טיפ השבוע: כך תכינו פיצה טבעונית לעצלנים
לא ברור למה, אבל אחד החשקים הכי היסטריים של טבעונים, אם לשפוט לפי תגובות ודיונים שאני נתקלת בהם ברשת, הוא לפיצה. כל העניין בפיצה הוא הרי הגבינה, עם כל הכבוד למקורותיה (שהיו לפי הטענה טבעוניים לחלוטין – בצק ועגבניות). יותר נכון, תועפות גבינה שמתמוססת בחום התנור ומציפה את הבית בריח מעורר תיאבון. כל תחליפי הצהובה למיניהם עדיין לא הצליחו לשחזר את האפקט, וגם הילד הפרטי עיקם את האף מול ה"פיצה פיתה" המאולתרת על בסיס גבינת טופו שהכנתי לו (לדעתי זה דווקא טעים! אם כי לא מתמוסס). בארצות הברית משתמשים בתחליף גבינה בשם daiya שכל טבעוני שמכבד את עצמו נשבע עליה בחייו. אלינו, למיטב ידיעתי, היא עדיין לא הגיעה ואין לי מושג מה הטעם שלה. בקיצור, בעיה.
אני באופן אישי יכולה לחיות את שארית חיי בלי פיצה בכלל, למרות חיבתי הידועה לכמה מהפיצות המוצלחות בעיר, בראשן זאת המתפצחת של "טוטו" (לא אומרת מילה לגבי מה שכיסה את הבצק שלה כשאכלתי אותה טרום המהפך). אבל לטובת הילד וכדי להתמודד עם האתגר, הייתי חייבת למצוא לזה פתרון. ואז הגיעה ההארה! נזכרתי במתכון של חברתי האהובה מירה, שמככב באחד מספרי הבישול של "על השולחן", לתפוחי אדמה מוקרמים בתנור. כדי לשמור על כשרות (וגם כי זה ממש ממש טעים) משתמשים במתכון הזה בתערובת של מיונז וחרדל במקום בשמנת. אז רגע, אם אפשר להקרים תפוחי אדמה עם מיונז.. למה לא לנסות "להקרים" פיצה עם מיונז? ברור שלא מיונז מביצים, אלא מיונז טופו המכונה "סויונז", שבדיוק קיבלתי לטעימה. אין בו ביצים, אין בו כולסטרול בכלל (!) ויש בו הרבה פחות קלוריות (293 קלוריות ל-100 גרם, לעומת כ-650 קלוריות במיונז רגיל). השוס – הוא ממש ממש טעים וממש מרגיש כמו מיונז, גם מבחינת המרקם.
אם כבר קומבינה – הלכתי עד הסוף. קניתי טורטיות מוכנות (אלה שנמכרות בסופר עשויות מקמח חיטה. אני תמיד אעדיף את הדבר האמיתי מקמח תירס, אבל קשה יותר להשיג אותן) ורוטב עגבניות חריף מוכן (לפסטה, אז מה). מרחתי שכבת מיונז, שכבת רוטב, הוספתי זיתים ירוקים (הילד אוהב) ויאללה לתנור! (דקות בודדות על 200 מעלות יספיקו).
פיצה ולזניה זה טבעוני?
מתכון לזניה טבעונית אליפות
ההצלחה היתה כבירה! זה יוצא ממש ממש טעים! אמנם אין את אפקט המתיחה של הגבינה המותכת, אבל הקרמיות והטעם מתאימים פיקס, הרבה יותר מכל תחליף גבינה אחר שניסיתי. כמובן שאפשר לשדרג את העניין עם תוספות מגניבות, עלי בזיליקום טריים וכל דבר שמתחשק, לילדים או למבוגרים. אז הנה, זה טיפ השבוע שלי. האתגר הבא: להכין בצק פיצה אמיתי וללכת על זה עד הסוף. בתיאבון 🙂
תגיות: טורטיה, פיצה לילדים, פיצה פיתה, מיונז, סויונז, רוטב עגבניות, טופו, איטלקי, פיצה, ילדים טבעונים
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מאפים, כריכים, ממרחים והברקות
אהלן,
אפשר גם פשוט, גם טעים וגם בריא
מוכרים גם גבינה צהובה טבעונית, אבל כגבינה, הכי פשוט, טעים ובריא זה בבלנדר אגוזי קשיו או מקדמיה (רצוי לא קלויים – יותר בריא) עם מים.
