ברוסקטה עם סביצ'ה של חצילים ואבוקדו
מגדל החצילים האורגני החליט למתוח עוד קצת את העונה ונתן לי השראה מצויינת למנה קלילה של ברוסקטה עם סביצ'ה, שכל מרכיביה האחרים בשיא עונתם. מתכון מושלם לימי חורף שמשיים
מה פתאום חציל באמצע החורף?? זה גם מה שאני שאלתי את עצמי, אבל חצילי בלאדי של המגדל האורגני קרצו אלי מהמסך והחלטתי לסטות הפעם מהניסיון המתמיד לשמור כמה שאפשר על עונתיות. אנחנו כל כך מורגלים לאכול ירקות ופירות מסביב לעונות השנה, גם כשמדובר בגידולי חממה עוקפי מזג אוויר, שאני מודה שגם לי קשה להיגמל בחורף ממלפפונים ועגבניות. תוסיפו לזה את העובדה שהחורף הישראלי הוא לא בדיוק חורף והשמש שזורחת רוב הזמן גם בעונה הזו, מצליחה לבלבל את הירקות ולעזור לחקלאים למתוח את העונה מעבר לתקופה המקובלת.
איכשהו, למרות ההתלהבות מול המסך, כנראה שמשהו בי הרגיש שזה לא זמן לחצילים כרגע. אלה בטח היו הקור והגשם, שגרמו לי להזניח אותו עד שהתחיל להזדקן. אבל אני גם ממש משתדלת לא לזרוק אוכל לפח, מנצלת כל מה שיהיה בבית (כולל הקליפות שנכנסות לציר ירקות) והבנתי שאין ברירה, החציל חייב להיאכל ויהי מה! ככה נולד המתכון הזה, שעשה לי הרגשה של יום קיץ באמצע החורף, עם מנה צבעונית וקלילה שמככבים בה נציגים טריים ופריכים במיוחד של העונה. אפשר כמובן להגיש את הסביצ'ה גם בלי הברוסקטה.
הצטרפו לאורי שביט לבוקר שישי של בישולים טעימים
עוד מנות עם אבוקדו
סלט אבוקדו והדרים עם רכיב מפתיע וטעים
כדורי סושי ממולאים בטופו ואבוקדו
פרס רולס: דפי אורז במילוי אבוקדו, ירקות ואטריות
ברוסקטה עם סביצ'ה של חצילים ואבוקדו
בשר החציל המאודה הוא מועמד נהדר למנות סביצ'ה: סופג טעמים נהדר, בעל צבע בהיר ומרקם רך שמבחינתי מייתר לחלוטין את הצורך לקפח חיים של דג. המתכון יקבל באהבה אלתורים ושינויים כמו עלי רוקט במקום כוסברה, תוספת של בצל סגול וצ'ילי ירוק או אדום בשביל הפאנץ' ועוד ככל שחשקה נפשכם.
חומרים ל-4 מנות
4 פרוסות גדולות של לחם איכותי (רצוי מחמצת)
מעט שמן זית
2 שיני שום חצויות
לסביצ'ה:
1 חציל גדול
1/2 אבוקדו, חתוך לקוביות
3 צנוניות, חתוכות לרבעים ולפרוסות
1 שן שום כתושה או גבעול רך של שום ירוק, קצוץ דק
1/2 פלפל אדום מתוק, חתוך לקוביות קטנות
חופן כוסברה קצוצה
מיץ סחוט טרי מ-1 ליים או לימון
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה:
שומשום שחור קלוי (אפשר להחליף בקצח)
קליפת ליים או לימון מגוררת
+ מאדים את החציל: מרתיחים מים בסיר שמתאים לסלסלת האידוי שברשותכם. מקלפים את החציל וחותכים לאצבעות באורך 3-4 ס"מ. מניחים על סלסלת האידוי, מכסים ומאדים כ-20 דקות, עד שהחצילים רכים אך לא סמרטוטיים. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
+ מחממים תנור או טוסטר לקליית הלחם.
+ מניחים בקערה את כל חומרי הסביצ'ה, מוסיפים את אצבעות החציל שהתקררו ומתבלים במיץ ליים או לימון, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים בעדינות (רצוי בעזרת הידיים) ומשהים למשך כ-5 דקות, לספיגת טעמים.
+ בינתיים מברישים את פרוסות הלחם במעט שמן זית וקולים בתנור או בטוסטר, עד שהלחם מעט פריך וזהוב. מניחים להתקרר ומשפשפים כל פרוסה בחצי שן שום.
+ מניחים כל פרוסה על צלחת, עורמים עליה מהסביצ'ה, מפזרים שומשום שחור וקליפת לימון ומגישים.