סלט חורף צבעוני עם ויניגרט הדרים. צילום: יוסי סליס

סלט כרוב סגול, אבוקדו ותפוז בויניגרט הדרים

מרץ 24, 2019 מאת:

כרוב סגול הוא אחד הירקות האהובים עלי, גם בגלל הצבעוניות המהממת שלו וגם בגלל שהוא פצצה של ערכים תזונתיים נהדרים – הוא גם חבר של כבוד במשפחת המצליבים המצטיינת וגם נושא עליו ערימות של נוגדי חימצון, שבסלט הזה הופכים לחגיגה של טעם וצבע. אוצו להכין! ובינתיים חידה: אילו עוד מרכיבים בסלט הזה שייכים לאותה משפחה?

המתכון מתוך הפקת מצליבים למגזין מנטה.
צילום: יוסי סליס
סגנון: נטשה חיימוביץ'

חומרים ל 4-6 סועדים

1/2 כרוב סגול קטן, פרוס דק
4-5 צנוניות חצויות ופרוסות דק
צרור רוקט או ארוגולה (אם צריך חותכים גס)
1 תפוז אדום או אשכולית אדומה מקולפים ומפורקים לפילטים (פלחים ללא קליפה)
1/2-1 אבוקדו מקולף ופרוס
1 כוס אגוזי פקאן קלויים

לרוטב:
2 כפות מיץ תפוזים
1 כף מיץ לימון
1 כף חומץ תפוחים
1 כף חרדל (רצוי חלק)
1 כף שמן זית
קליפה מגורדת מ-1/2 תפוז
מלח ים, פלפל שחור גרוס

מה עושים כשמתחלפת העונה? מחליפים את האבוקדו במנגו!

עוד סלטים כיפיים וצבעוניים:

סלט חומוס, עגבניות ובצל מקורמל
סלט אבוקדו, הדרים, חלבה ואגוזים
סלט עדשים שחורות, שעועית ירוקה ועשבי תיבול

+ מערבבים היטב בקערה או בצנצנת את חומרי הרוטב.
+ מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה.
+ יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב, רצוי בעזרת הידיים. משהים ל-5 דקות נוספות כדי שהטעמים ייספגו ומגישים.

סלט כרוב סגול, הדרים ואבוקדו. צילום: יוסי סליס

כל הטעם, הבריאות והצבע שיש בטבע. צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ'

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות