על נהרות השוקולד

34 תגובות לפוסט

  1. נולי הגיב:

    אהבתי את המתכון של ה"סניקרס"
    ככה אני מכינה פרלינים.
    מתכון קל וכיפי במיוחד(=

  2. יעל הגיב:

    לא הבנתי איזו חמאת בוטנים קונים. כזאת עם שומנים מוקשים?

    לגבי מתכון הגבינה, זה חרדל רגיל כזה, כמו ששמים על נקניקיה טבעונית?

    • אורי הגיב:

      היי יעל, הכוונה היא שחמאת בוטנים טבעית שקונים בסופרים (100 אחוז בוטנים) רכה ודלילה מדי (דור ניסה אותה וזה לא עבד). האופציות הן או לקנות חמאת בוטנים שמכילה סוכר ומלח ושבבי בוטנים (עדיף לא של סקיפי כי היא מתוקה נורא) ואז בטח גם יש בה חומרים מקשים. או להכין או לקנות ממקום שמכין מבוטנים – תכלס זה נורא קל. תקני בוטנים, תקלי אותם עם מעט מלח גס בתנור לכמה דקות (לשחרור השומן הטבעי) ותטחני במעבד מזון או בלנדר. לדעתי זה ייצא ממש סמיך ואין סיבה שלא יעבוד.

  3. יעל.מ. הגיב:

    באיזה שוקולד הוא משתמש?
    לא הצלחתי למצוא שום שוקולד מריר פרווה ב**מטבעות**. משתמשת בעיקר בפרה 60% לצערי.

    • אורי הגיב:

      יש שוקולד פרווה במטבעות בשם פרוייבל (דור קונה במשקל בשוק לוינסקי) אבל בהחלט ניתן להשתמש בשוקולד פרה.

    • יעל.מ. הגיב:

      הכנתי בתבנייות קרח סטנדרטיות.
      תובנות:
      1. לשתי תבניות קרח הספיק לי כל השוקולד ונשאר קצת אקסטרא, אבל מהמלית נוצלו רק 50% בערך.
      2. אולי בגלל התבנית בה השתמשתי, התקשיתי לנקות את השולים של הריבועים, אז בסופו של דבר הם קצת התחברו.
      3. השחרור קל יותר אחרי כמה דקות מחוץ לפריזר.
      4. שורה תחתונה – אלוהי, גרר הצעת נישואין מעלם חמודות והרבה הרבה עילפונות. אפשר גם מתכון לבאונטי? 🙂

  4. יעל.מ. הגיב:

    ולגבי מתכון הגבינה – קובייה אחת היא 50 גרם אז 60 גרם זה קוביה ו-1/5. רחוק מאד מ-2 קוביות.
    לא ברור לי מה תפקיד השמרים, הרי בחימום יתר הם ממילא מתאים…

    • אורי הגיב:

      צודקת, טעות שלנו, תיקנתי לקוביה אחת.
      לגבי השמרים – הם פעילים בחום, לא צריך לשרוף אותם אלא רק ליצור רביכה. זה המתכון של דור והוא נשבע בהצלחתו המסחררת 😉

  5. עידו שחם הגיב:

    וואו, נראה טעים אש. אולי אצליח להמיר את אחי לטבעונות עם כמה סניקרס כאלה. ואולי נראה בקרוב גרסאות טבעוניות לכל החטיפים המוכרים? בטוח לא בריא, אבל לפחות בלי לנזק לפרות המסכנות.

  6. שלי מנצל הגיב:

    את הסניקרס האלו אפשר למצוא בבודהה בר בשם "מוקש חמאת בוטנים". טעמתי את הסניקרס המיתולוגיים של המעורב וגם את המוקשים של בודהה. אותו טעם וטעים! 🙂

  7. יעל הגיב:

    למה לא מייפל אמיתי?
    הסירופ בטעם מייפל די "רעיל"….

    • אורי הגיב:

      היי יעל, נכון שזה לא הדבר הכי בריא (בדרך כלל מתוקים זה לא שיא הבריאות), הסיבה היא המרקם ואחוזי הסוכר. מייפל אמיתי פשוט לא יצליח כאן.

  8. אפרת הגיב:

    מלאתי בקרם אגוזים עם לוזים קלויים ויצא מאד טעים אבל היצירות לא נחלצו מהתבנית עם השוקולד אלא השוקולד נשאר למטה ורק המילוי עם שכבת השוקולד העליונה יצא. איפה טעיתי?

    • אורי הגיב:

      שאלה טובה.. אני אשלח את השאלה לדור, אבל בכל מקרה, ייתכן ששכבת השוקולד בקרקעית היתה עבה וכבדה מדי והתנתקה בקלות מהשוליים הדקים.

      • אפרת הגיב:

        ההיפך…לא התנתקה…נשארה למטה ורק המילוי יצא עם השוקולד העליון כמו תחתית של קרמבו

        • אורי הגיב:

          הנה דבר השף:
          כנראה שהשכבה שהייתה למטה אכן הייתה כבדה, אבל יותר מכך אולי השוליים היו דקים מדי, ודבר אחרון – השוקולד נמזג מיד לאחר החימום ? והאם קרם האגוזים היה קריר בזמן המילוי ??

          • אפרת הגיב:

            תודה על המאמץ להשיג לי תשובה.השכבה למטה אכן היתה עבה והקרם היה קר כשנמזג.השוליים לעומת זאת היו דקים ולא ברור איך אפשר לעשות אותם עבים אל מול כוח המשיכה של כדור הארץ 🙂

  9. מירי הגיב:

    איפה משיגים תבנית כזו יפה כמו אצלך בתמונות?

  10. דניאל הגיב:

    הכנתי ויצא מעולה!! שני שינויים שעשיתי:
    1. השתמשתי בחמאת בוטנים של "מגה" עם שברי בוטנים (יש אחת בלי) – והיא ממש מתאימה: סמיכה, לא מתוקה מידי ועם הרבה שברי בוטנים.
    2. לא היה לי מייפל, ולא היה לי כח לחכות עד שאקנה, שמתי במקום ממרח תמרים עם קצת מים, ויצא ממש טוב! יכול להיות שעם המייפל זה הרבה יותר טעים, אבל גם עם התמרים זה שווה.

    • יעל הגיב:

      הצלחה מסחררת! המשפחה חיסלה את התבנית בהתלהבות אדירה. אני צריכה להשיג עוד תבניות כדי להכין כמות גדולה ולנסות לשמור.
      לא מצאתי סירופ "בטעם מייפל" אז ערבבתי מייפל אמיתי עם "golden syrup" הידוע לשמצה, ויצא פשוט מושלם.
      תודה!
      😀

  11. vegan הגיב:

    היי
    אז ככה , כבר הרבה זמן אני בחיפוש אחר סירופ מייפל , אבל במקום בו אני גרה יש רק סירופ מייפל אמיתי , מצאתי מעיין סירופ שעשוי מתירס והוא בעל צמיגות דומה לזו של הסירופ מייפל מהארץ. השאלה שלי האם זה יעבוד ? או שהטעם של מייפל הכרחי?

    • אורי הגיב:

      טעם המייפל חיוני, שמעתי כבר על הצלחות עם מייפל אמיתי, זה אולי ישנה את המינון – חשוב שחמאת הבוטנים תהיה סמיכה ככל הניתן והתערובת תוכל להתגבש היטב.

  12. רוני הגיב:

    זה ממתק קפוא?
    כתוב שאפשר גם במקרר, זה דורש קירור או שזה כמו פרלינים שמחזיקים טוב גם בארון קריר?
    תודה 🙂

    • אורי הגיב:

      הכי טעים קפוא, אפשר גם מקרר. לא הייתי מאחסנת בארון.

    • תמרה הגיב:

      היי אורי,
      הכנתי ויצא מעולה!!! החברים הטרם טבעונים שלי ליקקו את התבנית:) אז תודה!
      אני עכשיו בארה״ב והשוקולד היחיד הנטול חלב שמצאתי הוא שוקולד של הרשיז 100% קקאו לא ממותק. נראה לך שזה יעבוד לי אם אוסיף סוכר?

      • אורי הגיב:

        לא בטוחה.. זה מאד מאד מר ה 100%. מוזר כי יש שוקולדים מרירים טבעוניים למכביר בארה"ב..

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |