נזיד עשיר עם שלושה סוגי עדשים
אמנם אני לא מזקני צפת, אבל גם אני לא זוכרת מתי היה פה קר כל כך. לקראת הפרידה מהחורף עם מטחי הגשמים הבאים שמתקרבים, משתפת אתכם במתכון למרק שהכנתי הכי הרבה פעמים החורף ולא בטוח מתי אני מתכוונת להפסיק
זה אולי יישמע לכם פלצני, אבל ברצינות שזה קורה ממש מעט שאני חוזרת על מתכון שהכנתי פעמיים. כלומר, אחרי שפרסמתי את המתכון ושחררתי אותו לאוויר העולם, אני תמיד מחפשת את הדבר הבא, את הגיוון ואת העניין (ובואו נודה, כדי שיהיה לי מתכון נוסף וחדש לבלוג, למי יש זמן לבשל לעצמי ככה סתם?). המתכון הבא הצליח לשבור את ההרגל הזה ובענק – הכנתי אותו החורף כמה וכמה פעמים פשוט כי הוא כל כך טעים לי, ההכנה שלו ממש קלה והוא כל כך עשיר שהוא לגמרי יכול להחליף ארוחה שלמה (לא אגלה לכם כמה קערות הן בשבילי ארוחה).
זה לא עוד מרק עדשים משתי סיבות עיקריות – אחת, ששילבתי בו לא אחד, לא שניים, שלושה סוגי עדשים! מבחינה תזונתית זה חשוב ממש לגוון את סוגי הקטניות, כי כל סוג טומן בחובו חומרים מזינים שונים וכמה שנגוון יותר, ככה נדע שהגוף שלנו מקבל יותר את מה שהוא רוצה וצריך. גם מבחינת טעם ומרקם זה ממש תענוג, כי העדשים הכתומות כמעט מתמוססות ומסמיכות את המרק והופכות אותו לנזיד עשיר, הירוקות גדולות ונגיסות יותר והשחורות בשרניות ומתפצפצות כאלה. הסיבה השניה שהנזיד הזה אהוב עלי במיוחד היא שני טריקים קטנים שמעמיקים את הטעמים שלו בטירוף ועושים את קסם האומאמי הזה שגורם לי לחזור לסיר שוב ושוב עד שהוא מתרוקן: מעט רסק עגבניות ומעט רוטב סויה. ואיזה צבע הוא מקבל, יא אללה!
עכשיו אחרי שאתם כבר משוכנעים לגמרי, קבלו בתופים ובמחולות את הסיר האולטימטיבי שלי ללוחמה בקור קיצוני ולהרגעת הרעב. איך אומרים, תודו לי אחר כך.
נזיד עדשים משלושה סוגים
אין במרק הזה המון רכיבים, אבל כל אחד מחומרי התיבול משמעותי לתוצאה העשירה ועמוקת הטעמים. אם בא לכם להעשיר אותו אפילו יותר, פנקו עם תוספת של 1/2 כוס גריסי פנינה. מעדיפים להכין את המרק בלי שמן? ככה עושים את זה
חומרים ל-6 סועדים
2/3 כוס עדשים אדומות (אני השתמשתי ב"סוגת")
2/3 כוס עדשים ירוקות (אני השתמשתי ב"סוגת")
2/3 כוס עדשים שחורות "בלוגה" (אני השתמשתי ב"סוגת")
כ-2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
3 שיני שום, קצוצות
3-4 עלי מרווה טריים
עלים מ-3 גבעולי תימין
1 דלורית קטנה, חתוכה לקוביות
2 קולרבי או לפת או תפוח אדמה, חתוכים לקוביות
1/2 כפית רוזמרין קצוץ
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כף רוטב סויה
מלח, פלפל שחור גרוס
כ-2 ליטר ציר ירקות או מים
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
פלחי לימון
+ שוטפים את העדשים, מסננים ומניחים בצד.
+ יוצקים את השמן לסיר גדול ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים בצל, שום, מרווה ותימין כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים את קוביות הדלורית והקולרבי ומטגנים עוד 5 דקות. מערבבים מדי פעם.
+ מעבירים את העדשים השטופות לסיר ומוסיפים רוזמרין קצוץ, רסק עגבניות וסויה. מתבלים במעט מלח ובפלפל שחור, מערבבים וממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות.
+ מוסיפים לסיר את הנוזלים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות, עד שהעדשים והירקות רכים והטעמים מעמיקים.
+ יוצקים לקערות הגשה, מפזרים פטרוזיליה טרייה וסוחטים מעט מיץ לימון.
** המתכון בשיתוף סוגת
הכנתם? בואו לספר ולתייג באינסטגרם
תגיות: נזיד עדשים, קולרבי, דלורית, מרק עדשים, עדשים כתומות, עדשים, קדרה, עדשים ירוקות, עדשים שחורות, מרק, נזיד, מרק עדשים ירוקות, חורף
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מרקים
מתכון מדוייק יצא טעיםםםם מושלם
כיף לשמוע!! אני גם מתה עליו וחוזרת אליו הרבה