רסק עגבניות/קטשופ: לטחון בבלנדר עגבניה, עגבניות מיובשות ותמרים (אם רוצים מתוק).
http://healthy.org.il/node/57
היי אורי..
את מיונז השיזן הזה אין בעדן (לפחות בפעם האחרונה שבדקתי) למרות שיש להם מוצרים אחרים שלהם.. יודעת אולי איפה ניתן להשיג?
בודקת וחוזרת עם תשובה. אגב, אם יש מוצרים אחרים – אפשר ורצוי לבקש שיביאו לסניף, כי המפיץ במילא מגיע לשם.
היי רני, ביררתי ועקרונית הוא אמור להיות בעדן ובניצת הדובדבן. יכול להיות שבדיוק אזל או משהו, שווה לבקש מהחנות שיביאו.
גיזעי! תודה 🙂
בהחלט ינוסה בקרוב, תודה. אבל – אורי, החשק הכי היסטרי שלי, כמי שטבעונית כמה שנים, הוא רוגלעך… יש מצב שאת מדרדסת לזה גרסה טבעונית שווה? גם שבלולי קינמון יתקבלו בברכה (:
היי ליסה, אני מבטיחה לבדוק את הנושא גם אם ייקח קצת זמן.. לא בדקתי אבל אולי שווה להציץ במתכונים האלה בינתיים 😆
http://giladayalonvegan.vkav.org/recipes.htm#_Toc313691955
הבצק הזה יכול לעבוד בשביל רוגאלך.
יש שם גם בצק משודרג שאפשר להכין איתו קוראסון (בצק כרוך)
ובאותו עניין.. אולי תוכלי לעזור (הנה אני מאתגרת אותך). אכלתי פעם אצל איטלקייה "אמיתית" פיצה מ-ה-מ-מ-ת, דקה דקה ועליה מעין פירה תפו"א (התפו"א היו מעוכים ומסודרים על הבצק במעין תלוליות. לדעתי, הבסיס היה שמן זית ונטול חמאה אבל אין לי דרך לדעת. מבחינתי זו הייתה ה-פיצה של חיי (מישהו אמר פולניה? מכחישה כל העדפה אתנית על רקע תפוחי אדמה..)
תודה!
מעניין חצי, אני אברר את נושא הטופינג הזה, יש פיצות עם תפוחי אדמה אבל את מתארת כאן איזה שהוא פירה.. נותנת לי בהחלט רעיון!
היום מצאתי גבינה טבעונית, שבאמת נמסה!
בבודהה בורגר ברעננה מוכרים לפי משקל גבינה טבעונית, קשה וטעימה, עם טעם ממש עשיר שמזכיר קצת צ'דר. הגבינה נמסה!!! קניתי 250 גרם ושילמתי 14 שקל. שווה לדעתי 🙂
היי אנה, אני חושבת שזאת הגבינה שניסיתי – היא לא רעה בכלל אבל לא ממש נמסה לי.. אולי שווה לנסות שוב בהזדמנות. בכל מקרה גם מבחינת הילד, הסויונז לוקח 😛
אורי, ברור שאין בסויונז כולסטרול – כולסטרול יש רק במוצרים מן החי (וגם הגוף שלנו כמובן מייצר כולסטרול כי יש לנו צורך בו) ולכן אם זה טבעוני זה ברור שלא יכול להיות בזה כולסטרול.
כמי שמתעסקת עם תזונה קצת מרגיז אותי שדוחפים "ללא כולסטרול!" על כל מוצר כשזה ברור שלא יכול להיות שם כולסטרול כי אין שומן מן החי במוצר וגם כאילו אם אין כולסטרול – פתרנו את כל הבעיות של המוצר (מה עם סוכר? נתרן? סולפיט? חומרי טעם/ריח/צבע מלאכותיים? שומן צמחי מוקשה?) – לא אומרת את כל זה על הסויונז כמובן (לא מכירה את המוצר) רק מנצלת את הבמה קצת לאוורר תסכולים… מקווה שאת סולחת.
