וגאנו א-לה גראנדה: טבעונות בארץ המגף

24 תגובות לפוסט

  1. ורד הגיב:

    היום הזמנתי לראשונה פיצה בלי גבינה… נראה איך יצא! אני גם באירופה ואשמח לעוד המלצות.

  2. מעיין הגיב:

    להיט!
    איזה כייף לקרוא את זה !
    איזה לא כייף להיות רעבה בגלל זה עכשיו ; )

  3. עינת הגיב:

    מעודד ביותר! תודה 🙂
    אגב, שאלה – בבצק של פסטה/ספגטי אין ביצים?

    • עידן הגיב:

      אני בדקתי כאן וחוץ מרביולי ואטריות ביצים לא היה בפסטות ביצים. עד כמה שידוע לי חברת ברילה, המפורסמת בעולם בייצור פסטה, לא משתמשת בביצים. בספגטי לא נתקלתי בביצים, החשש הוא בדברים יותר מורכבים כמו טורטליני ורביולי, או בפסטה שנקנת טרייה ומוכנה בעבודת יד. בדקי בסופרמרקט לפני שאת קונה, או שאלי במסעדות.

  4. Ron Rona הגיב:

    כתבה נהדרת, תענוג לקרוא!! (:

  5. Greene הגיב:

    עידן, איזה יופי לקרוא את הכתבה והתמונות פשוט מדהימות !
    תודה על הכתבה הנפלאה !

  6. גלעד הגיב:

    אני לא יודע אם אפשר למצוא נוגט באיטליה אבל אני מכין שוקולד למריחה שהוא פי אלף יותר טוב מנוטלה.

    90 גרם חלב סויה (או שמנת צמחית)
    150 גרם שוקולד מריר
    80 גרם קרם נוגט

    אפשר לשחק עם היחסים.

  7. igal הגיב:

    awesome article. Thank you idan! Now I can go ahead and plan my trip to Italy

  8. טבעונית קטנונית הגיב:

    חייבת לתת תיקון קטן שצרם לי. אין מקום כזה "בודהה-בר" (או שיש והוא מקום אחר ולא טבעוני), הכוונה היא ל"בודהה בורגרס". זה חשוב כי מי שלא מכיר עשוי להתבלבל ולא למצוא, להגיע למקום הלא נכון או פשוט לא להבין על מה מדברים.
    אז הכוונה היא לבודהה בורגרס, מסעדה טבעונית מגניבה עם כמה סניפים: http://www.buddhaburgers.co.il/

    חוץ מזה אחלה כתבה, כל הכבוד 🙂

  9. דורית הגיב:

    עבורי זה יהיה דיסוננס קוגניטיבי אפילו מאג'ורי להיות באיטליה ולבקש מהמוכר פיצה בלי גבינה…

    אבל התמונות מהממות והמידע בהחלט נחוץ לטבעונים שבינינו.. וגם לסתם שוחרי בריאות..

  10. אולגה הגיב:

    נראה מעולה

  11. רוני הגיב:

    איזה כיף לך שאתה באיטליה היפה..
    אמרו לי שזו שפה ממש מסובכת, אתה יודע מהבית?
    אני חושבת שאני לא הולכת לאיטליה בקרוב, אבל זה שימושי גם לארץ ולהכין לבד. כל הכבוד על ההשקעה 😀

  12. דור הגיב:

    מאיפה הפוטטוז המדהימים האלה? גם תוצרת איטליה? ניתן למצוא במסעדה ישראלית?
    אני פשוט פריק של וודג'ס או כל תופחי אדמה אפויים אחרים…

    • עידן הגיב:

      היי!
      את הפוטטוז אני מכין לבד, הכי פשוט שיש: מקלפים תפו"א, חותכים לפלחים (או לכל צורה אחרת שרוצים) בגודל שאוהבים, מתבלים ושמים בתנור. באגפי התבלינים בסופרים השונים יש לרוב כל מיני תערובות תבלינים לאוהבי התבלינים שבנינו. בגדול אני נוהג להשתמש בקארי ופפריקה. במסעדות אני לא יודע אם זו מנה שנוהגים להכין אבל אם המסעדה מכבדת את עצמה ותבקש יפה, אין סיבה שלא יעשו. מקווה שעזרתי 🙂

      • דור הגיב:

        אבל בתמונה הם אינם מקולפים. האם בישלת במים לפני שאפית בתנור?

        • עידן הגיב:

          עד כמה שאני זוכר הכנסתי ככה לתנור, אבל אולי הזיכרון כבר מעורפל. תעשה כמה ניסיונות, אני בטוח שתצליח! (נוסח בלשון זכר מטעמי נוחות).

  13. עמית הגיב:

    יופי של כתבה. מסכים עם הכל: קל להיות טבעוני באיטליה אם אתה יודע איטלקית, עושה קניות בסופר והשלמות בnaturaSì ומבשל בבית.

    גם בבית זה לא קל אשתי הטוסקנית מסתכלת במבט נגעל על הסייטאן ושואלת אם היא יכולה לשים מוצרלה/טונה/ברסאולה/קפרינו במקום. ואין לי אומץ להוריד את הפרמיז׳ן מהפסטה של הילדים מפחד שהם ינדו אותי מהמשפחה

    אני יודע שעבר המון זמן מאז שפורסמה הכתבה אבל אני חייב לציין שבמילאנו המצב משתפר מיום ליום וכמעט בכל מקום מספיק להגיד "sono vegano" ולפחות הטבח יידע מה לעשות.

    יש המון מסעדות חדשות עם מנות צמחוניות וטבעונית רק חבל שזה עדיין נחשב כחלק מאופנת ה-"eco-bio-chic" ועולה בהתאם.
    נפתחה השבוע גם גלידריה 100% טבעונית קצת יקרה למי שגר באיטליה אבל לישראלים זה עדיין זול (שני טעמים 2 יורו וחצי)

    זהירות מפסטה טריה, היא מביצים.
    זהירות מריזוטו, עוד לא ראיתי ריזוטו בלי חמאה.

    זה נכון שהמטבח באיטלקי מלא במוצרים מן החי אבל אנחנו בכל זאת באגן הים התיכון והם ממש לא מפחדים מירקות, דגנים וקטניות.

    חומוס? אם אתם בטיול אפשר לוותר לכמה ימים ואם גרים באיטליה אז עושים בבית 🙂

  14. ליאן הגיב:

    חזרנו מפירנצה ואני שמחה לבשר כי המושג : vegan הרבה יותר מוכר למקומיים משחשבנו וקראנו. בהרבה מסעדות ניתן למצוא פסטה ללא ביצים ומנות אנטיפסטי אותן הסכימו להכין כטבעוניות.
    עוד הפתעה טובה שגילינו במקרה:
    מסעדת KONNUBIO ברחוב VIA DEI CONTI המציעה תפריט עשיר של מנות טבעוניות נהדרות! בנוסף, גילינו כי בשוק המרכזי-מרקאטו צ'נטראלה באיזור סן לורנצו, דוכן המציע המבוגרים טבעוניים.. מומלץ: )

  15. זהבה הגיב:

    איזה כיף לדעת שלא נהיה רעבות באיטליה 🙂
    האם יש לך המלצות למסעדות ספציפיות בונציה?
    כמובן vegan friendly

    תודה

    • אורי הגיב:

      היי זהבה, לצערי אני פחות מכירה את האזור הזה ויכולה להגיד שבשנה האחרונה איטליה התקדמה מאד כך שאני מאמינה שתסתדרו. ממליצה להשתמש בשתי אפליקציות מאד מועילות – happy cow ו trip advisor. תהנו!

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות