מתכון וידאו: סלט קוסקוס קיצי עם מנגו, דלעת ועשבי תיבול
סלט מרהיב, קליל ובריא – מושלם לימי הקיץ החמים, לפיקניק או לשולחן אורחים חגיגי. מתכון וידאו
כשאני חושבת על מתכון, הרבה פעמים אני חושבת בצבעים – זה בדיוק מה שקרה לי עם המתכון הזה. רציתי להכין סלט קיצי עם קוסקוס מלא, והדימיון שלי מיהר למלא אותו בגוונים כתומים – מצד אחד דלעת צלויה מתקתקה ומצד שני, מנגו קריר שעכשיו נמצא בשיא העונה. יחד עם מלא עשבי תיבול וצנוברים, קיבלתי בדיוק את מה שרציתי. מי שרוצה פאנץ' של חריפות, מוזמן להוסיף גם פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק.
סלט קוסקוס קיצי עם מנגו, דלעת ועשבי תיבול
1 חבילה קוסקוס מלא "סוגת", מוכן לפי ההוראות שעל האריזה
1 דלורית/דלעת רגילה/דלעת יפאנית, חתוכה לקוביות
2 מנגו בשלים, חתוכים לקוביות
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (נענע, בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק)
חופן צנוברים קלויים
3-4 ענפי טימין טריים
למשרה:
2-3 כפות חומץ בלסמי
2-3 כפות שמן זית
1 כף סילאן
מלח, פלפל שחור גרוס
לתיבול:
מיץ מ-1 לימון
קליפה מגורדת מ-1 לימון
שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מערבבים בקערה את קוביות הדלעת עם חומרי המשרה, עד שכל הקוביות עטופות היטב. משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים מעל הדלעת כמה ענפי טימין. מכניסים לתנור וצולים כ-15 דקות, עד שהקוביות רכות אך עדיין נגיסות.
+ בקערת הגשה גדולה מערבבים את הקוסקוס המוכן עם קוביות הדלעת הצלויות והמנגו הטרי ומוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים והצנוברים. מתבלים בקליפת לימון, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
תגיות: אורי שביט, מנגו, מתכון לקוסקוס, מתכון לסלט, קוסקוס מלא, מתכון וידאו, דלעת
קטגוריות: דגנים, מתכוני וידאו, פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
לא נשאר לי אלא להזיל ריר על זה..
עושים את זה עם דלעת שלמה או חצי דלעת? 😳
כשזאת דלורית או דלעת יפנית – דלעת אחת. אם זאת חתיכה מדלעת ענקית – משהו כמו 200-300 גרם (הכמות לא חייבת להיות מדוייקת). תודה 🙂
נראה מעורר תאבון. היה מאד נוח אם היה גם מתכון רשום…
טוב אמנם החלפתי כמה מהמצרכים במה שהיה בבית, אבל ההשראה!!! לא הייתי חושבת על שילובים כאלה בלעדייך. יצא יאמי ביותר, תודה 😋🙏
את הדלעת- החלפתי בגזרים
עשבי תיבול- שמתי כוסברה ושמיר
במקום צנוברים- שמתי פקאן סיני
לתיבול- הוספתי קצת רוטב לסלט אסייאתי שנשאר לי מאתמול בערב 😏
טוב נו, מודה שאפשר להגיד שכל מה שנשאר אותו דבר זה הקוסקוס, המנגו, והמשרה של הירקות בתנור… אבל ההשראה זה 100% את 😍
שילוב מעניין וטעים נורא של אסיה עם קוסקוס 😂
יוווו איזה כיף, הכי משמח לתת השראה – בסוף הטעמים אצלך בידיים <3
את יכולה בבקשה גם לכתוב את עיקריו, לטובת מי שמתקשה לעקוב משמיעה?
היי. נראה מעולה. מזל שהעלת אותו שוב:) במה אני יכולה להחליף את החומץ בלסמי? נורא טעים לי אך לצערי מאכלים איתו לא עושים לי טוב🙏🏻
היי, סליחה על העיכוב במענה.. אפשר לוותר או לשים מעט חומץ אחר, כמו חומץ תפוחים. הוא יעמיק את הטעם.
הכנתי את הקוסקוס עם הדלעת והמנגו. האריזה הסטנדרטית שנמכרת במקום מגוריי היא של 500 גרם. נראה לי קצת הרבה לכמות הדלעת. אגב, ויתרתי על הצנוברים הקלויים, שכן מחירם שקול בזהב. סורי!
אני לגמרי קוראת לצנוברים הזהב הלבן! תודה על המשוב 🙂
אני אישית התאהבתי בסלט הזה והכנתי אותו מלאן פעמים ועכשיו אין מנגו וזה קצת עצוב
איזה כיף לשמוע! מבינה אותך… 🙂 אפשר עם אפרסמון אם את אוהבת!