מרק כתום קצת אחרת: מרק גזר, ארטישוק ירושלמי ועדשים כתומות
לא צריך יותר מטפטוף כדי לגרום לי לנצל את הרגע ולהעלות עוד סיר מרק על האש. והפעם: מרק כתום קצת אחרת, שיצא כל כך טעים שממש כדאי לכם להכין.
החורף הזה היה אחד המוזרים וכן, אני כבר כותבת עליו בלשון עבר כי מה לעשות, צריך להשלים עם העובדה שתכלס עוד לפני שהוא ממש התחיל, הוא כבר נגמר. אני לא בטוחה אם זו שוב אשמת הקורונה אבל אם אנסה לאפיין את החורף הזה בקצרה, אומר כך:
- בישלתי בבית בעיקר בסדנאות זום
- כשכבר בישלתי זה היה לזרוק מה שיש במקרר לסיר אחד
- הצטברה אצלי כמות נאה של ארטישוק ירושלמי
- לא לבשתי כמעט את בגדי החורף שלי
- גם המגפיים לא כל כך יצאו מהמגירה
יש לזה כמה הסברים – בחורף הזה נולדו לי שני פרוייקטים עצומים שלא השאירו יותר מדי זמן פנוי – הספר השני שלי "חגיגה טבעונית" יצא לאור והפופ-אפ שלי "ג'ינג'ית" התחיל לשלוח אליכם אוכל טבעוני ביתי וטרי עד הבית. כמות הארטישוק היא על ראשו של דותן, החקלאי המסור ששולח לי כל מה שטרי אצלו בשדה באותו שבוע וכשזה ארטישוק ירושלמי, אז זה מה שיש. לגבי הביגוד ככה זה כשלא יוצאים יותר מדי מהבית ואם כבר יוצאים, זה למטבח של "ג'ינג'ית" בבגדי עבודה.
לפיכך המתכון הבא עונה בדיוק על הצורך שלי בימים כאלה – הוא מהיר, טעים, בסיר אחד ובלי יותר מדי דאווין – הוא אחד המרקים היותר מוצלחים שהכנתי. עכשיו הוא בידיים שלכם, מרק כתום חם בול בזמן לימים הקרירים שעוד נשארו לנו.
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם! יש שם המון אוכל טעים, טיפים וסרטונים
מרק כתום עם גזר, ארטישוק ירושלמי ועדשים אדומות
מגוונים את המרק הכתום השגרתי עם מרק עשיר בטעמים ומזין במיוחד (בזכות העדשים), שהכי קל ומהר להכין.
חומרים לכ-6 סועדים
4-5 גזרים, פרוסים
500 גרם ארטישוק ירושלמי, פרוס
1/2 1 כוסות עדשים כתומות
1 בצל גדול קצוץ
3-4 שיני שום קצוצות
1-2 כפיות ג'ינג'ר מגורר
1 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
מלח, פלפל שחור גרוס
מים או ציר ירקות
שמן זית
3/4 כוס (180 מ"ל) קרם קוקוס
+ מחממים 2 כפות שמן זית בסיר ומטגנים בצל, שום וג'ינג'ר כ-5 דקות, לריכוך והזהבה קלה.
+ מוסיפים גזר, ארטישוק ועדשים בזה אחר זה, מערבבים ומטגנים כ-2 דקות נוספות לפני שמוסיפים את הרכיב הבא.
+ מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל ויוצקים ציר ירקות או מים עד לגובה של 2 ס"מ מעל לתכולת הסיר.
+ מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 30-40 דקות, עד שכל הרכיבים רכים לחלוטין.
+ מוסיפים 3/4 כוס קרם קוקוס וטוחנים את המרק למרקם חלק. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
עוד מנות כתומות מנצחות:
ניוקי בטטה
ירקות כתומים של אורנה ואלה
מרק כתום של בטטה וכרובית
תגיות: ארטישוק ירושלמי, מרק כתום, עדשים כתומות, מתכונים בריאים, מתכון למרק כתום, איך מכינים מרק כתום, גזר
קטגוריות: מרקים, פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
מושלם
ואו
וואו, איך לא גיליתי את המתכון הזה קודם, יצא מושלם!
איזה כיף לשמוע!!