איק בן אין וחניסט – מרישומיה של טבעונית בהאג, הולנד

24 תגובות לפוסט

  1. עלמה הגיב:

    פוסט מקסים. הבישול שלך נראה מעולה והתמונות עושות חשק. נתת הצצה משמחת להאג, תודה!

    • יסמין הגיב:

      תודה על המילים הטובות. ממש כיך.
      העונג כולו שלי! שמחה שנהנית מהפוסט.

  2. מ' הגיב:

    יסמין תודה!
    נהניתי לקרוא, עוד לא יצא לי לבקר בהולנד כטבעוני (אך 5 פעמים כצמחוני), והסאטה נותר בליבי. אין כמו צ'יפס עם סאטה!
    עכשיו אני רק צריך לטוס במיוחד כדי לשים לשון על הפונדו קרם קשיו. נשמע מדהים.

    • יסמין הגיב:

      אין על מה מ'!
      סאטה זו סכנה אמיתית לבריאות… טעים גם סתם עם לחם… גררר.

  3. טבעונית שיודעת הגיב:

    כל הכבוד יסמין ממש נהניתי לקרוא! עשית לי חשק לעבור להולנד :):)
    מעניין אותי באיזו עבודה את עובדת שיוצא לך לראות ככה עולם…

  4. סילפיה הגיב:

    יסמין, הפוסט שלך מקסים.
    כמו שאמרו הקודמים, זה באמת עושה חשק לבוא להאג, ולהכיר את עולם המסעדות שם, מעבר לדברים הרגילים שאמורים לעשות כאשר מגיעים לעיר הבינלאומית הזו.
    אהבתי מאוד את התמונות המצוינות שצילמת, הכנות שלך, והתשוקה שיש לך לנושא, וכנראה לכל מה שאת עושה.
    אנסה ליצור איתך קשר כשאתכנן לבוא להאג.

    תודה רבה על המידע והתמונות שבפוסט, ותהני מכל רגע!!!

  5. ליסה הגיב:

    יסמין, אחל'ה פוסט! מספיק לקרוא אותו ולהתבונן בתמונות המעולות כדי להתרשם שאת כשרונית, סחבקית ועם לב טוב – תמיד כיף לי "להיתקל" באנשים כמוך (-:
    מאחלת לך חג שמח 😉 (ותגידי, בטוחה ש-MAC לא מנסים על בע"ח? לא ראיתי אצלם את סימן הארנב ואני מחרימה אותם)

    • יסמין הגיב:

      היי ענבל,

      שמחה "להיתקל" גם בך 🙂

      לגבי מאק – הרבה חברות בחו"ל ומחו"ל לא מסמנות את מוצריהן עם הארנב… מאק בודאות לא מקיימים ניסויים על בע"ח, זה חרוט על דגל החברה. רשימה מלאה של חברות שעושות/לא עושות ניסויים ניתן למצוא באתר של PETA –
      http://www.peta.org/living/beauty-and-personal-care/default.aspx
      העניין היחידי איתם הוא שהמברשות שלהן (לא כולן) עשויות משערות של בע"ח – אומנם הם מבטיחים שלא נגרם נזק לחיה, אם את רוצה לקנות אותן או לא – זו כבר בחירה שלך. המוצרים עצמם בטוחים… וזה מצוין כי מאק אחלה חברה… 🙂

      חג שמח גם לך!

      • יסמין הגיב:

        אני ממש סטלנית – סליחה ליסה. ענבל הגיבה אחרייך וזה התבלבל לי קצת… ממש מתנצלת!

  6. ענבל הגיב:

    איזה כיף לדעת שיש אפשרויות גם במדינות כאלה. הפוסט הזה העלה בדעתי שיכולה להתפתח "תיירות טבעונית", כלומר נסיעה מכוונת לארצות שמספקות אוכל טבעוני מעניין אך ורק בשביל ההנאה הקולינרית. הולנד מעולם לא הייתה ברשימת הארצות שאני חולמת לבקר בהן, אבל אם האוכל הטבעוני טוב, זה בהחלט יכול להשתנות.

