דפי אורז ממולאים בסלט צבע עונתי
האבוקדואים נשארו מהסדנה האחרונה, שבה רוקנתי את השוק מכל אבוקדו שהתחיל אפילו קצת להבשיל. האפרסמונים קרצו אלי בכתום והכרוב.. יש מתכונים שנולדים ממחשבה על צבע. בדרך כלל יש להם גם טעם מושלם ובמקרה הזה, פצצה של בריאות.
צילום: טל סיון-צפורין
1 חבילה דפי אורז
1/2 כרוב סגול, חתוך לרצועות דקות
2 אבוקדו בשלים ומוצקים, חצויים ופרוסים דק
1-2 אפרסמונים חתוכים לגפרורים דקים
1/2 פלפל צ'ילי טרי, קצוץ דק (אם לא רוצים מאד חריף מנקים אותו מגרעינים)
חופן עלי כוסברה ונענע, קצוצים
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
במה אפשר להחליף?
במקום אבוקדו השתמשו במנגו
במקום אפרסמון השתמשו בנקטרינות
לרוטב:
מיץ מ-1/2 לימון
שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
1 כף רכז רימונים (לא חובה)
גיוון: לעושר טעמים וערכים תזונתיים, נסו להוסיף עדשים שחורות מבושלות לריכוך. לא תצטערו.
+ מניחים את כל חומרי הסלט בקערה.
+ מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
+ טובלים דף אורז בקערת מים חמימים ומעבירים לקרש חיתוך יבש (אפשר לרפד במגבת ללא סיבים). מניחים 1-2 כפות מהסלט, מקפלים מלמטה ומהצדדים ומגלגלים. מגישים ומנשנשים.
תגיות: כרוב סגול, עדשים שחורות, אפרסמון, סלט כרוב, סלט חגיגי, סלט עונתי, אבוקדו, אורי שביט
קטגוריות: ירקות