שחיתות טבעונית: מוס שוקולד עונתי
חשק למוס הוא רק תירוץ – הזדמנות להתחבר לפירות הכי טעימים וחושניים של העונה, ולהתחיל לשחק. שתי גרסאות חורפיות ומפנקות למוס שוקולד אוורירי ולגמרי טבעוני
הכל התחיל משיחה עם לאון, השף של הפאב האירי "מולי בלומס" במתחם שרונה. בימים אלה לאון ואנוכי שוקדים יחד על בניית תפריט טבעוני רחב וכיפי, שייכנס בקרוב למקום במסגרת מהלך "מתקדמים לטבעונות". כשהגיעה סוגיית הקינוח איכשהו השיחה התגלגלה לדבר על מוס שוקולד. כן, מוס שוקולד! קרמי, אוורירי, עם נוכחות ומתיקות עדינה, כזה שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו. ואני, למרות שתמיד אעדיף עוד מנה ראשונה על פני קינוח מתוק, נמלאתי כזה חשק שהייתי חייבת לפצח את העניין. עוד באותו היום התחלתי בניסיונות.
קל מאד לייצר קצפת, קרם או מוס טבעוניים ברגע שאתם מצוידים בקופסא של קרם קוקוס סמיך (שימו לב שאחוזי השומן יהיו לפחות 17% ורצוי יותר). כל מה שצריך לעשות זה לצנן אותה היטב (רצוי 24 שעות לפני ההכנה, בעמידה במקרר) ולהניח לשכבה הסמיכה והשומנית יותר להיפרד מהנוזלים, שישקעו לתחתית. מוציאים מהקופסא רק את הקרם הלבן (לפעמים הוא ממש מתקשה) ואותו אפשר להקציף ולהוסיף לו טעמים והפתעות כרצונכם. אני החלטתי לחבר אותו הפעם עם שניים מהפירות העונתיים הכי כיפיים ומעוררי חשק שיש, שהחיבור בינם לבין שוקולד פשוט מתבקש.
מוס שוקולד טבעוני – מתכון בסיסי
בינינו, לא צריך יותר מזה. רק הקפידו להשתמש בשוקולד ובקקאו איכותיים.
חומרים ל-4 מנות
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס (לפחות 17% שומן) מקוררת היטב במקרר
50 גרם שוקולד מריר איכותי לפחות 60% מוצקי קקאו
1/4 כוס אבקת קקאו איכותית
2 כפות אבקת סוכר
+ מניחים בסיר קטן את קוביות השוקולד, הקקאו ואבקת הסוכר.
+ פותחים בזהירות את פחית הקרם (כדי שהמוצקים והנוזלים לא יתערבבו) ומחלצים מתוכה לקערה רק את החלק הלבן המוצק.
+ את הנוזל השקוף שנותר בתחתית הפחית יוצקים לסיר עם השוקולד.
+ מאחסנים במקרר את הקערה עם הקרם הסמיך עד להקצפה.
+ ממיסים את השוקולד עם יתר המרכיבים שבסיר מעל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד (שימו לב שלא ייחרך) רק עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת חלקה. יוצקים לקערית ומכניסים למקרר לצינון למשך כ-10 דקות.
+ מוציאים את השוקולד והקרם מהמקרר. יוצקים את השוקולד לקערה עם הקרם המוצק ומקציפים בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קרם יציב למדי.
+ מחלקים לכלי הגשה אישיים ומאחסנים במקרר לפחות 10 דקות נוספות, רצוי שעה.
+ אם מגישים בקעריות ניתן לחלק את המוס בעזרת כף, אך אם רוצים להגיש בכוסות שקופות מומלץ להשתמש בשקית זילוף. המוס נשמר היטב במקרר במשך 3-4 ימים.
עוד מתכוני קינוחים טבעוניים ממש כאן
מוס שוקולד ותותים
העיקרון דומה, אלא שבמקום אבקת סוכר משתמשים בסירופ תותים ואת התותים עצמם מניחים מעל המוס ואפשר גם בתחתית.
חומרים ל-4 מנות
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס (לפחות 17% שומן) מקוררת היטב במקרר
50 גרם שוקולד מריר איכותי לפחות 60% מוצקי קקאו
1/4 כוס אבקת קקאו איכותית
לתותים:
6-8 תותים בשלים פרוסים לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ
1-2 כפות סוכר חום בהיר
+ מלטשים את התותים: מניחים בקערה את פרוסות התותים והסוכר. בידיים נקיות עוטפים את התותים בסוכר ומלטשים – משפשפים בעדינות את התותים בסוכר במשך כמה דקות. מניחים בקערה להגיר נוזלים במשך לפחות 15 דקות.
+ מסננים את נוזלי הסירופ הסמיך שניגרו מהתותים לסיר קטן ואת התותים שומרים בצד.
+ מוסיפים לסיר עם סירופ התותים את קוביות השוקולד והקקאו.
+ פותחים בזהירות את פחית הקרם (כדי שהמוצקים והנוזלים לא יתערבבו) ומחלצים מתוכה לקערה רק את החלק הלבן המוצק.
+ את הנוזל השקוף שנותר בתחתית הפחית יוצקים לסיר עם השוקולד.
+ מאחסנים במקרר את הקערה עם הקרם הסמיך עד להקצפה.
+ ממיסים את השוקולד עם יתר המרכיבים שבסיר מעל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד (שימו לב שלא ייחרך) רק עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת חלקה. יוצקים לקערית ומכניסים למקרר לצינון למשך כ-10 דקות.
+ מוציאים את השוקולד והקרם מהמקרר. יוצקים את השוקולד לקערה עם הקרם המוצק ומקציפים בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קרם יציב למדי.
+ מניחים בתחתית כלי ההגשה כמה תותים, יוצקים עליהם את המוס ולבסוף מעטרים בתותים נוספים. מאחסנים במקרר לפחות 10 דקות נוספות, רצוי שעה.
+ אם מגישים בקעריות ניתן לחלק את המוס בעזרת כף, אך אם רוצים להגיש בכוסות שקופות מומלץ להשתמש בשקית זילוף.
מוס שוקולד ותפוזים
מתכון חובה לאוהבי השילוב החורפי המנצח. על הליקר אפשר לוותר.
חומרים ל-4 מנות
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס (לפחות 17% שומן) מקוררת היטב במקרר
50 גרם שוקולד מריר איכותי לפחות 60% מוצקי קקאו
1/4 כוס אבקת קקאו איכותית
2 כפות אבקת סוכר
קליפה של תפוז אחד מגורדת דק (החלק הכתום בלבד)
2 כפות ליקר תפוזים איכותי, ברנדי או קוניאק (לא חובה)
לעיטור:
קליפת תפוז מגורדת
פלחי תפוז מפולטים (ללא הקליפה הלבנה)
+ מניחים בסיר קטן את קוביות השוקולד, הקקאו, אבקת הסוכר, קליפת התפוז והליקר.
+ פותחים בזהירות את פחית הקרם (כדי שהמוצקים והנוזלים לא יתערבבו) ומחלצים מתוכה לקערה רק את החלק הלבן המוצק.
+ את הנוזל השקוף שנותר בתחתית הפחית יוצקים לסיר עם השוקולד.
+ מאחסנים במקרר את הקערה עם הקרם הסמיך עד להקצפה.
+ ממיסים את השוקולד עם יתר המרכיבים שבסיר מעל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד (שימו לב שלא ייחרך) רק עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת חלקה. יוצקים לקערית ומכניסים למקרר לצינון למשך כ-10 דקות.
+ מוציאים את השוקולד והקרם מהמקרר. יוצקים את השוקולד לקערה עם הקרם המוצק ומקציפים בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קרם יציב למדי.
+ מחלקים לכלי הגשה אישיים ומעטרים בקליפת תפוז או בפלחי תפוז טריים מפולטים. מאחסנים במקרר לפחות 10 דקות נוספות, רצוי שעה.
+ אם מגישים בקעריות ניתן לחלק את המוס בעזרת כף, אך אם רוצים להגיש בכוסות שקופות מומלץ להשתמש בשקית זילוף.
