גליל שוקולד אגוזי-תפוזי
גם קינוח אפשר ורצוי לפרוס לעיני הסועדים והפעם, נקניק השוקולד האהוב בגרסה משודרגת עם אגוזים, חמוציות ותפוזים.
150 גרם שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו
3 כפות חלב שקדים (או חלב צמחי אחר)
2 כפות (כ-50 גרם) שמן קוקוס
100 גרם (1 כוס) שברי שקדים
50 גרם (1/3 כוס) אגוזי מלך קצוצים
50 גרם (1/3 כוס) חמוציות מיובשות, קצוצות
1 כף ברנדי או ליקר תפוזים
קליפה מגורדת מ-1/2 תפוז
+ מניחים בקערת ערבוב את השקדים, אגוזי המלך והחמוציות.
+ ממיסים בקערה מעל מים רותחים (בן מארי) או במיקרו את השוקולד עם חלב השקדים ושמן קוקוס עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים לקערה עם השקדים.
+ מוסיפים ברנדי וקליפת תפוז ומערבבים היטב. מאחסנים במקפיא למשך כ-30 דקות, עד שהתערובת מתייצבת.
+ פורסים על משטח העבודה יריעה של ניילון נצמד. מוציאים את תערובת השוקולד מהמקפיא ומניחים על הניילון. אם התערובת קשה מדי לעבודה, ממתינים כמה דקות לריכוך.
+ יוצרים מהתערובת המגובשת צורת גליל דחוס ועוטפים בניילון הנצמד. מגלגלים כך שיתקבל גליל אחיד. מחזירים למקפיא למשך כשעתיים.
+ מוציאים כ-15 דקות לפני ההגשה ופורסים. אחרי ההקפאה הראשונית ניתן לאחסן במקרר.
היי אורית..
הייתי מעוניינת לדעת בבקשה אם אוכל לוותר על הכף ברנדי\ליקר ולהחליפם בנוזל אחר? ואם בבמידה ואפשרי בכלל לוותר עליהם עליי להוסיף מצרכים נוספים לתערובת או להמשיך עם המתכון בלעדיהם כרגיל?
תודה 😳 😉 נ.ב- נשמע אחלה מתכון (;
בהחלט אפשר לוותר 🙂
האם יש תחליף לשמן קוקוס?
אני מניחה שאפשר להשתמש במחמאה אבל אני לא ממליצה..