בא לשכונה חלב חדש: פנקייק שוקו שוקו עם שיבולת שועל
מותג המשקאות הצמחיים "אוטלי" (!Oatly), שכבר כבש בסערה את אירופה וארה"ב, נחת ממש בימים אלה במרכולים הישראלים. הזדמנות מצויינת לגלות את סוד ההצלחה שלו ברחבי העולם ולהכין ממנו פנקייק שוקולדי מפנק בלי טיפת קמח
זה היה רגע מכונן ללא ספק. אולי זה היה גל החום הלא צפוי, אולי ההתרגשות לגלות שאפילו פסטיבל טבעוני נידח בעיר מנומנמת כמו אוסלו מושך אליו אלפים רבים של משתתפים, ואולי זו היתה פשוט אהבה ממבט ראשון – הדוכן של Oatly, אז מותג צעיר יחסית ופחות מוכר, כבש אותי מיד כשהשתתפתי באותו פסטיבל. עם חלב שיבולת שועל מצוין וגם גלידה קרמית נהדרת, עם אריזות משובבות שעליהן כיתובים שובבים, ועם יתרונות תזונתיים שקורצים גם למי שעדיין אינם טבעונים – לא הופתעתי לשמוע וגם לראות במו עיני איך אריזות הקרטון המעוצבות והכל כך מזוהות של המותג צצות על הבר של כל בית קפה ברחבי אירופה ומיד לאחר מכן כובשות גם את ארה"ב.
אז נכון, שיבולת שועל נחשבת לחומר גלם נהדר ובסיס מוצלח במיוחד למוצרי מזון שונים – היא דגן מלא ועשירה בסיבים תזונתיים ולכן גם משביעה במיוחד (אני יכולה להעיד שדייסה בבוקר מסדרת אותי לכמה שעות טובות), יש בה תכולה נאה של חלבון לצד נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים כמו אבץ, זרחן ומגנזיום והיא נחשבת למסייעת לתפקוד מערכת העיכול, לאיזון הסוכרים בדם ולהפחתת כולסטרול. בעידן בו אנשים רבים ברחבי העולם כבר מבינים שעדיף להימנע מצריכת חלב פרה ומחפשים אחרי חלופות שיהיו גם טעימות וגם בריאות, שיבולת שועל מספקת מענה מוצלח על הצורך.
זאת כמובן לא הסיבה היחידה להצלחה הגלובלית של המותג שמתאקלם בישראל בימים אלה – לצד מיתוג שובה לב ומשעשע ("הצד המשעמם" הם קוראים לצד האריזה שמפרט את רכיבי המשקה והערכים התזונתיים), החברה השוודית מחזיקה באג'נדה ובערכים, שעבור רבים הופכים אותה לבת בית רצויה במיוחד – צמצום הפגיעה בבעלי חיים (wow no cow! הוא משפט שכתוב למשל על כל אריזה או הסלוגן "זה כמו חלב, רק כזה שנוצר עבור אנשים" שמופיע על שלטי חוצות הם דוגמאות מוצלחות) והפחתת הפגיעה בכדור הארץ לצד הבטחת מוצרים מזינים לבני אדם הם מטרות הדגל, כמובן בלי לוותר על עדכניות, טעם מוצלח וקריצה לקהל צעיר, מודע ועדכני. היא עושה את זה כל כך טוב ונכון, שממש בחודש שעבר השלימה גיוס מרשים של 200 מיליון דולר, כשבין המשקיעים אופרה ווינפרי, נטלי פורטמן וג'יי-זי. Cool כבר אמרנו?