  7. לייזר הגיב:

    פוסט נפלא.
    וקצת לגבי אמסטרדם:
    1) המקום הכמעט יחיד שמצאתי בו פלאפל טרי (ישר מהשמן במקום מהמיקרו) במחיר הגיוני היה בסוף רוזנכראחט. 3.5 יוריטות.
    2) בשוק ה"טורקי" של אמסטרדם גם תוכלו למצוא קילו של טופו ביורו אחד, קילו של טמפה ביורו וחצי וקילו של טחינה בשלושה יורונים קטנטנים.

    • נעמה הגיב:

      לייזר – ברשת הפלאפלים "מעוז" עושים מטגנים פלאפל עם ההזמנה. זאת אפשרות טובה יחסית לצמחונים/טבעונים, יחסית להיצע בהולנד, אבל זה עדיין לא ברמה שמכירים מהארץ.

      יסמין – נפלא לקרוא את הטור הזה, ולראות שהחוויות שלי (כצמחונית בהולנד) ממש דומות. חבל שלא כתבת את זה כשעוד גרתי שם… וטוב לדעת שאני לא היחידה שהביאה טחינה מישראל. בתור מי שמשלבת את הצמחונות עם רתיעה מהנטייה המערבית לעטוף כל פרי וירק באריזה אישית, נרתעתי מאוד מקניות באלברט היין. למי שגר באוטרכט – אלטרנטיבה טובה אפשר למצוא בקנאלסטראאט, אזור המהגרים, בעיקר תורכים ועירקים.

  8. דינה גבעון הגיב:

    הי יסמין,
    האם המלפפון עלה על הגנן? נהנתי ושמחתי לקרוא את מילותייך צילומייך ותיאורייך הקסומים על נושא שקרוב לליבי (אוכל). אני מייד מעבירה את הקישור לאחיניתי טל, שלפני מספר שנים הפכה לטבעונית ומאז שומרת בקנאות על דרכה (לא אוכלת דבש מאחר וטוענת לניצול הדבורים).התמונות מזמינות ביקור בהאג ,שווקיה ומסעדותיה.מקווה שתמשיכי לשתף אותנו בהגיגייך הגסטרונומיים ובכלל..תמיד היה "שווה" לשמוע את התייחסותך לנושאים שהועלו .
    אגב, מה קורה לבנות דירוא שזונחות את הבשר??
    מקווה שתמשיכי בכתיבתך הקולחת והמענינת. מה עם מתכונים??
    וברוח התקופה: "ישר כוח"!

  9. נוי הגיב:

    סחטיין עלייך! פוסט מעולה.
    מהי עבודתך, אם מותר לשאול?

  10. אוריאלה ענבר הגיב:

    יקירה,
    אין כמוך, גם יפה , גם מצחיקה, וגם כותבת נהדר!
    בתור בת לאבא טבעוני, שמחה שמצאת לעצמך דרך מעניינת לחוות את עולם המזון המלא בתשוקה.
    חוץ מזה, טוב שיש כתבות מצולמות! , את יפיפיה!!!!

    גאוה לגנים הפולנים העצבניים!

    נשיקות, מאוריאלה (שעבדה עם אימא…)

  11. ורד הגיב:

    איזה פוסט טעים, את כל כך משקיעה! אפשר לבוא לקאוצסרפינג טבעוני?? יאמי..
    באמסטרדם יש רחוב שלם על טהרת האורגניות- overtoon, עם אופציות טבעוניות, למשל סקווט שמכין ארוחות שנראות מעולה אבל לא יצא לי לטעום כי צריך היה להזמין מקום מראש, לפחות שתינו בירה טבעונית. אכן ארץ הגבינה.. התארחנו אצל הולנדים וכל הכיבוד היה גבינה שטובלים אותה במשהו.. אפילו לא לחם.. והירקות ככ יקרים. מצטרפת להמלצה להביא טחינה מהארץ, ולבקר הרבה בחנויות אסיאתיות.
    לא רוצה לבאס אבל.. הצ'יפס ממש לא טבעוני. אני בבלגיה עכשיו וככל שידוע לי רוב הצ'יפס מטוגן בשמן מהחי. הנה הצלתי לכן את הדיאטה.. 🙄