תגיות: שוקולד, תפוזים, קינוחים טבעוניים, תותים, קרם קוקוס, מוס שוקולד
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
אני ממש מסתבכת עם קרם קוקוס. גם אחרי יומיים בפינה הכי קרה של המקרר החלק המוצק והחלק הנוזלי לא נפרדים טוב. יש טיפים? אולי כדאי לשים במקפיא?
יכולה להגיד לי באיזה קרם קוקוס את משתמשת? יכול להיות שזה בקרטון ולא בשימורים? בדקת כמה אחוזי שומן?
שמים במקרר הפוך את הפחית… ואז כשפותחים הנוזלים למעלה – שופכים לקערה ואפשר להוציא מהתחתית את הקרם קוקוס. יצא לי פעם אחת בלבד להשתמש עם קרם קוקוס ולמזלי אותה פעם היתה בדיוק לאחר שקראתי את הטיפ (צר לי שאני לא זוכרת איפה קראתי אותו) ובאותה הפעם אכן זה עבד. 😉
שלום אוריאשמח להמלצה איזה קרם קוקוס את משתמשת? של איזו חברה איזה סוג?
המון תודה
היי הילית, ניסיתי כבר כמה סוגים שעבדו מצוין – טייסט אוף אסיה הכחול, ויליגר ושל חברת תומר. מה שחשוב זה אחוזי השומן. לצערי זה לא היה כל כך נוח לעבוד עם הקרם שבקרטון.
אני כבר פעם שניה מנסה את המתכון הזה, עושה הכל לפי ההוראות ולא יוצאת לי קצפת. נשאר נוזלי לגמרי. מה יכול להיות שהשתבש?
היי שירה, הסיבה יכולה להיות או אחוזי שומן נמוכים מדי, או שהקרם לא קר מדי (אפשר לזרז במקפיא).. עדיף קרם מקופסת שימורים, מהקרטון פחות מקציף.
היי אורי,
הכל הלך חלק עד לקטע של הקרם היציב…הקרם והשוקולד היו בטמפרטורה הנכונה (אחרי מקרר, קרים מאד) אבל לא הצלחתי להגיע לטקסטורה של מוס. כמה זמן את מקציפה כדי להגיע לכך?
תודה רבה!
היי, אני מקציפה כמה דקות במהירות גבוהה. אבל גם אם זה לא מקציף חזק זה אמור להתייצב במקרר אם הקרם עם אחוזי שומן גבוהים.
האם חייבים מיקסר ידני?
יש סיבה שזה לא יעבוד במיקסר רגיל?
אין בעיה במיקסר רגיל 🙂
בוקר טוב
אני מחפשת מתכון מומלץ למוס טבעוני אבל ללא מוצרי מקוקוס.האם יש אפשרות לקבל מתכון כזה?
תודה רבה
יום נפלא
היי רויטל, יש שתי דרכים מומלצות בלי קוקוס – אחת זה על בסיס מרנג ממי חומוס, את יכולה לראות כאן https://vegansontop.co.il/vegan-chocolate-mousse-2/
השניה היא מוס מבוסס שוקולד ומים שטורפים מעל קערה עם קרח (פעם היה כזה בזכאים) – https://www.hashulchan.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%95%D7%A1-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%A0%D7%98%D7%95/
נכשלתי כישלון חרוץ. עשיתי הכל בדיוק לפי המתכון, אבל התערובת פשוט סירבה להקציף. גם אחרי לילה במקרר היא נותרה נוזלית ודומה יותר לגנאש מאשר לקצפת. השתמשתי בקרם קוקוס איכותי, 20% שומן ללא חומר משמר. מה יכול היה להשתבש? ): זה מתכון מעולה לסח וממש רציתי שהוא יעבוד ):
היי, ממש באסה.. זה הסוג מהקרטון במקרה? כי הוא לדעתי מקציף פחות וגם קשה יותר להפריד את השומן מהנוזלים. אין סיבה שזה לא יעבוד.. וגם אם הקצף נופל קצת, במקרר הוא ממש אמור להתמצק.
