עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד
ט"ו בשבט הוא רק תירוץ להכין את העוגיות הרכות והאווריריות להפתיע האלה, שמשובצות בתוספות מרנינות שישמחו אותנו לאורך כל השנה. אה, והן גם הכי קלות להכנה
אני אוהבת את זה שלוח החגים היהודי העמוס לעייפה (נראה לי שאנחנו מנצחים בהליכה כל מסורת אחרת מהבחינה הזו) מספק לנו שפע תירוצים להכין מאכלים "ברוח החג" או במילים אחרות, נותן השראה למנות חדשות שנכנסות אלי למטבח ותמיד זולגות גם לימים רגילים ביומן, בלי סיבה למסיבה. ט"ו בשבט מבחינתי הוא לא ממש חג קולינארי (כן, אני יודעת שיש כאלה שעורכים סדר שלם לכבודו, במשפחה שלי זה לא קרה) ומסתכם בעיקר בנשנוש פירות מיובשים ואגוזים. מצד שני, מאז שהפכתי לטבעונית אני אוהבת אותו במיוחד – סוף סוף חג ללא קורבנות מיותרים על השולחן, שכולו אהבת המזון מהצומח והודייה לצמחים והאילנות בראשם, שהביאונו עד הלום.
אני לא יודעת אם אתם זוכרים, אבל זו בדיוק הסיבה שבעבר ייסדתי מסורת חביבה של הענקת משלוח מנות טבעוני למכרים, שכנים ובני משפחה בט"ו בשבט – הזדמנות לשתף אותם בטעמים הנהדרים של מזון מהצומח ולהראות שלא רק שטבעונות היא לא עונש, היא בעצם ברכה גדולה. השנה התחושה הזו מתעצמת במיוחד גם לאור האסונות האקולוגיים שניחתים על האנושות ברחבי הגלובוס – משריפות ענק דרך מגפות משתוללות ועד הצפות בלתי צפויות. השבוע בכנס שארגן הפורום לתזונה בת קיימא, מהארגונים החשובים ביותר שפועלים בתחום, נחשפו נתונים חד משמעיים באשר לתרומה שלנו למשבר האקלים המתעצם, איש איש ותרומתו בכל ארוחה וארוחה – עד כדי כך המזון שאנחנו בוחרים משפיע לא רק על בריאותנו ועל בעלי החיים וגורלם, אלא גם על כדור הארץ, הבית היחיד שיש לנו, הבית היחיד שנשאיר לילדינו ולנכדינו. אם אנחנו רוצים להציל אותו, כולנו חייבים כמה שיותר מהר ובאופן דרסטי להפחית צריכה של מזון מן החי לטובת מזון מהצומח. וט"ו בשבט השנה הוא הזדמנות מצויינת להתחיל!
כדי לצאת לדרך עם טעם מתוק וגם לפנק את כל מי שסביבנו במשלוח מנות לחג האילנות, החלטתי להכין מתכון שמשלב כמה מהמרכיבים המתאימים ביותר לחגיגות ט"ו בשבט: פירות מיובשים, פירות טריים ואגוזים, כשעל הכל מנצחים שני חומרים גלם משובחים – שיבולת שועל עבה, שמוסיפה לעוגיות נפח, מרקם וערכים תזונתיים מעולים וקמח כוסמין מלא. כדי להשלים את החגיגה, שיבצתי בהן שוקולד צ'יפס ואת הכל מערבבים בזריזות ושולחים לתנור ממש לכמה דקות. ככה שאם תתחילו להכין אותן ממש עכשיו, תוך זמן קצר הן כבר יהיו אצלכם בבטן.
ההרשמה לסדנת הבישול הבאה כבר בעיצומה
צפו בסרטון כדי לגלות כמה המתכון פשוט וקל להכנה:
עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד ותותים
אם תשמרו על כמה כללים, העוגיות האלה ייצאו פשוט מושלמות: אל תערבבו יותר ממה שצריך, תנו לבצק לנוח קצת לפני הכניסה לתנור ועצרו את האפייה ברגע שהשוליים מזהיבים אבל המרכז עוד לא אפוי לגמרי. כמובן שאפשר לשחק עם התוספות לפי הטעם: קשיו במקום פקאן, חמוציות במקום תותים מיובשים ושוקולד צ'יפס לבן במקום מריר.
עוגיות שיבולת שועל – חומרים לכ-25 עוגיות
חומרים יבשים:
1/2 כוס (50 גרם) פתיתי שיבולת שועל עבים (אני השתמשתי בשיבולת שועל של סוגת)
1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח כוסמין מלא (גם הוא היה מאותה תוצרת)
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפיה
1/3 כוס אגוזי פקאן קצוצים
1/3 כוס תותים מיובשים
1/3-1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר
חומרים רטובים:
1/3 כוס שמן צמחי נייטרלי (חמניות, זרעי ענבים וכדומה)
1/2 כוס סוכר דמררה או סוכר קנים
1/2 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס תותים טריים, חתוכים לקוביות
לעיטור:
חופן שוקולד צ'יפס
מעט מלח גס
+ מעבירים לקערה שיבולת שועל, קמח, סודה לשתיה ואבקת אפייה ומערבבים כך שכל החומרים יתאחדו. מוסיפים פקאנים, תותים מיובשים ושוקולד צ'יפס ומטמיעים בתערובת הקמח.
+ בקערה נוספת טורפים סוכר, שמן, רסק תפוחים ותמצית וניל לתערובת חלקה. מוסיפים תותים טריים ומערבבים מעט.
+ מוסיפים בכמה פעמים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה ובוחשים רק עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה – חשוב לא לערבב יותר מדי. מניחים לבצק לנוח 15-30 דקות בטמפרטורת החדר (אם מאד חם אז אפשר במקרר). זה ישפר את מרקם העוגיות ויעזור לשיבולת השועל להתרכך.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות בלי טורבו.
+ בידיים רטובות יוצרים מהבצק עוגיות בקוטר 4 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה באופן מרווח, מכיוון שהן מתרחבות בזמן האפייה. משבצים בכל עוגייה 2-3 שוקולד צ'יפס וזורים מעט מלח גס.
+ אופים במשך 8-12 דקות, רק עד ששולי העוגיות זהובים אך המרכז עדיין רך – זה ימנע מהעוגיות להתייבש והן תסיימנה את האפייה כשהן על התבנית מחוץ לתנור.
+ מניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין ומגישים או מאחסנים בטמפרטורת החדר בכלי אטום, עד שבוע.
** המתכון בשיתוף סוגת
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם
תגיות: עוגית שיבולת שועל, עוגיית שיבולת שועל, עוגיות שיבולת שועל, עוגת שיבולת שועל
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק, מתכוני וידאו
היי!
עוגיות מהממות והמתכון נראה ממש טוב.
יש לי רק שיבולת שועל דקה. מתבאסת לקנות עבה רק לצורך העוגיות. האם ניתן להשתמש בדקה?
לא ניסיתי, המרקם יהיה קצת שונה אבל אני מאמינה שזה יעבוד. עדכני!
היי אורי. האם אפשר להחליף את רסק התפוחים בבננה? ואם כן בכמה? המון תודה 3>
היי שירי, אני משוכנעת שכן! הייתי הולכת על 2-3 בננות (תלוי כמה הן גדולות, שתהיה לך בערך כמות של 1/2 כוס). הטעם כמובן יושפע אבל אני בטוחה שיהיה טעים!
איפה משיגים תותים מיובשים?
היי עינת, אני קניתי בחממה. אפשר להחליף באוכמניות או חמוציות מיובשות.