסק כולו במה שנקרא מרכז הצלחת – מנות עיקריות כמו קציצות ותבשילים, אבל אין דבר כזה שאני אשלח אנשים הביתה בלי קינוח אז החלטתי להכין משהו ברוח החג המתקרב. מפה לשם עלה לי הרעיון להכין רביולי מתפוחים, באותו סגנון שמכינים רביולי מפרוסות סלק דקיקות, שמחליפות את הבצק. כדי לא להרוס את המראה הנאה שלהם, לא הצמדתי אותן, ככה שמתקבלים בעצם מין כריכונים קטנים של תפוחים וגבינת שקדים, שהיא להיט בפני עצמו. כל העסק נכנס לתנור ממש לכמה דקות, כי אנחנו רוצים שהתפוחים ייצרבו אבל לא יהפכו לפירה המושי הזה, שגורם לי לסלוד מתפוחים אפויים באופן כללי. מפזרים גרגרי רימון, מסמרי שקדים קלויים ועלי נענע בשביל הטאץ' ויש לכם קינוח קליל, בריא וטעים לחג או לכל הזדמנות אחרת.
אוסף ענק של מתכונים לחג ממש כאן
המטבח הטבעוני שלי עכשיו במחיר מיוחד לחג!
רביולי תפוחים במילוי קרם שקדים
הכי חשוב – שימו ממש כפית מהגבינה כי היא מתפשטת ותופחת בזמן האפייה. מומלץ לאבק את התפוחים בקינמון לפני ההגשה.
לא בא לכם תפוח? נסו להחליף אותו בפרוסות של נקטרינה, אגס או אפרסק ובתנאי שיהיו קשים!
חומרים לכ-24 יחידות
כ-6 תפוחים ירוקים קשים
לריקוטה שקדים:
140 גרם (1 כוס) שקדים מולבנים, מושרים במים למשל לילה
1-2 כפות סירופ מייפל טבעי
1 כף מיץ לימון טרי
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1/2 כפית תמצית וניל
כ-1/3 כוס מים
להברשה ותוספות:
2-3 כפות שמן קוקוס נוזלי או שמן צמחי נייטרלי
1 כפית קינמון ועוד קצת להגשה
גרגירים מרימון גדול
1 כוס שבבי שקדים קלויים
חופן עלי נענע טריים
הירשמו לקבלת עדכונים ומתכונים ישירות למייל
+ מכינים את הגבינה: טוחנים יחד (רצוי בבלנדר חזק) את כל החומרים. השאיפה היא לשמור על מרקם סמיך ככל הניתן, אז הוסיפו מים בהדרגה, רק עד שמתקבל מרקם חלק וסמיך.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ חותכים את התפוחים (הכי טוב במנדולינה, רק היזהרו מאד על האצבעות!) לפרוסות דקות, מכל תפוח יתקבלו כ-8 פרוסות (כמובן שהחלק עם הגרעינים נשאר בחוץ).
+ מסדרים מחצית מהפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים במרכז כל פרוסה כפית גדושה של גבינת שקדים. סוגרים בפרוסת תפוח נוספת ומהדקים קלות.
+ מערבבים בקערית שמן קוקוס וקינמון ומברישים את הצד העליון של הרביולי. צולים בתנור החם 5-10 דקות, רק עד שהתפוחים משחימים ומתרככים מעט – אנחנו רוצים שהם יישארו מעט פריכים ולא יתפרקו.
+ מסדרים את התפוחים על צלחת גדולה או צלחות אישיות ומפזרים גרגרי רימון, שקדים קלויים ועלי נענע. מאבקים במעט קינמון ומגישים חם, קר או בטמפרטורת החדר.
עוד קינוחים מעולים לחגי תשרי:
סיגרים של תפוחים ופיצוחים בקרם וניל
תגיות: קינוח, סוכות, רימונים, גבינה, מנה אחרונה, תפוחים, שקדים, גבינת שקדים, ראש השנה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
נראה מעולה!!! מתה לנסות את זה לכבוד ראש השנה הקרב.
אורי, האם יש אפשרות להחליף את השקדים באגוזים אחרים?
אני מתעניינת ספציפית בפקאנים כי רק אותם אבא שלי יכול לאכול. אודה על כל תגובה בנושא!
לצערי אני חוששת שפקאנים פחות יתאימו, זה צריך להיות קרם חלק ולבן. אבל אם לא אכפת לך מהצבע אפשר לנסות להשרות ולטחון אותם. קחי בחשבון שהטעם שלהם הרבה יותר דומיננטי.