סינייה כרובית בטחינה ושמיר
התבנית העגולה היא שהעניקה למנה הזאת את שמה, אבל בזיכרון הקולינארי מדובר במאפה בשר עליו נוצקה טחינה שספגה מכת חום בתנור. ממש מתבקש לבצע את אותו טריק עם כרובית – אפשר לפרק אותה לפרחים אבל יותר כיף לנסות לחתוך אותה לפרוסות עבות. שאר הכמויות והאלתורים – עליכם.
חומרים ל 4-6 סועדים
1 כרובית חתוכה לפרוסות או מפורקת לפרחים
מיץ מ-2 לימונים
קליפה מגורדת מ-1 לימון
3-4 שיני שום פרוסות
1/2 כוס טחינה גולמית איכותית, אפשר ורצוי משומשום מלא
1/2 צרור שמיר, קצוץ
מלח גס אטלנטי
שמן זית
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מניחים את פרוסות הכרובית על תבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים מיץ מלימון אחד ושמן זית בנדיבות, מפזרים את קליפת הלימון המגורדת ושיני השום הפרוסות וממליחים. הופכים ועוטפים את הפרוסות או הפרחים, כך שיהיו עטופים בשמן ובתיבול מכל הצדדים. מכניסים לתנור ואופים במשך 30-40 דקות, עד שהכרובית מתרככת ומשחימה.
+ מכינים טחינה: מניחים בקערה את הטחינה הגולמית, מיץ מלימון אחד ושמיר קצוץ. מוסיפים מים בהדרגה וטורפים היטב במטרפה, עד שמתקבלת טחינה מעט יותר דלילה מטחינה ל"ניגוב", שניתן לצקת בקלות.
+ מוציאים את הכרובית מהתנור ויוצקים עליה את הטחינה, כך שכל הפרוסות יכוסו, לפחות חלקית. מחזירים לתנור ל 5-10 דקות נוספות, עד שהטחינה מתייבשת מעט ומגישים.
תגיות: טבעונות, בישול טבעוני, אורי שביט, כרובית, טחינה, שמיר, ירקות אפויים, מאפה צמחוני
קטגוריות: ירקות
אני לא אוהבת שמיר, אבל המתכון הזה נתן לי רעיון למשהו דומה: תבשיל של כרובית, עגבניות וטחינה, שיצא ממש מעולה.
הרכיבים:
– כרובית, עגבניות, שום, לימון
– טחינה, שמן זית, שבבי שקדים
את הכרובית פירקתי ובישלתי עשר דקות במים רותחים.
אחר כך שמתי אותה בתנור עם שמן זית, מלח, הרבה מיץ לימון וחתיכות שום, עד שהתחילה להשחים.
הוספתי עגבניות חתוכות לפלחים והחזרתי לתנור עד שגם העגבניות השחימו קצת.
אז שפכתי על זה טחינה מדוללת במים ומעורבבת עם שקדים, והחזרתי לתנור לעוד עשר דקות.
וככה זה נראה:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150975786996477&set=a.421573366476.216176.645041476&type=1&theater
היי שירה, נראה ונשמע נהדר! תודה 😆
יצא מעולה!
תודה אורי 😀
מתכון מצויין, נזלל עד תום בארוחת הערב.
תודה רבה!
בוצע בקפידה ויצא תענוג של מנה. הכרובית התרגשה להיות מעדן בארוחת החג. רעיון נהדר. תודה רבה.
15.4.17
איזה כיף 🙂
מה רע..נשמע טוב וטעים
ואהבתי מאד. תודה שהזכרת לי
האם אפשר להשתמש בטחינה קנויה העצלנים שביננו
מה אני אומר.. כנראה שכן, אבל התוצאה תהיה הרבה פחות טעימה 🙂
הולך גם עם פטרוזיליה או כוסברה? אין לי שמיר…
נראה לי שפטרוזיליה עדיפה במקרה הזה, כוסברה קצת תלך לאיבוד. אולי תערובת? 🙂
הי אורי,
נראה מעולה!
שאלה קטנה – אם לא מגישים מיד עם ההכנה, מתי כדאי "לחבר" את הכרובית עם הטחינה? וכמה אפשר לעשות מראש? (הכנות לליל הסדר…)
תודה וחג שמח וטעים!
היי, הטחינה והכרובית חייבות להתחבר באפייה.. הייתי מכינה כרגיל ומחממת כמה דקות בתנור לפני ההגשה. רצוי להכין באותו יום אבל גם יום לפני נשמע לי סבבה.
תודה אורי שביט למתכון המוצלח.
האם לדעתך מתאים גם להשתמש בפרחי -כרובית קפואה ,לאחר הפשרה קצרה ? (סנפרוסט ?)
עקרונית כן אבל יהיה הבדל במרקם – הוא יהיה מימי ורך יותר. הייתי מפשירה את הכרובית היטב ואפילו מנסה לייבש אותה קצת בתנור לפני הצלייה כדי שלא תגיר הרבה נוזלים.
השותפה שלי ואנוכי מודות לך מאוד על מתכון שמככב אצלנו שוב ושוב ושוב ושוב (ושוב. עדיין לא נמאס לנו :))
איזה כיף!! גם אני מתה על המתכון הזה, נסו להכין אותו עם עוד ירקות, זה להיט! קולרבי, שומר, בטטה..