עוגת אוכמניות וניל טבעונית של שי לי
ביס אחד מהעוגה ששי לי הכינה לקינוח בארוחת ראש השנה והבנתי שיש פה מתכון מנצח. אחרי שגיליתי כמה הוא פשוט, הייתי חייבת לחלוק אותו איתכם. וכן, יש גם גרסה קצת יותר בריאה שאני הכנתי
את שי לי מנזילבסקי אני מכירה כמעט מראשית ימי הטבעונות שלי, שזה כבר לא מעט שנים. הכרתי אותה כמשתתפת בסדנה שהעברתי ומאז הפכנו לחברות וגם קולגות – אם אתם לא עוקבים אחריה בפייסבוק אז אני ממליצה לכם מאד להתחיל, יש לה צילומי אוכל מעוררי תיאבון במיוחד והרבה מתכונים שהיא חולקת ממקום מגוריה הנוכחי בלונדון. ובכלל, היא מקסימה ופלפלית בדיוק כמו שאני אוהבת.
בראש השנה האחרון שהיתי בלונדון, שהפכה בחודשים האחרונים ליעד מועדף לנסיעה מסיבות משפחתיות, וכך היתה לי ולבן שלי הזכות לחגוג עם שי לי ובני משפחתה את ערב החג. כל האוכל באופן לא מפתיע היה טעים להתעלף, אבל כשהגיע שלב הקינוחים שי לי שלפה את הקלף המנצח – עוגת בהירה וגבוהה, משובצת ענבים, בטעם ונילי עדין נהדר. ואני, שמתוקים בדרך כלל לא מסנוורים אותי, נכבשתי.
כשנגשתי להכנת המתכון שחילצתי ממנה (סתם, היא פרסמה אותו בעצמה בפייסבוק אחרי החג) גיליתי שיש לי כמה בעיות קטנות – אין כרגע ענבים, אני פחות מתחברת לאינסטנט פודינג ובאופן כללי משתדלת לאכול יותר בריא. אז התחכמתי והכנתי את העוגה של שי לי בגרסה קצת שונה – עם אוכמניות, קמח כוסמין ובלי פודינג. התוצאה היתה משובבת נפש ולמרות שהסיכוי של הגרסה המושחתת לנצח במבחן טעימה גבוה למדי, אני בהחלט ממליצה גם על אחותה. מזמינה אתכם לעדכן אותי מה החלטתם להכין ואיך יצא 🙂
עקבו אחרי באינסטגרם לעוד המון עניינים טעימים
עוגת אוכמניות וניל הפוכה
הסוד של המרקם הנימוח והברק המפתה של העוגה הזו מצוי בעמילן – שי לי מוסיפה לה קמח טפיוקה או קורנפלור, שעושים את כל ההבדל. גללו למטה למתכון המקורי של שי לי.
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
300 גרם אוכמניות קפואות (בקיץ השתמשו בענבים שחורים טריים ללא גרעינים)
1 כפית שמן צמחי (זרעי ענבים או חמניות)
1 כפית סוכר חום בהיר
חומרים יבשים:
1 כוס קמח כוסמין לבן
3/4 כוס קמח כוסמין מלא
2 כפות קמח טפיוקה או קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
2/3 כוס סוכר חום בהיר
חומרים רטובים:
3/4 כוס שמן צמחי (זרעי ענבים או חמניות)
1 כף תמצית וניל
2 כפות גדושות רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר
1 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
3 כפות חומץ תפוחים או הדרים
כל האירועים והסדנאות של טבעוניות נהנות יותר מחכים לכם כאן
+ מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה
+ שוטפים את האוכמניות במים פושרים להפשרה קלה, מסננים היטב ומעבירים את האוכמניות לתבנית. מזלפים עליהן את השמן ומערבבים קלות שייעטפו בו. מפזרים את הסוכר, מנענעים כדי שיידבק לאוכמניות ומשטחים בשכבה אחידה.
+ מערבבים היטב את כל החומרים היבשים בקערה גדולה. מוסיפים בזה אחר זה את החומרים הרטובים מלבד החומץ וטורפים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
+ מוסיפים את החומץ, טורפים מעט להטמעה ויוצקים מיד את הבלילה על האוכמניות שבתבנית.
+ אופים בתנור החם במשך כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה מתקבל יבש והעוגה זהובה ויציבה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר במשך לפחות שעתיים לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית.
+ הופכים את התבנית בזהירות על צלחת הגשה ומרימים את התבנית. מקלפים בזהירות את נייר האפייה, פורסים ומגישים.
+ אם מכינים מראש: אחרי שהעוגה התקררה מכסים אותה היטב ומעבירים למקפיא. מוציאים מהמקפיא בבוקר של יום ההגשה ומניחים לה להפשיר בטמפרטורת החדר עד הערב.
לחצו כאן למתכונים שאמא של שי לי לימדה אותי להכין
מושחתים? הנה החומרים המקוריים, אופן ההכנה זהה:
300 גרם ענבים שחורים טריים ללא גרעינים
1 כף שמן קוקוס מוצק
1 כפית סוכר חום
חומרים יבשים:
3/4 1 כוסות קמח תופח
2 כפות קמח טפיוקה או קורנפלור
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
1/2 כוס סוכר
1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
חומרים רטובים:
3/4 כוס שמן צמחי (זרעי ענבים או חמניות)
1 כף תמצית וניל
2 כפות גדושות יוגורט סויה בטעם וניל
1 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
2 כפות חומץ תפוחים או הדרים
תגיות: אוכמניות, עוגה בחושה, וניל, עוגה, שי לי מנזילבסקי, ענבים
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
שאלה קצת מוזרה אבל האם העוגה הזאת יכולה לעבוד כמאפינס או שכל הפואנטה היא ההפיכה? אני זקוקה למאפינס אוכמניות מהממות לאירוע וזה נראה הכי קרוב. תודה!
היי, עקרונית כן אבל אז האוכמניות יהיו בתחתית. הייתי מקמחת אותן ומוסיפה לבלילה אם את מתכננת להגיש בלי להפוך.
הכנתי את הגרסה המושחתת עם שינויים קלים: פחות שמן וכף קורנפלור נוספת במקום אינסטנט פודינג. את האוכמניות החלפתי בדובדבנים משומרים מסוננים. יצא מדהים! עושה כבר פעם שנייה.
יאאאא נשמע נפלא!
מדוע להכניס את העוגה לפריזר אם בכל מקרה היא תהיה במקרר כמה ימים לאכילה ספונטנית יומיומית?
תודה
היי לאה, כמו שכתוב זה נועד למקרה שמכינים אותה מראש ורוצים להגיש כמה שיותר טרייה.