גלידת שוקולד-קוקוס טבעונית
המשחק שלכם כאן תלוי בכמה אתם מתגעגעים ל"באונטי" – אפשר להשתמש בקרם קוקוס סמיך ועשיר יותר, להוסיף שבבי קוקוס יבש או לטחון תוכן של אגוז קוקוס עם מעט מים. אני הוספתי גם פולי קקאו שהיו לי להגברת הקראנצ'יות והבריאות.
חומרים ל-4 מנות
100 גרם שוקולד מריר איכותי, פרווה
3/4 כוס נוזל או קרם קוקוס
1/2 כוס קשיו לא קלוי
1/2 1 כפות שמן קוקוס
2-3 כפות סוכר חום
5 פולי קקאו שלמים, לא קלויים (לא חובה)
3 כוסות קרח
להגשה:
שוקולד צ'יפס מריר, פרווה
+ טוחנים את כל המרכיבים מלבד הקרח והשוקולד צ'יפס בבלנדר חזק מאד, עד שמתקבל קרם סמיך וחלק.
+ מוסיפים את הקרח וטוחנים תוך כדי דחיסה עד שמתקבלת גלידה רכה. מעבירים לצלוחיות, מעטרים בשוקולד צ'יפס ומגישים.
תגיות: טבעונות, בישול טבעוני, שוקולד, חלב קוקוס, אירוח טבעוני, אורי שביט, קינוח טבעוני, קוקוס, גלידה טבעונית, גלידה ביתית
קטגוריות: מתוק
אדיר! אפשר להחליף את הקשיו באגוזי מלך?
היי חן, אני חוששת שלא – לקשיו תכונות שונות והוא מסייע ביצירת מרקם קרמי, בניגוד לאגוזי המלך הקריספיים.. אבל נראה לי שגם מקדמיה יתאימו.
היי, תגידי, במידה ויש לי בבית בלנדר שלא מצליח לטחון קרח, (לעומת זאת אל דאגה לגבי הקשיו אני די מסודרת), האם לדעתם הגיוני פשוט לדלג על שלב הקרח, ופשוט לשים הכל במקפיא לכמה שעות? או שזה ייצא בעייתי מבחינת המרקם?
לדעתי זה לא יגיע למרקם המבוקש.. אבל תמיד אפשר לנסות 🙂
מה הכוונה לטחון תוך כדי דחיסה?
בבלנדרים חזקים (בסגנון ויטמיקס) יש דוחסן, מין מוט כזה שמאפשר דחיפה של החומרים לכיוון הסכין תוך כדי טחינה. אם אין אז אין 🙂
אם יש לי בלנדר רגיל, לא ויטמיקס- הוא יטחן קרח?
תלוי כמה הוא חזק. יש עוד בלנדרים שטוחנים קרח.
מה פרוש נוזל או קרם קוקוס?אפשר חלב קוקוס שהוא במצב נוזלי? אני קונה AROY-D אבל אירי קירור רק החלק העליון נהיה קשה.
מכיוון שאת טוחנת יחד עם קרח, קרם הקוקוס יתקרר מאד והגלידה תתמצק.