בראוניז טבעוניים הכי טובים בעולם
רוהאן פלאות
"הערב אתה הולך לאכול את הפסטה הכי טובה בעולם" הכריזה ג'והאנה.
"את בטוחה?" שאלתי בחצי הצקה, "שאין בשום מקום, בשום מסעדה, אצל שום איטלקייה פסטה יותר טובה משלך?" לקח לה כמה רגעים, במהלכם נראה שהיא לא ממש מבינה את הקשר, ובסוף היא הכריזה : "אני לא יודעת, אולי, אבל זאת עדיין הפסטה הכי טובה בעולם". לקח לי כמה ימים לעכל, להבין, להפנים ולבסוף גם להסכים ולאמץ את הרעיון ואת הגישה.
את ג'והאנה, איטלקייה רומאית גאה בעלת דעות נחרצות, לשון חדה, צחוק מתגלגל ולב ענק, פגשתי באכסנייה מופלאה באחד מאיי לופוטן פותחי הלב שבצפון נורווגיה. מי שהיה באיים האלו לא שכח אותם. ומי שלא, עוד יש סיכוי…
מאד התחברנו ג'והאנה ואני והרבה קרה בינינו, אבל הדבר הבלתי נשכח שבגללו אנו מספר פה עליה, היה קשור דווקא לאורות הצפון המופלאים –"אורורה בוריאליס", כפי שהם מכונים על ידי רוב העולם. זה היה בחודש אוגוסט, שהוא החודש בו הסיכויים לצפות באורות המופלאים הללו הוא הקטן ביותר וכמעט לא קיים. ועם זאת, אנחנו, תיירי המקום באכסנייה לא הפסקנו לפנטז שגם מזלנו יתמזל ונחזה בפלא המדובר והבלתי נשכח הזה.
באחד הימים הגיע לאכסנייה בחור אוסטרלי חייכן, שמאד רצה לזכות בתשומת לבה של גוהאנה, וכמו כל גבר, היו לו את השטיקים שלו. השטיק המיוחד שלו היה הכשרון הרב שהיה לו ביצירת חיות מכיפוף בלונים. כן כן, אווילי ככל שזה יהיה, מסתבר שלכשרון הזה יש ביקוש לא רק אצל ילדים עד גיל 4, אלא גם בקרב נשים צעירות שבדרך שכנראה לא אבין לעולם מוצאות בקנגורו ורוד מבלונים משהו שובה לב. וככה, כלב בלוני ירוק מצא את דרכו גם לג'והאנה שלמרות הערכתי הרבה אליה התלהבה ממנו מאודוהכריזה מיד שמדובר ב SHE DOG , קשרה אותה על ידה והתחילה להסתובב בגאווה ברחבי האכסנייה ואף לנהל עימה שיחות קולניות. וככה, בארוחת הערב, בה זכיתי לאכול את "הפסטה הכי טובה בעולם" (שהייתה למען הסר ספק מ ע ו ל ה) כשנושא אורות הצפון עלה לדיון כמו בכל ארוחת ערב, גו'האנה הטתה אוזן לכלבת הגומי הירוקה שעל ידה והכריזה אופן נחרץ ומלא פאתוס שהלילה – כן כן – הלילה – יהיו אורורה בוריאליס –The She dog has spoken!
סיימנו לאכול, ואט אט התפזרנו לחדרינו, והלכנו לישון.
באמצע הלילה החלו צעקות והמולה בכל רחבי האכסנייה. העירו את כולנו לחזות בפלא הכפול – האורות המופלאים , ועוד באוגוסט! יצאנו והבטנו בריקוד הזה, שגם אותו מי שראה לא ישכח לעולם – הבריאה רוקדת בירוקים וכתומים וסגלגלים, ולנו יש את החסד לצפות ביופי הנשגב הזה. אנשים הסתובבו מהופנטים ועיניהם ברקיע נוטף הצבע, חלקם ממלמלים מילים או אולי תפילות בשפות כאלו ואחרות, ואווירה שהיא על סף קדושה מרוב יופי הייתה במקום.
למחרת בבוקר שאלתי ג'והאנה איך היא ידעה שזה הולך לקרות דווקא באותו הלילה? שוב היא הביטה בי במבט תמוה, כאילו אינה מבינה את השאלה, ואז אמרה בשיא הרצינות, כמי שמסבירה משהו פשוט לרפה שכל – מה זאת אומרת איך ידעתי? The she dog has spoken!
ולמה נזכרתי בה בהקשר לבראוניז האלו – כי גם הם, ללא ספק, הבראוניז הכי טובים בעולם.
בראוניז טבעוניים עם מרנג מי חומוס
חומרים לתבנית בגודל 20X30 ס"מ
4 חבילות שוקולד מריר
200 גרם שמן קוקוס
נוזלים מקופסת שימורים אחת של גרגירי חומוס
400 גרם סוכר
גרגירים מחצי מקל וניל או 1 כפית תמצית איכותית
220 גרם קמח (אני אישית משתמש בקמח 70% מלא של מנחת הארץ, ויוצא מעולה)
1 כפית אבקת אפייה או סודה לשתייה
קמצוץ מלח
הקסם של המתכון הזה מבוסס על מרנג הפלא הטבעוני של מי החומוס. מי שעוד לא התנסתה בדבר הזה – אתן חייבות את זה לעצמכן. לוקחים מים מקופסת שימורים אחת של חומוס (בטוח אפשר לקחת גם מים מבישול עצמי, אבל עוד לא עליתי על הכמויות המדוייקות – זה בדרך…) ומוסיפים 400 ג' סוכר, ואת כל זה מקציפים בכל הכוח במיקסר. זה לוקח כמה דקות ומשפריץ על הכל (מגבת על המיקסר – שיעור שנלמד בדרך הקשה…)ובסוף זה נהיה! מרנג לבן וקשיח ונהדר! – זה הבסיס לבראוניז.
ממיסים 3 חבילות שוקולד יחד עם שמן קוקוס ומוסיפים וניל. את התערובת הזו אני נוהג לקרר קצת (10 דקות במקפיא בד"כ מספיקות) כדי לא להפגיש בין תערובת רותחת למרנג. אחרי שזה מתקרר קצת, מקפלים ב ע ד י נ ות כמו ריקוד של אורות הצפון בתוך הלילה (פשוט תדמיינו את זה…) לתוך המרנג עד שנהיה מרנג חום שוקולדי ומטריף. מקפלים פנימה את הקמח יחד עם הסודה / א. אפייה, כמה גרגרי מלח, ובסוף קוצצים את חבילת השוקולד האחרונה לקוביות קטנות ומוסיפים גם.
את היופי הזה אופים ב 180 מעלות בין 20 ל 30 דקות, עד שנהיה. כדאי לתת לזה להתקרר ואז לחתוך. רוב הסיכויים שמיד תסכימו שזה הבראוניז הכי טוב בעולם. ככה זה. The she dog has spoken.
המתכון לפי הספר:
+ מקציפים יחד בקערת המיקסר את מי החומוס והסוכר במהירות גבוהה במשך כ-10 דקות, עד לקבלת מרנג יציב מאד.
+ שוברים 3 חפיסות שוקולד לקוביות ומניחים בסיר יחד עם שמן הקוקוס. מחממים מעל להבה בינונית עד לקבלת תערובת חלקה ומוסיפים וניל. מאחסנים במקפיא במשך 10 דקות על מנת לצנן מעט את התערובת.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מקפלים בעדינות רבה את תערובת השוקולד לתוך המרנג.
+ מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח ומוסיפים בהדרגה לתערובת תוך כדי קיפול עד שהקמח נבלע בתערובת.
+ קוצצים את השוקולד שנותר בסכין, מוסיפים לתערובת ומערבבים בעדינות.
+ יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור החם 20-30 דקות עד שהבראוניז יציבים אך עדיין לחים מעט במרכז. מוציאים ומניחים להצטנן לפני שפורסים.
תגיות: שוקולד, עוגת שוקולד, בראוניז, רוהאן פלאות
קטגוריות: פוסט נבחר, קינוחי פלאות
זו לא כמות עצומה של סוכר? יש אפשרות למזער נזקים וגם שלא יהיה מתוק מידי?
זה מה שנקרא תפסת מרובה לא תפסת
מצד אחד טבעוני אבל איפה הבריאות עם כמות כה עצומה של סוכר ושוקולד !
אני השתמשתי בחצי מכמות הסוכר ועדיי היה נורא מתוק אפשר אפילו רבע או פחות
הכנתי אתמול את הבראוניז. השתמשתי בקיסם כדי לראות האם הם מוכנים אחרי חצי שעה, והשארתי בתנור עד שהוא יצא קצת רטוב (ולא הרבה רטוב). לאחר שהתקרר, המסה שיצאה היתה יחסית לחה (אבל יציבה) ומאוד צמיגית. אני לא יודעת אם זה המרקם שהיה צריך להגיע אליו כי זה לא ממש מרגיש כמו בראוניז רגילים.
מה דעתך?
קודם על תודה רבה על השיתוף!
יש לי שאלה אבל, אם אפשר 🙂
יש מצב להכין את המרנג בבלנדר במקום במיקסר? פשוט זה כל מה שיש לי בבית :/
תודה!! ☺
לצערי לא. עם מיקסר ידני אפשר.
ללא ספק מכל המתכונים שניסיתי עד היום מאז פרוץ הטבעונות- זה האיכותי ביותר, אבל…
מתוק!!!!
להלן שינויים שעשיתי ועבדו יפה:
המסתי רק 200 גרם שוקולד (רק 2 חבילות)
השתמשתי בחצי מכמות הסוכר במתכון
המרתי את הקמח ב: 1 כוס קוקוס טחון, חצי כוס אבקת קקאו (כדי לחפות על הקטנת כמות השוקולד ובגלל המתיקות)+חצי כוס קמח כוסמין
ויתרתי לחלוטין על השוקולד הקצוץ
זה עדיין מאוד מתוק
היי, הטעם של הבראוניז מושלם!! הבעייה שלי היא שתמיד הלמעלה של הבראוניז נאפה אבל המרכז נשאר רטוב לחלוטין. אני אופה בתבנית אלומיניום. יש דרך לתקן את זה?
בגדול, בראוניז בדרכ אמורים להיות לחים במרכז ופריכים מלמעלה, זה המרקם שלהם. אבל רטוב לחלוטין נשמע לי בעייתי.. אשאל את רוהאן אם יש לו עצה.
הי. אני כמו אורי, אוהב בראוניז לחים מבפנים – זה מה שהופך אותם לנפלאים. אם זה רטוב מידי, אני יכול לחשוב על שני אלמנטים מיבשים וממצקים – האחד זה זמן האפייה , והשני כמות הקמח. צריך לשים לב עם שני אלי כדי לא לקבל עוגת שוקולד יבשה של ימי הולדת…
יכול להיות גם ששווה לשחק עם התנור – לראות אם הוא מחמם חזק יותר למעלה מסיבה כל שהיא, מה שגורם לבראוניז להאפות יותר למעלה ופחות בפנים.
היי. תודה על המתכון, יצא טעים מאוד ובהחלט אכין את העוגה הזו שוב.
הבעיה היא שאני לא מצליחה להביא את מי החומוס למצב קשיח כפי שאת מתארת. אני משתמשת במיקסר חשמלי ידני, והתערובת פשוט נשארת נוזלית, רק קצת פחות ממה שהייתה בהתחלה. כתוצאה מכך העוגה יוצאת מאוד מתפוררת. יש לך רעיון מה אני עושה לא נכון?
תודה!
היי נגה, נעזרת במדריך להכנת קצף החומוס? אני תוהה אם העניין הוא העוצמה של המיקסר, אולי הוא חלש יחסית ומצריך ערבול הרבה יותר ממושת.. בגדול אם את עוקבת במדויק אחרי ההוראות כאן, אין סיבה שזה לא יעבוד https://vegansontop.co.il/vegan-aquafava-meringue/
אשמח לעצה – פעם ראשונה שהכנתי ע"פ המתכון יצא מושלם, הקצף עמד, הקיפול הלך טוב והתוצאה מעולה.
מאז הכנתי עוד פעמיים שלוש, בכל פעם הקצף נראה ממש טוב, אבל כשאני מתחילה לקפל את השוקולד הוא מתחיל להשבר… מיואשת.
היי, קשה לדעת מה הסיבה אבל יכולות להיות כמה אפשרויות – או שהשוקולד חם מדי, או שאת מקפלת/מוסיפה במהירות גבוהה מדי או שהקף בכל זאת לא חזק מספיק.. נסי להיות רגישה לגורמים האלה, להקציף יותר ואני מקווה שזה ישפר את המצב.