מאפה בוקר חורפי עם שיבולת שועל

בוקר טוב: מאפה תות-בננה עם שיבולת שועל

דצמבר 16, 2018 מאת:

ארוחת בוקר חורפית יכולה להיות גם טעימה, גם מפנקת וגם סופר-בריאה ואפילו לחכות לכם מוכנה להגשה ברגע שאתם יוצאים מהמיטה. כך תתחילו את היום בכיף

עברו הרבה שנים עד שארוחת הבוקר הפכה לאורחת קבועה בחיי. זה התחיל עם הגמילה מקפה (סיפור נוגע ללב, אם יש מישהו שעוד לא שמע אותו אני מוכנה לייבב על כתפו בגעגועים), עבר להתמכרות לשייקים ירוקים (אני! מי היתה מאמינה.. הם עוד יקבלו כאן את הבמה שמגיעה להם) והגיע עד לכדי דייסות, חביתות כוסמת ומה לא. ברוח התזזית האופיינית לי, אני ממשיכה כל הזמן לחפש מנות חדשות וכיוונים מעניינים שיעשו לי את הבוקר. בלי יותר מדי ציפיות, רק שהארוחה הראשונה של היום תהיה טעימה ומפנקת, קלה ומהירה להכנה, משביעה עד הצהריים ובשאיפה גם בריאה ומזינה, שתעזור לחיית לילה שכמוני להתניע גם בשעות הלפנות בוקר הלא סבירות של היום. בקטנה.

ואז נזכרתי בו! במאפה שיבולת שועל מנוקד בפירות, שאכלתי לפני שנים בבית של אסף חברי הטוב בפורטלנד. המתכון מבוסס על זה שמופיע באתר Cookie and Kate (מי ידע אז שיום אחד אפגוש את קייט המקסימה בתל אביב?) ובאופן תמוה הוא מכיל ביצים, שאין בהן כל צורך במאפה שליבו שיבולת שועל. אפשר להכין אותו בגרסה סופר-בריאה בלי שמץ של סוכר או שמן כמו במתכון שלי, ואפשר כמובן להתפנק על ממתיקים כמו מייפל, סילאן וחבריהם ולהעשיר את התערובת בשמן קוקוס, למשל. לטעמי הפירות הם ממתיקים מצויינים בפני עצמם ואם רוצים, אפשר תמיד לזלף סירופ מייפל או לפדר באבקת סוכר בשלב ההגשה.

סדנאות בישול טבעוניות עם אורי שביט – ההרשמה בעיצומה!

עוד מתכוני תותים:

טרייפל תותים וקצפת
מוס שוקולד ותותים
פאי תותים טבעוני

מאפה שיבולת שועל ופירות של חורף

כן, צריך לאפות אותו בערך 35 דקות, אבל אתם ממש לא צריכים להשכים קום בשביל זה – פשוט תכינו אותו יום לפני ובבוקר תחממו מחדש (רמז: אפשר גם לאכול אותו קר). אפשר לשחק עם איזה פירות שאוהבים, טריים או קפואים. אני טרפתי את הבננה לתוך הבלילה אבל אפשר גם להוסיף או להחליף בקוביות של הפרי. אם בכל זאת אתם רוצים אותו מתוק יותר, החליפו מחצית מהחלב במיץ תפוחים טבעי או השתמשו בחלב צמחי ממותק. קיצר, תבלו!

חומרים לתבנית בגודל 27X17 ס"מ

1/2 1 כוסות שיבולת שועל עבה
1/2 כוס שבבי שקדים קלויים
1 כפית קינמון
1 כפית אבקת אפייה
1/2 1 כוסות חלב שקדים (אני השתמשתי בלא ממותק)
1 בננה גדולה בשלה, מעוכה
1 כפית תמצית וניל
כ-400 גרם (כ-2 כוסות) תותים, חתוכים לקוביות

להגשה (אם רוצים):

תותים ובננות טריות
אבקת סוכר
סירופ מייפל
קצפת קוקוס
עלי נענע טריים

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מערבבים בקערה שיבולת שועל, שקדים, קינמון ואבקת אפייה.
+ בקערה נוספת טורפים היטב בננה, חלב שקדים ותמצית וניל.
+ משטחים על תחתית התבנית 3/4 מקוביות התותים (אפשר להוסיף קוביות בננה). מערבבים שוב את שיבולת השועל ומשטחים על התותים.
+ יוצקים את הנוזלים באופן שווה על החומרים שבתבנית ומוודאים שהכל מכוסה. מפזרים מלמעלה את יתרת התותים ומי שרוצה יכול לפזר מלמעלה סוכר דמררה.
+ אופים בתנור כ-35 דקות, עד שהמאפה משחים ומתייצב. מניחים להתקרר מעט, פורסים ומגישים.

עוד רעיונות לארוחת בוקר טבעונית:

חביתה מקמח עדשים כתומות
שקשוקה תירס
מקושקשת טופו
מתכון לפנקייק האהוב עלי

מאפה תות-בננה עם שיבולת שועל

קשטו כיד הדימיון והסבלנות שלכם לפנות בוקר. מאפה שיבולת שועל

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

8 תגובות לפוסט

  1. אילנה הגיב:

    למען הסר ספק, את התותים והבננות שמים בתבנית, ועליהם שתי התרכובות? ציינת 3/4 של התותים, ומה עושים עם ה1/4 הנותר? להוריד את רמת המתיקות אפשר לקחת חצי חלב וחצי מים?

    • אורי שביט הגיב:

      היי, כן זה סדר הפעולות. שכחתי לכתוב – את התותים מפזרים מלמעלה לפני האפייה. לגבי המתיקות – אם החלב לא ממותק אז המאפה לא ייצא כל כך מתוק, אבל אם את מעדיפה כמובן שאפשר להחליף במים.

  2. סיגל הגיב:

    מוזר קצת שלא מערבבים את היבשים עם הנוזלים אלא שמים כל אחד בנפרד.. לא?
    למה לא לאחד בינהם בעצם?

  3. ענת הגיב:

    היי אורי. אני רוצה להכין את זה לבת שלי בת השנה. מה אפשר לשים במקום שבבי השקדים? חשבתי להוסיף עוד שיבולת שועל במקום…

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות