מרק אספרגוס קרמי, מהיר וקל
ניסיון ראשון אי פעם להכין מרק אספרגוס הוכתר כהצלחה מסחררת. מי היה מאמין שהגבעולים האציליים האלה יכולים להיות גם כוכבי המרק?
לא יודעת אם יש מישהו בעולם הזה שלא אוהב אספרגוס (תתוודו מיד, מוזרים!). זה ירק כל כך מיוחד, אצילי, יפה וטעים – באמת שאין דרך אלא להתאהב בו. העניין הוא שיש בו גם משהו קצת חד גוני, בגלל שלרוב אנחנו לא רוצים לקלקל את המראה היפהפה והמרשים שלו. אז נכין אותו בשלמותו, בתנור, עם שמן זית, לימון ואולי שום, לא יותר מדי כדי לא להכביד על הטעמים העדינים שלו. מקסימום נשתמש בו במאפה (נסו לשים אספרגוס על הפאי המעולה הזה) שייהפך מעוד פאי סטדנרטי למאפה חגיגי ומעורר התפעלות.
מרק? לטחון את הגבעולים האלה? כן כן, מתברר שמרק אספרגוס הוא להיט סודי (לא ייאמן כמה מכם ביקשו שאעלה כבר את המתכון) וסוף סוף כבר קריר מספיק בערבים בשביל להגיש מרקים בצתור מנה ראשונה או אפילו עיקר הארוחה. גם כאן, לא השתגעתי עם תוספות טעם כדי לתת לאספרגוס לדבר וכמובן שלא וויתרתי על התפרחות המשגעות שלו, שמשתתפות במנה בתור קרוטונים קריספיים וירוקים.
לא רק הטעם: עוד סיבות מעולות לאכול אספרגוס
לאספרגוס תכונות תזונתיות מעולות! יש בו שפע מינרלים וויטמינים וגם סיבים תזונתיים, שיש להם השפעה נהדרת על הגוף. זה מה שאומרים עליו:
- טוב למערכת העיכול
- שומר על בריאות העצם
- מעניק תחושת שובע ממושכת עם ערך קלורי נמוך
- מכיל נוגדי חמצון ודלקת
- מוצלח לשמירה על בריאות העור והשיער
- מסייע במניעת סרטן ומחלות לב
- עשיר בברזל ובנחושת
- עוזר באיזון רמות הסוכר בדם
עוד מתכונים מעולים עם אספרגוס:
פולנטה רכה עם אספרגוס ואפונה
פיצה צרפתית עם ירקות
מרק אספרגוס קרמי, מהיר וקל
אין טעם להתחכם עם המרק הזה, תנו לירקות לתת את הטון, מקסימום תסחטו מעל מעט מיץ לימון.
חומרים ל-4 מנות
2 כרישות קצוצות
3 שיני שום קצוצות
1 צרור גדול אספרגוס
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני, חתוכים לקוביות קטנות
עלי תימין מ-3 גבעולים טריים
1 ליטר ציר ירקות או מים
1 כף שמן זית
מלח
פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט
להגשה:
פלפל שחור גרוס
מיץ לימון
+ קוטמים את הצד התחתון של גבעולי האספרגוס (את הקצוות זורקים) וחותכים את התפרחות – אותם שומרים להגשה.
+ קוצצים גס את הגבעולים ושומרים בצד.
+ יוצקים כף שמן זית (אפשר בלי) לסיר בגודל בינוני ומטגנים כרישה, שום ותימין כ-5 דקות, לריכוך.
+ מוסיפים לסיר קוביות תפוחי אדמה, מערבבים ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים את האספרגוס וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
+ מוסיפים ציר ירקות או מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות, עד שכל הרכיבים רכים.
+ טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט ומתבלים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
+ מעבירים את תפרחות האספרגוס לקערה קטנה ויוצקים עליהם מים רותחים. ממתינים דקה ומסננים.
+ יוצקים את המרק לקערות הגשה, מעטרים בכמה תפרחות אספרגוס, מפזרים מעט פלפל שחור גרוס ואם רוצים מזלפים מעט מיץ לימון או שמן זית.
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם ולבוא להשוויץ בקהילה של טבעוניות נהנות יותר
תגיות: תפוחי אדמה, מרק, חורף, אספרגוס, כרישה, מהיר, מרק אספרגוס, איך מכינים מרק אספרגוס
קטגוריות: מהיר וטבעוני, מרקים, פוסט נבחר
האספרגוס בחנות יקרים מאד, ואלה מהגינה כל כך דקיקים. האם זו ממש כפירה בעיקר לחשוב על האספרגוסים הלבנים המשומרים? אנסה ואספר לך/לכם/לכן.
תודה רבה על המרק – נשמע כמו רעיון אדיר ובהחלט מרענן.
מעניין.. עדכני איך יצא. בכל מקרה זה אכן מרק של הביוקר 🙂
אשמח לדעת איך יצא מרק האספרגוס.
האם יש אספרגוס קפואים?
הכרישה השאירה מיליון סיבים בטחינה. העפתי לפח
חבל.. זה קורה עם כרישות של קיץ. אפשר לקצוץ יותר מראש או להשתמש בבלנדר/מעבד מזון חזק.