בקיצור, אני מניחה שכבר ברור שהידיעה על הגעת ארבעה ממוצרי החברה מילאה אותי בהתרגשות – גם מכיוון שהרחבת שוק המשקאות הצמחיים משמחת אותי מאד מכיוון שהיא מאפשרת ליותר אנשים לבחור בהם על פני מוצרי חלב מהחי ולהתנסות במוצר מוצלח שמתאים לכל השימושים שהם מכירים – בקפה או בתה, לבישול ולאפייה. כמובן שהייתי חייבת לבדוק את העניין ברגע שהקרטונים המוכרים נחתו אצלי במכולת השכונתית ולהכין מנה שתתאים לחגיגת המאורע המשמח. ממליצה בחום להכפיל כמויות 🙂
פנקייק שוקו שוקו עם שיבולת שועל
הכנתי את הבלילה עם המשקה הכי בסיסי של אוטלי, שמכיל שיבולת שועל, מים ומעט מלח. מי שרוצה להגביר את טעמי השוקולד וגם את המתיקות, יכול לערבב אותו עם משקה השוקולד שלהם. מתכון קל קל וטעים טעים, בלי טיפת קמח.
חומרים ל-6 פנקייקים שמנמנים
1/2 1 כוסות שיבולת שועל עבה
1 כפית אבקת אפייה
1 כף קקאו
קמצוץ מלח
1/4 1 כוסות משקה שיבולת שועל (אני השתמשתי ב Oatly ללא תוספות)
1 גביע קטן (113 גרם) רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1/4 כוס סירופ מייפל טבעי
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ
להגשה:
30 גרם שוקולד מריר קצוץ מומס עם 1/2 כפית שמן
חופן קטן אגוזי מלך קצוצים גס
חופן קטן קקאו ניבס
חופן קטן שוקולד צ'יפס
+ מעבירים את כל החומרים מלבד השוקולד למיכל של בלנדר ומערבלים עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים ידנית. משהים למשך 2-3 דקות.
+ מלהיטים מחבת נון-סטיק (לא חייבים לשמן) ויוצקים מהבלילה למחבת החמה ליצירת פנקייק בקוטר כ-12 ס"מ (שימו לב שהוא מתרחב). מטגנים עד שהצד התחתון משחים ונוצרות בועות בצד העליון, הופכים ומטגנים עוד דקותיים. מעבירים לצלחת.
+ ממשיכים כך עם יתר הבלילה – אם היא מסמיכה מאד אפשר להוסיף מעט משקה שיבולת שועל נייטרלי או בטעם שוקולד ולערבב היטב. עורמים את הפנקייקים המוכנים זה על גבי זה.
+ ממיסים במיקרוגל או מעל סיר עם מים רותחים את השוקולד הקצוץ עם השמן עד לקבלת קרם שוקולד מבריק. יוצקים על מגדל הפנקייקס, מפזרים שברי אגוזי מלך, קקאו ניבס ושוקולד צ'יפס ומגישים חם.
** המתכון בשיתוף Oatly ישראל.
תגיות: פנקייקים, איך מכינים פנקייק טבעוני, פנקייק שיבולת שועל, אוטלי, אוטלי בישראל, חלב שיבולת שועל, שיבולת שועל, Oatly, שוקולד, עוגת שיבולת שועל, עוגיות שיבולת שועל, פנקייקס, פנקייק
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
אפשר להכין את הבלילה יום לפני? לערבב הכל פרט לאבקת האפייה?
היי נועה, אני לא ממליצה כי שיבולת השועל סופחת נוזלים והבלילה מאד תסמיך. עם זאת, את תמיד יכולה "לפתוח" אותה מחדש ולהוסיף עוד נוזלים עד שהיא תגיע למרקם נוח לעבודה.
האם אפשר לוותר על הרסק תפוחים? להחליף אותו במשהו אחר?
אני ממליצה אם יש, להכין מתפוחים (הכי קל – מבשלים קוביות במעט מאד מים עד לריכוך וטוחנים). אם לא, אפשר בננה מעוכה, אבל יורגש בטעם.
אפשר שיבולת שועל דקה במקום עבה?
היי, כן אבל הייתי טוחנת אותה קצת בנפרד ואז מוסיפה את יתר החומרים.