זה באמת הקרם בקרטון, אבל הוא נפרד יפה. יש לי חשד. החשד שלי הוא שיחס המוצק:נוזל לא היה נכון. ראיתי צילומים של תהליך הכנת קרם הקוקוס ושמתי לב שבפחיות שראיתי בצילומים היה מעט נוזל ויחסית הרבה מוצק אחרי ההפרדה. יכול להיות שהחלק המוצק של קרם הקוקוס הזה הוא בסדר גמור להקצפה, אבל שאחרי ההפרדה נשאר יותר מדי נוזל שערבבתי לתוך השוקולד המומס עם הקקאו. מה את אומרת? יכול להיות שזה העניין?
קרה לי גם. ניסיתי להוסיף מיכל של שמנת צמחית להקצפה, וזה עדיין לא נהיה יציב תוך כדי, אבל אחרי כמה שעות במקרר זה דווקא התייצב.
הכנתי בפעם הראשונה ויצא מעולה…מאז כל הפעמים האחרות הקרם קוקוס לא נפרד מהנוזלים וכשאני מכינה את זה ככה אז כשהמוס כבר מוכן ואני שמה אותו במקרר,פתאום הנוזלים מחליטים להיפרד מהמוצק.
מה לעשות??
באמת מוזר – זה עניין של קרם הקוקוס.. האם השתמשת באותו סוג? אולי לא קררת מספיק זמן? ברגע שהפחית קרה מאד זה לא אמור להתרחש. תבדקי גם את אחוזי השומן – 17 אחוז ומעלה.
היי! אפשר להכין ולהקפיא? תודה
אני מאמינה שכן, רק בלי הפירות 🙂
יעבוד גם עם שוקולד לבן טבעוני?
לא ניסיתי, אבל מאמינה שזה אפשרי.
היי, אני עכשיו בעיצומו של המתכון, אבל הקרם קוקוס נשאר נוזל ואין שם חלק מוצק בכלל, מה לעשות??
היי, סימן שהוא לא קר מספיק. תכניסי את הפחיות למקפיא עד שיתמצק. אם הוא לא מוצק אז אי אפשר להקציף. את בטוחה שזה קרם ולא נוזל? מעל 17 אחוז שומן
היי שוב (: , שמתי אותו במקפיא והוא נהיה מוצק ועכשיו אני בשלב ההקצפה והוא לא מקציף. יש אפשרות לעשות משהו? אולי לשים קצפת צמחית?
אני לא משתמשת בקצפת צמחית, אני מניחה שאפשר אבל זה יהיה יותר קצפת ופחות מוס. חכי קצת שיתרכך ותצליחי להקציף. אין סיבה שלא..
הכנתי בערב החג ויצא מטורף!! לפני שעבר למקרר היה די נוזלי (הכפלתי כמויות אל השתמשתי בפיחית אחת בלבד), אבל אחרי הקירור התמצק ויצא מעדן!! פיזרתי מעט קקאו ניבס מעל והגשתי בכוסות אישיות. כולם ביקשו את המתכון והתקשו להאמין שהקינוח טבעוני! שיחקת אותה ועשית לנו שירות מעולה!! ?
איזה כיף לשמוע!
היי,
חושבת שאני יכולה להכין היום את הקרם שוקולד ומחר לשלב ולהציף? פשוט להשאיר את שניהם במקרר ללילה?
היי, סליחה על התגובה המאוחרת, אני לא בארץ.. מה עשית בסוף?
המוס לא הקציף לי ולא ממש הפך למוס אלא נשאר נוזלי. ממש מבאס. עשיתי הכל לפי ההוראות והשתמשתי בקרם קוקוס מפחית.
היי הדס, מציעה להכניס את התערובת למקפיא ולתת לה להתמצק ולנסות להקציף שוב. שתי סיבות יכולות להיות – או שהפחית לא היתה קרה מספיק למרות הכל או שאחוזי השומן בפחית הספציפית נמוכים יחסית. אבל אם זה יהיה קר מאד יש עוד סיכוי להצליח.
היי! הכנתי היום לערב חג, יצא מושלם!!!! טעיםם מרקם אוורירי ויפה! מביאה לשולחן לג של לא טבעונים ומחכה לתגובות?
מחכה לשמוע!!
כמה מנות מתקבלות מהמתכון הזה?
תודה
היי, כתוב בראש המתכון – לארבע מנות יפות.
קל להכנה