סלט בורגול עם קייל ואפונה סינית
דרך נוספת לחבר את הקייל עם עולמנו הים-תיכוני ולייצר סלט קליל, טעים ומלא בריאות. גם כאן אתם מוזמנים להשתולל לפי טעמכם.
חומרים ל-4 מנות
1 כוס בורגול גס, מושרה במים קרים למשך 20 דקות, מסונן
1 צרור קייל ירוק מסולסל
100 גרם (חופן גדול) אפונה סינית, מנוקה מסיבים ופרוסה גס
חופן גדול אוכמניות מיובשות
חופן גדול שקדים שלמים קלויים ללא מלח, עם או בלי קליפה
1-2 שיני שום כתושות
מלח ים אטלנטי
שמן זית
+ מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה. מוסיפים את פרוסות האפונה הסינית ואת השום הכתוש ומקפיצים 2-3 דקות מעל להבה בינונית, עד שהאפונה מתחילה להתרכך ולהעמיק צבע. מוסיפים את הקייל הקצוץ וממשיכים לאדות 2 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבורגול המסונן, מערבבים היטב וממשיכים לאדות 2-3 דקות נוספות, עד שהבורגול מתחמם ומתייבש מעט מן הנוזלים. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
+ מוסיפים לבורגול החם את האוכמניות המיובשות והשקדים השלמים. ממליחים ומטפטפים מעט שמן זית. טועמים ומתקנים תיבול. רצוי להגיש חמים או בטמפרטורת החדר.
תגיות: אורי שביט, בורגול, חמוציות, קייל, סלט בורגול, סלט צמחוני, טבעונות