ממרח עדשים שחורות, אגוזי מלך ובצל

אפריל 11, 2014 מאת:

סוג של קלאסיקה – שילוב טעמים שבאופן מסוים מזכיר את אלה של הכבד הקצוץ שכבר נפרדתי ממנו, אבל מדובר ממרח מנצח גם בלי השוואות.

500 גרם עדשים שחורות, מבושלות לריכוך במים ללא מלח
1 בצל גדול, פרוס גס
1/2 כוס אגוזי מלך
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
2 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד), קצוצים דק
שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי

+ מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל במשך 5-8 דקות, עד לריכוך והזהבה. מסירים מהאש.
+ מניחים במיכל של מעבד מזון את העדשים המבושלות, הבצל המטוגן, האגוזים והפטרוזיליה. יוצקים מעט שמן זית ומעבדים לקבלת משחה גסה או חלקה (ניתן להוסיף מעט מים למרקם חלק יותר).
+ מוציאים לקערה, מוסיפים את הבצל הירוק ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול.

לא רק בפסח - ממרח עדשים שחורות קלאסי וממכר

לא רק בפסח – ממרח עדשים שחורות קלאסי וממכר

Print Friendly, PDF & Email

25 תגובות לפוסט

  1. חגית יערי הגיב:

    עשיתי לליל הסדר, אבא שלי צמחוני ואני כמעט טבעונית אבל אמא שלי אמרה שזה מיותר ״הוא לא אוהב דברים כאלה״…אז זהו שהוא מת עו״ד ברים. כאלה״ גמר חצי מהכמות הזו וכל הקרניבורים גם וביקש שאכין לו הביתה! את השאריות גלגלו עם ירקות בדפי אורז לפיקניק יום אחרי. תודה !

    • חנה הגיב:

      חיפשתי מתכון מתאים לפסח לכבד קצוץ לנכד החייל הטבעוני שלי. הכנתי. כולם אבל כולם חיסלו את זה. עכשיו אני מכינה זאת לכל ארוחה משפחתית ובודאי לליל הסדר. מתכון מצוין מדויק ומוצלח. תודה!!!!

  2. דפנה הגיב:

    שלום אורי
    עדיין לא קיבלתי למייל שלי את המתכונים של סדנת הפסח בא השתתפתי. למה? זה די מבאס.
    דפנה

    • אורי הגיב:

      דפנה יקרה, שלחתי אליך את המתכונים כבר פעמיים.. אינני מבינה מדוע אינם מגיעים – אולי בדואר הזבל? אשמח אם תתני לי כתובת מייל חלופית למשלוח אם לא תמצאי.

  3. אורלי הגיב:

    היי אורי,
    מה הכמות שיוצאת מהמתכון (המשובח) הזה? וכמה זמן הממרח יכול להחזיק במקרר?
    תודה!

    • אורי הגיב:

      אממ לא מדדתי האמת אבל הכמות די גדולה, הרי יש כאן חצי קילו עדשים. הבישול מגדיל נפח אבל אחרי הטחינה הנפח מצטמצם, כך שאני מניחה שזה בערך 1/2 ליטר.

  4. אלמוג הגיב:

    היי 🙂 לכמה זמן ניתן לשמור את הממרח במקרר לאחר הכנתו?

  5. יעל הגיב:

    יאמי!!!
    איזה אחלה מתכון!
    הורדתי בכמות העדשים- הכנתי עם כוס אחת בלבד, והוספתי לבצל גם שן שום…
    יצא מצוין.
    תודה רבה ושבת שלום 🙂
    (אני לא טבעונית, אבל הבלוג תמיד מעורר השראה )

  6. אלה הגיב:

    הי אורי:) האם אפשר להחליף את העדשים לעדשים אחרות? או שיש טעם מיוחד לשחורות ?

    • אורי הגיב:

      היי, לכל סוג עדשים טעם ומרקם שונה. בעיני השחורות הכי מוצלחות לממרח הזה אבל אפשר להחליף אותן בירוקות.

  7. אפי הגיב:

    היי אורי,
    האם צריך גם להשרות את העדשים לפני הבישול- אם כן , כמה זמן?
    תודה, אפי

    • אורי הגיב:

      היי אפי, אפשר להשרות אבל ממש לא חובה. אפשר שעה ואפשר אפילו לילה, זה יקצר את זמן הבישול אך הוא ממילא לא ארוך. אפשר גם להנביט אבל זה תהליך ממושך יותר.

  8. הדס הגיב:

    האם אפשר להקפיא?

  9. ורד הגיב:

    500 ג' עדשים לפי השריה ובישול?

    • אורי הגיב:

      כן וזאת כמות די גדולה, אפשר בהחלט להסתפק ב 300 גרם נניח על פחות או יותר אותו תיבול. כמובן שהכמויות הן בסופו של דבר עניין של טעם.

  10. ליה הגיב:

    הי אורי
    יש תחלופה לבצל ? אני מתארת לעצמי שהוא אחראי על הלחות..יש לך רעיון?

    • אורי הגיב:

      לא רק, הוא גם מאד משמעותי בטעם.. אולי ניתן לגרד זוקיני ולטגן אותו במקום וגם להוסיף שום. זה יהיה טעים אבל לא אותו הדבר 🙂

  11. יותם הגיב:

    כמה זמן לבשל? מה האומדן של רכות? אני חושש לבשל יותר מדי ולהרוס את התכונות הבריאות של העדשים.

    • אורי הגיב:

      היי יותם, ליצירת ממרח חשוב שהעדשים תהיינה רכות לחלוטין. זה לא דרמטי מבחינת הערכים התזונתיים אם מבשלים אותן קצת יותר. אם רוצים ממרח בריא יותר, אפשר להנביט אותן לפני הבישול. בהצלחה!

  12. אסתי הגיב:

    המתכון מעולה,מעולה!!!
    מככב אצל הטבעונים במשפחה,וגם אלו שאינם טבעונים.
    השתמשתי בעדשים שחורות ולעיתים גם בעדשים ירוקות והתוצאה זהה.
    תודה רבה על המתכון הנהדר.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games