אלף, ברור שאני סולחת 😆 לעניין הערתך הנבונה – בדרך כלל הייתי מסכימה איתך ואני, כפי שאת ודאי שמה לב, כמעט ולא נכנסת בכלל לענייני תזונה. בכל אחד יעשה כמיטב הבנתו ויברר את בירוריו, אני רחוקה מלהיות מומחית או לייעץ בעניין הזה. הסיבה היחידה שכאן הדגשתי את נושא הכולסטרול והקלוריות היא בשל ההשוואה למיונז הביצים הרגיל. רוצה לומר – מי שאוהב מיונז, גם אם אין לו שום נגיעה לטבעונות, שווה לו מאד לבדוק את המוצר הזה. בשניהם יש אגב מיני תוספים ומייצבים, ככה שזה לא יהפוך להיות מוצר בריאותי או לא מעובד. פשוט עדיף בהרבה לעניות דעתי על המיונז ה"רגיל" מבחינה תזונתית.
הי אורי,
אחלה בלוג! טבעונית חדשה (בשלנית ואפיינית ותיקה עם תעודות שנתתי לעצמי) ונהנית מאד מהמתכונים ומהטיפים שלך. מאחר ועבר כבר המון מן אני מניחה שאת כבר מכירה מתכונים למיונז סויה שמכינים לבד (ולא מכיל שום רכיבים משמרים מג'ייפים), אז בכלל אפשר לנסות להכין את הפיצה המושלמת. תודה!
תודה רבה 🙂 אכן, חלף המון זמן וברור שאני מכינה מיונז טבעוני בבית.. אז בהחלט זו אופציה עדיפה. גם גבינת קשיו יכולה להיות אופציה נהדרת לפיצה.
איכססססססס
היי משה, נדמה לי שאנחנו מכירים אתה ממש לא חייב לאכול את זה, אתה יודע.
בצק פיצה טעים (קיצור דרך): מבקשים בחנות "בונז'ור", או במחלקת הלחמים בסופר, בצק של בגט לא אפוי. הם מחזיקים את זה קפוא, ולפעמים יש להם בצק מופשר. הם ישמחו למכור את זה, במחיר של בגט רגיל.
בבית מפשירים את הבצק ומרדדים לעיגול. ממשיכים כרגיל…
בהצלחה 🙂
נראה טוב! אנסה את זה בהזדמנות, בהחלט מתגעגע לפיצה. אני הייתי מכור של טוני וספה.
בהרצאה של גארי יורופסקי הוא ממליץ על מוצרי תחליף טבעוניים שהוא אוהב, ואת הפיצה שהוא ממליץ עליה מיבאים לארץ. ניסיתי אותה והיא לא רעה בכלל, אם כי מז'אנר הפיצה מקפיצה.
כשהייתי בלוס אנג'לס לעומת זאת, ידידה חדשה הזמינה אותי לפיצריה טבעונית באזור אקו פארק ופשוט ליקקתי את האצבעות.
מעניין אותי, איך "גבינה" מאגוזי קשיו מגיבה לחום, אם מישהו ניסה?
הייתי מאוד רוצה להכין לעצמי פיצה טובה, ועם המעבר לטבעונות… לא קל למצוא.
היי דינה, לא ניסיתי עדיין.. אני לא רואה סיבה שזה לא יעבוד! לפחות מבחינת הטעם. ראי תגובתו של שי דוידוביץ' כאן למעלה, שכנראה כבר ניסה. בהצלחה 🙂
כן זה עובד אחלה, מאוד טעים
אהלן 😀
תראו את זה..שמרי בירה…דרך להכין מספר סוגים של גבינות טבעוניות, יש שם מתכונים ואימפורמציה מצויינת (ככה זה נראה)…תהנו.
http://forums.nana10.co.il/Article/?ArticleID=136568
נשמע נהדר!
מוכרחה לחלוק! בתחילת הדרך הייתי מכינה פיצות גם מטורטיות אבל עם שתי שכבות (או חצי פיצה מטורטיה מקופלת) כאשר בין השכבות מורחת טיפונת שמן והמון שמרי בירה. זה משדרג את ה"בצק" בקלות =]
לא מצוין במתכון בכמה טורטיות יש להשתמש.
היי בשמת, נכון – כי אין כאן ממש מתכון אלא יותר רעיון 🙂 צנצנת רוטב עגבניות וצנצנת מיונז טבעוני יספיקו ללא מעט פיצות – נניח 15 טורטיות.