בורקס פלוס: קרואסון מלוח במילוי מוצרלה שקדים
תודו שבין כל הבצקים, הלישות והרידודים גם לכם מתחשק מאפה פטנט קל וזריז, שיהיה לא פחות מרשים וטעים. הגיע הזמן להתיידד מחדש עם המלאווח הנשכח ולתקתק מאפים פריכים במילוי גבינת שקדים נמתחת שתעיף את האורחים
טוב זה הכי אודטה מצידי להגיד "האורחים בדלת? תקתקי מאפי גבינת שקדים מושחתים בחמש דקות", אבל מה לעשות שבמקרה הזה זה פשוט מתבקש?? את המאפים שלפניכם מכינים מדפי מלאווח שקונים בכל סופר והיתרון המוחץ שלהם על פני בצקים אחרים זה שהם מפשירים תוך כמה דקות. כל עיגול מלאווח חותכים בסכין או גלגלת פיצה ל-8 משולשים והנה אתם מוכנים למלא אותם בכל מה שאתם אוהבים. במילים אחרות: אם עוד לא ניסיתם את הטריק הזה, מצאתם את הבורקס הביתי המושלם. כמובן שאפשר גם אותו להגיש עם עגבניות טריות מרוסקות ומלפפון חמוץ פרוס, קלאסיקה!
לכבוד שבועות החלטתי להכין מילוי מושלם של גבינת שקדים נמתחת, כזאת שמתנהגת כמו מוצרלה וכשמחממים אותה הופכת לקרמית ונימוחה. גם היא סופר קלה להכנה – כל מה שאתם צריכים זה בלנדר חזק וגדול (טוחנים את השקדים עם הרבה מים ל"חלב" דליל ממש, אני השתמשתי במיכל הגדול של הנינג'ה שרואים כאן בתמונה) ובישול של כמה דקות על האש. בכמה דקות הראשונות ייראה כאילו כלום לא קורה ואז, אחרי 5 דקות בערך, בבת אחת יקרה הקסם והגבינה תסמיך ותתמצק – ככל שתמשיכו לבשל (עוד דקה או שתיים, לא יותר) כך היא תסמיך יותר. את הגבינה אפשר להכין כמה ימים מראש ולשמור במקרר וכמובן שהיא תככב גם במאפים אחרים כמו פיצה, לזניה ועוד.
קיש מושלם לשבועות בקלות ובלי תבנית? ככה עושים את זה
קרואסון מלאווח במילוי גבינת שקדים
חוץ מכל היתרונות שכבר תיארתי לכם, הפטנט של דפי המלאווח מאפשר להכין בקלילות כמות גדולה של מאפים, שאפשר כמובן להקפיא ולשלוף ברגע המתאים. כמובן שאפשר למלא בשלל מילויים אחרים ולשלב עשבי תיבול, פסטו, ממרח עגבניות מיובשות ועוד טעמים מעולים.
עונה מראש על שאלות:
- לא כדאי להחליף את הטפיוקה בקורנפלור, לטעמי יש לו מרקם יותר מורגש וקמחי. זה ממש שטויות לקנות טפיוקה! אחרי שתקנו תבינו שסתם נרתעתם.
- אפשר בהחלט להחליף את השקדים בקשיו בדיוק באותה כמות ואופן הכנה.
- הגבינה פחות טובה כשהיא קרה או כממרח, מעולה בלזניה, פיצה וכדומה.
חומרים ל-40 מאפים
5 עלי מלאווח, מופשרים
לגבינה:
1 כוס (כ-120 גרם) שקדים קלופים, מושרים במי ברז למשך 4 שעות עד לילה
2 כוסות מים
1/2 כוס קמח טפיוקה
2 כפות שמרי בירה
1 כף חומץ תפוחים או מיץ לימון
1 כפית מלח
1/2 כפית אבקת שום
לציפוי:
שמן זית
שומשום לבן/שומשום שחור/קצח
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מכינים את הגבינה: מסננים את השקדים ממי ההשריה ומעבירים למיכל של בלנדר חזק. מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים היטב, עד לקבלת מעין חלב דליל. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
+ יוצקים את הנוזל לסיר ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מבשלים תוך כדי ערבוב בכף עץ במשך כ-5 דקות, עד שמתקבלת גבינה סמיכה ונמתחת. מסירים מהאש ומניחים להתקרר מעט. אפשר להכין את הגבינה גם יום או יומיים מראש (היא תחזיק גם יותר) ולשמור בכלי אטום במקרר.
+ ממלאים את הבצק ואופים: חותכים כל עלה מלאווח ל-8 משולשים. מניחים כף מהגבינה בבסיס המשולש ומגלגלים לעבר הקודקוד. מסדרים על תבניות מרופדות בנייר אפייה.
+ מברישים את המאפים במעט שמן זית, מפזרים שומשום או קצח ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפים אפויים וזהובים.
לחצו כאן לעוד המון מתכונים מלוחים ומתוקים לשבועות
בואו לעקוב אחרי העמוד הטעים שלי באינסטגרם!
תגיות:
קטגוריות: פוסט נבחר
לגבי שמרי הבירה – האם הכמות במתכון מתייחסת לפתיתים או אבקה?
והאם קמח טפיוקה זה אותו הדבר כמו אבקת טפיוקה? כי ראיתי שיש גם פנינים.
תודה 🙂
היי דנה, אני השתמשתי באבקה, אני מניחה שזה לא קריטי כי ממילא טוחנים הכל אבל למרקם יותר חלק זה עדיף.
לגבי קמח טפיוקה או אבקת טפיוקה – זה אכן מוצר זהה, הכוונה לאבקת הדקיקה שמזכירה קורנפלור. הפנינים זה מוצר אחר. בהצלחה!
היי! יצא לי כמות ענקית של גבינה. חושבצץת שיעבוד להקפיא אותה?
בהחלט!
הגבינה נראית מדהים! יעבוד על פיצה?
ברוררררר!!! תראי כאן https://vegansontop.co.il/easy-pizza-with-vegan-cheese/
היי, נראה מעולה!!
האם ניתן להשתמש בקורנפלור במקום הטפיוקה?
היי, לצערי זה לא יהיה בדיוק אותו אפקט, המרקם פחות נמתח וקצת יותר קמחי כזה. לא בלתי אפשרי אבל שלא יהיו ציפיות גבוהות 🙂
היי ,
האם ניתן להשתמש בגבינה הזאת למתכון הלזניה שלך? "לזניה בחמש דקות"?
אגב את הבורקסים עשיתי ויצא מעולה, קצר שבחים, הגבינה נהדרת
היי סמדר, איזה כיף שאהבת את הגבינה! אני בטוחה שהיא תעבוד מעולה בלזניה. עדכני איך יצא 🙂