לביבות כרובית טבעוניות
סליחה עם חובבי הסופגניות, הלב שלי כרגיל במלוחים והפעם החלטתי להכין לביבות קצת אחרות. כשחשבתי עליהן דמיינתי לביבות תפוחות וקרמיות, איפשהו בין בליני לסרניקי וכדי שהחגיגה תהיה שלמה, טמנתי בתוכן כרובית רכה ועסיסית. מבחינתי הן כבר המנצחות של החג הזה
אולי אני לא מכינה אותן הרבה, אבל ללביבות של חנוכה יש מקום חם אצלי בלב. אמא שלי היתה נוהגת להכין לביבות קלאסיות מתפוחי אדמה בכל חג ואני זוכרת שלפחות חצי מהערימה איכשהו היתה מגיעה לתוך הבטן שלי. אחרי הכל עזרתי לסחוט אותם, אז מגיע לי, לא? השנה החלטתי להכין סוג קצת אחר של לביבות, מהזן הרך והתפוח, שגם אותן קשה מאד להתאפק מלזלול. הכנתי אותן עם כרובית, שהיא גם בשיאה בדיוק עכשיו וגם אהובה עלי במיוחד.
כשהכנתי את הלביבות האלה עם משתתפי הסדנה האחרונה שלי (רוצים לבוא גם? ההרשמה לסדנה הבאה כבר בעיצומה) שאלה אותי אחת מהם למה אני משתמשת בשני סוגי טופו (רגיל ומשי). הסיבה היא שאני מחפשת מרקם עדין יותר מהמרקם של הטופו הקשה ומצד שני, טופו משי לא היה "מחזיק" את הלביבה והיא היתה רכה מדי. בסדנה הכנו את הלביבות בלי אבקת אפייה והן יצאו נהדרות גם ככה, תחליטו אתם כמה בא לכם שיהיו עבות ואווריריות. רמז: הן יהיו מושלמות גם על השולחן של חג שבועות.
לחצו כאן לאוסף מתכוני החנוכה שלי
לביבות כרובית וטופו
לא ניסיתי עדיין, אבל אני די משוכנעת שאפשר להכין את הלביבות האלה עם ירקות עסיסיים אחרים, כמו ברוקולי מבושל או קישוא מגורר. ראו הערות וגיוונים בסוף המתכון.
חומרים ל-20 לביבות
300 גרם כרובית, מפורקת לפרחים קטנים
300 גרם טופו
1/2 חבילה (175 גרם) טופו משי
2-3 שיני שום
1 כפית גדושה שמרי בירה (לא חובה)
1 כפית גדושה אבקת אפייה (לא חובה)
1/2 כוס (70 גרם) קמח עדשים
3 כפות עירית קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית לטיגון
+ מבשלים את הכרובית במים רותחים ומומלחים לריכוך מלא. מסננים ומניחים להתקרר מעט. מעבירים לקערה, מועכים בידיים וסוחטים היטב משאריות מים.
+ בזמן שהכרובית מתבשלת, טוחנים במעבד מזון טופו, טופו משי, שמרי בירה ושום לקרם חלק. מעבירים לקערת הכרובית עם יתר החומרים שברשימה. מתבלים, מערבבים היטב וטועמים – כדאי שיהיה קצת יותר מלוח כי המליחות יורדת אחרי הטיגון. התערובת הסופית צריכה להיות נוחה לעבודה בידיים יבשות, אם היא רטובה מדי מוסיפים עוד קמח.
+ אם מטגנים: מחממים שכבה דקה של שמן זית במחבת מעל להבה גבוהה. יוצרים לביבות בקוטר של 5-6 ס"מ ומטגנים משני הצדדים 2-3 דקות, להזהבה יפה (בפנים לא צריך להיות יבש אבל גם לא רך מדי). מעבירים לנייר סופג ומגישים.
+ אם אופים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים את הלביבות על נייר אפייה משומן. משמנים מעט את הצד העליון ואופים במשך 10-15 דקות, עד שהלביבות מזהיבות ומתייצבות (היזהרו לא לייבש יותר מדי).
+ מומלץ להגיש עם מטבל שום שמיר, כמו במתכון הזה.
הערות וגיוונים:
אין לכם טופו משי? אפשר להחליף אותו בגבינה טבעונית לבנה ורכה.
מעדיפים קמח אחר? אפשר להשתמש בקמחים ללא גלוטן כמו קמח חומוס או אורז, שימו לב שהכמות יכולה להשתנות. קמח חיטה תופח מתאים כאן גם, במקרה כזה משמיטים את אבקת האפייה מהמתכון.
אין לכם עירית? הוסיפו בצל ירוק קצוץ, שמיר קצוץ או כל עשב תיבול אחר שאתם אוהבים.
תגיות: סופגניה מתכון, טופו, סופגניה, טופו משי' טופו, לביבות, מתכון לחנוכה, מתכון לסופגניה, כרובית, מתכונים לסופגניה, שבועות, מתכוני חנוכה, חנוכה, לביבה, מתכונים לחנוכה, מאכלים לחנוכה, סופגניות, סופגניות מתכון קל, שמרים, מתכון סופגניות, מתכון לסופגניות, מתכונים סופגניות, עוד מתכונים מומלצים
קטגוריות: קציצות טבעוניות, פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
שלום,
האם במקום טופו משי אפשר לשים טופו רך?
תודה
היי, לדעתי כן, אבל המרקם יתקבל דחוס יותר. אפשר להוסיף מעט מים במהלך הטחינה כדי לדלל.
יצא הרגע מהתנור, טעים ממש!
איזה כיף!
היי,
נראה מצוין !
אפשר להכין מראש או שיש להגיש ישר לאחר טיגון ?
הכי טוב מיד אבל אפשר לחמם 2-3 דקות בתנור לפני ההגשה, להבריש בשמן זית.
היי אורי, זה נראה ממש טוב!! אפשר לטחון בבלנדר מוט?
היי, זה יהיה יותר מאבק אבל לא בלתי אפשרי 🙂