    • יסמין הגיב:

      היי ורד!
      תודה על האזהרה! לפחות איפה שאני אוכלת מדי פעם, מטגנים בשמן צמחי את הצ'יפס… גם בדקתי וגם רואים את הג'ארות של השמן ממש ליד האיזור טיגון. בכל מקרה, תמיד טוב לבדוק!
      ומה אני אגיד לך… הבלגים תמיד היו קצת מוזרים 🙂
      עוד לא יצא לי לבקר בסקווט באמסטרדם אבל שמעתי שהוא מגניב, וגם יש אחד באוטרכט. אה, ומכרה שלי ב"חוג הטבעוני" בהאג סיפרה לי שפתחו מקום טבעוני חדש באמסטרדם ליד התחנה המרכזית… אבל היא לא זכרה את השם. יש יחסית הרבה אופציות טבעוניות באמסטרדם, אז זה כיף להגיע לשם פעם ב…
      ואת מוזמנת תמיד לקאוצ'סרפינג טבעוני! 🙂

      • ורד הגיב:

        הסקווט ב- Voorstraat 71 UTRECHT הוא אחד המעולים, אוכל טבעוני מצוין, פאב, הופעות (הבמה מסתתרת מאחורי כמה דלתות כפולות בהמשך המסעדה). ממליצה!! אפשר גם דרך ההוסטל Strowis שהוא חלק מהפרויקט.

  12. גיל חובב הגיב:

    יסמין יקרה,
    איזה יופי של בלוג! מעניין, מחכים, צנוע, מלא חן וכישרון! כל הכבוד לך. גם המנות שצילמת נראות נפלא (אפילו למי שאינו טבעוני).
    בעניין הנובל שאת חולמת לאסוף על הדרך: מזכיר לך שיש לי תכנית ראיונות עם חתני הפרס וכלותיו, ואנחנו תמיד מחפשים מרואיינות שוות. נא להתקשר ברגע שאת זוכה.
    ושוב: כל הכבוד!

  13. רונית הגיב:

    את גדולה מותק!
    נראה טעים ביותר.
    חבל שמחר אני לא יכולה להגיע למסעדה ולטעום ממעשה ידייך, אבל אני מאמינה שיהיו עוד הזדמנויות.
    ד"ש חמה מדודו
    נשיקות!

  14. הגר הגיב:

    יסמין כל הכבוד כמה כישרון! תודה על הכתבה , מעניין יסודי וכתוב בהרבה חן, אודה לך אם תכתבי באילו תאריכים את מבשלת כן שנוכל להגיע ולהנות ממטעמייך.

    הגר פריסלנד

  15. יסמין הגיב:

    אני שוקלת בזמן האחרון ללמוד סמסטר קיץ/אביב בהאג ותהיתי לעצמי איך אסתדר שם בתור טבעונית (רק טבעוני יודע כמה עוזרים לנו חוקי הכשרות בארץ). שמחתי לדעת שאוכל להסיר דאגה מליבי.. לפחות בנוגע לאוכל.

    תודה לך!
    יסמין

  16. שרון הגיב:

    שלום יסמין,
    מקסים לקרוא את ההסברים המעניינים שאת מתארת,ולראות את הצילומים היפים.
    אשמח לדעת , אם יש להשיג בהולנד ממרח שקדים מכבישה קרה.
    (בישראל אני משיגה בכול בתי בטבע,"ממרח שקדיה").

    יופי של אתר תמשיכי לתאר בו עוד חוויות קולינריות מעניינות.
    ואשמח לתשובתך,איפה משיגים בהולנד ממרח שקדים ?

    כול טוב,
    שרון.

    • יסמין הגיב:

      היי שרון, תודה על המחמאות! לצערי חזרתי ארצה לפני שנתיים וחצי כך שאיני מעודכנת במתרחש בשוק האוכל בהולנד. אולם הייתי מתחילה עם EkoPlaza, דומה לעדן טבע רק הולנדית. רשת שנמצאת בערים הגדולות.
      בהצלחה!
      יסמין

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |