"שקשוקה" תירס

10 תגובות לפוסט

  1. עפרי הגיב:

    האם אפשר להכין את השקשוקה עם גרעיני תירס מקופסת שימורים? אם כן אז איך?

  2. יעל הגיב:

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151473163162400&set=a.270020377399.149755.270013802399

    כאן בתמונה נראה כאילו לא ערבבת את התירס עם העגבניות, נכון? שייראה ממש כמו שקשוקה? או שזה רק אשליה אופטית? כי אם לא מערבבים זה בטח מתבשל פחות טוב..
    בקיצור, איך עושים יפה כמו בתמונה? 🙄

    תודה :mrgreen:

    • אורי הגיב:

      היי יעל, את התירס באמת לא מבשלים והוא גם לא ממש זקוק לבישול. כדי לייצר גומות צהובות כמו ביצים, פשוט מבשלים ומתבלים את רוטב העגבניות וכשהוא מוכן יוצרים בו גומות ומניחים בהן מקרם התירס. ממשיכים לבשל 1-2 דקות, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

  3. יעל הגיב:

    ועוד שאלה דבילית – לפי מה שכתוב, את התירס לא מבשלים לפני שסוחטים אותו. הבנתי נכון?

  4. יוסף שדה הגיב:

    בוצעים עם סכין כל שורה בקלח התירס ואחר כך עם החלק שלא משונן מעבירים מלמעלה למטה כדי להוציא את גרעיני התירס שנחתכו קודם לכן. חלקקי התירס לא צריכים בישול אלא בישול קטן בסוף ההכנה והם תורמים לעיבוי רוטב העגבניות בשל תכולת העמילן שבהם. אני כותב זאת היות והייתי בסדנה שבה ממש רואים ויודעים איך לעשות את זה וזה יוצא ממש טעים. מי שרוצה לעבות יותר יכול להוסיף כף קמח חומוס שעורבבה במים או גם להוסיף טופו מגורד.

  5. ערן הגיב:

    אפשר להוסיף נקנקיות גזר לפי המתכון של טבעוניות עם הרוטב

  6. זוהר הגיב:

    נראה מעולה!!!מתה להכין אבל אין לי תירס.
    יש לך הצעה איך ניתן להכין עם קמח תירס??

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |