סלט אבוקדו, הדרים, חלבה ואגוזים
דנה מלמד
חשבתם שאתם כבר יודעים הכל על סלטים? גם אני. אבל אז דנה הגיעה עם הסלט המעלף הזה, שבהתחלה נשמע לי קצת כמו קינוח ובסוף לא יכולתי להוריד ממנו את הכף.
חומרים ל-4 סועדים
4 פלחים של פומלה, מופרדים לגושים ללא הקרום הלבן וללא גרעינים
1 תפוז מפולט (רק התוכן של הפלחים, ללא הקרום הלבן וללא גרעינים)
2 אבוקדו קלופים וחתוכים לקוביות
חופן אגוזי לוז קלויים (אפשר גם פיסטוקים, קשיו, פקאנים או כל אגוז אחר שאוהבים)
30 גרם חלבה חתוכה לקוביות קטנות
לרוטב:
1 כף מיץ לימון
1 כף מיץ תפוז
1 כפית סירופ אגבה (אפשר להחליף בסילאן או מייפל)
2 כפות שמן זית
מלח גס, פלפל שחור גרוס
+ מערבבים בכוס את חומרי הרוטב.
+ מניחים בקערה את מרכיבי הסלט, יוצקים עליהם את הרוטב, מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול.
תגיות: מתכון סלט, אבוקדו, אורי שביט, חלבה, סלטים, דנה מלמד, סלט חגיגי
קטגוריות: ירקות, כריכים, ממרחים והברקות
הי אורי,
כבר כמה חודשים אני זוממת להכין את הסלט הזה ואתמול סוף סוף הכנתי (וגם את הסלט כרובית-מנגולד שלך שהיה מאוד טעים) ויצא מעולה!
באמת הוא להיט מטורף
כל פעם שאני כותבת פה יוצא שאני מודה לך
אז הנה שוב תודה רבה רבה
את אדירה!
נהדר!! 🙂
במה אפשר להחליף את החלווה? לא אוהבת חלווה (: תודה
אפשר להוסיף איזה שהוא פרי יבש, כמו חמוציות או משמשים מיובשים קצוצים, משהו שיתן מתיקות.