תבשיל לימוני וחריף של עדשים ירוקות
כל הקטע הוא לא לבשל בהמון מים, כדי שלא יהיה מרק אלא תבשיל עם מעט רוטב מלא בטעם. שחקו עם עשבי תיבול כאוות נפשכם.
חומרים ל 6-8 מנות
500 גרם עדשים ירוקות, שטופות
1 בצל גדול, חצוי ופרוס
5-6 שיני שום פרוסות
4 גזרים מגורדים
1 פלפל צ'ילי קצוץ
חופן זרעי כוסברה, שבורים במכתש ועלי
חופן עלי מרווה קצוצים
עלים טריים מ 2-3 גבעולי טימין
מיץ וקליפה מגורדת מלימון שלם
שמן זית
מלח ים
להגשה:
מיץ מ-1/2 לימון
פטרוזיליה או שמיר, קצוצים
+ מחממים שמן זית בסיר רחב. מאדים את הבצל, השום והצ'ילי במשך כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את זרעי הכוסברה והגזר המגורד וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות.
+ מוסיפים את העדשים, המרווה והטימין, מערבבים ומאדים 2-3 דקות נוספות. אם יש צורך מוסיפים מעט שמן זית.
+ מכסים את העדשים במים (לא יותר מכיסוי) ומבשלים ללא מכסה ובבעבוע מתמיד, מעל להבה בינונית במשך כ-30 דקות. מדי פעם מערבבים ובמידת הצורך מוסיפים מעט מים.
+ מוסיפים את המיץ וקליפת הלימון, מערבבים וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות, עד שהעדשים רכות אך נגיסות.
+ מסירים מהאש, מוסיפים עוד מעט מיץ לימון וממליחים. טועמים ומתקנים תיבול. מניחים על אורז לבן או מלא ומפזרים פטרוזיליה או שמיר קצוצים.
תגיות: אורי שביט, עדשים ירוקות, קיץ
קטגוריות: פוסט נבחר
תודה רבה על המתכונים המעולים, בזכותך הטבעונות אפשרית ואפילו מהנה בבית שלנו…
תודה ניתן, כיף לשמוע! 🙂
טעים טעים טעים
מאדים= לטגן? או במים??
הכוונה לטיגון עדין, לא השחמה.
מתכון נהדר. לא היו לי זרעי כוסברה, אז בצוק העתים השתמשתי בזרעי שומר (אין קשר חוץ מהמילה ״זרעי״, אני יודעת…). יצא פנטסטי. ממליצה לך לנסות. תודה רבה על המתכון המוצלח!