פאי אפרסקים הכי קל ומהיר בעולם
המילה פאי לא חייבת לגרור אחריה מתכון מורכב ורב שלבים – הנה דרך מצויינת להכין מאפה מרשים ומרהיב מרכיבים שאפשר למצוא בכל סופר ולהפתיע את האורחים. חצי שעה מעכשיו והוא כבר מוכן
כשהייתי נערה צעירה נכנסתי לשנה של אמוק-אפייה. לא היה ספר בישול בבית שלא חרשתי על מתכוני העוגות שלו, לא נרתעת משום שלב בדרך, גם אם הוא כולל הקצפה, קיפול, רידוד ואפייה עיוורת. לדעתי, הניסיון המוקדם הזה העניק לי לא מעט מהביטחון שיש לי במטבח ואיזו שהיא נינוחות בהתמודדות עם מתכונים מורכבים.
מאז קצת התרחקתי מעולמות האפייה, חזרתי אליהם בזמן שלמדתי בישול וקונדיטוריה, אבל עד היום מתכונים שלא דורשים דיוק והקפדה הפכו לבית הראשון שלי והדקדקנות של התקנת קינוחים מסובכים, גם אם אני נהנית ממנה לפעמים, נשארה מאחור.
זה כמובן לא אומר שאני מוותרת על הרצון או הצורך לאפות, במיוחד כשזה מגיע לאירוח – הרי אין הרבה דרכים מוצלחות יותר לפנק את האהובים עלינו – בני זוג, בני משפחה וחברים טובים – מאשר להפתיע אותם עם מאפה ריחני וטרי שיצא מהתנור והכנו במו ידינו. וכן, יש דרכים לעשות את זה במהירות ובקלות, בלי לוותר על אפקט הרושם.
המתכון הבא הוא הוכחה מצויינת שלא צריך לטרוח ולהשקיע מאמצים כבירים בשביל להגיע לתוצאה מלהיבה ומרהיבה, גם כשמדובר באפייה של פאי פירות עונתי. במקום להכין בצק פריך, לרדד ולהתאים לתבנית, משתמשים ביריעה של בצק עלים מוכן (מי שמעדיף יכול למצוא בצק על בסיס שמן במאפיות כמו "בורקס לוינסקי" ו"ליאון" ביפו). במקום לבשל קרם פטיסייר, משתמשים במעדן סויה BIO עם אפרסק (אפשר גם בטעמים אחרים), שתמצאו במקרר אפילו במכולת השכונתית והוא מתפקד היטב כמילוי קרמי וטעים לפאי. מה נשאר? לפרוס את האפרסקים והפאי שלכם מוכן.
מעדיפים פאי מלוח? נסו את פאי הבצלים הסגולים הטעים בעולם
מעדיפים להגזים? עופו על פאי תותים של קונדיטורים
פאי אפרסקים ואוכמניות קל ומהיר להכנה
אני מתה על אפרסקים וזה גם מעדן הסויה האהוב עלי, כך שהחיבור ביניהם היה טבעי בשבילי. אבל אפשר בהחלט להשתמש בפירות עונתיים אחרים שאוהבים, ראו למטה הצעות לגיוון.
המתכון בשיתוף סויה תנובה.
כ-600 גרם בצק עלים מופשר (יריעה בגודל 25X30 ס"מ לערך)
6-7 אפרסקים מוצקים
כ-1 כוס אוכמניות מופשרות
1-2 כפות סוכר דמררה או חום כהה
למילוי:
2-3 גביעים של מעדן סויה BIO עם אפרסק של סויה תנובה
2 כפות מיץ לימון או ליים
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח (לבן, כוסמין, אורז, טפיוקה וכדומה)
להגשה:
1-2 כפות ריבת משמשים
אבקת סוכר
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומשטחים עליו את הבצק. מסמנים בסכין חדה שוליים ברוחב 1-2 ס"מ מסביב, שישמשו כמסגרת לפאי אחרי שהבצק יתפח בתנור.
+ טורפים היטב בקערה את חומרי המילוי לקרם חלק, משטחים בנדיבות על הבצק בעזרת מרית על הבצק ומשאירים את השוליים נקיים. ייתכן שתישאר שארית של 1/2 גביע בערך.
+ חוצים את האפרסקים, מחלצים את הגלעין ופורסים לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ. מסדרים בחפיפה בטורים מעל הקרם ומפזרים בין הטורים אוכמניות.
+ מפזרים סוכר חום על האפרסקים ואופים בתנור במשך כ-20 דקות, עד שהשוליים תופחים, הבצק מזהיב היטב והפירות מתרככים. מוציאים ומניחים להתקרר במשך כ-15 דקות.
+ מחממים בסיר קטן או במיקרוגל את הריבה לריכוך ומברישים בה את שולי הבצק והפירות, ליצירת מראה מבריק. זורים אבקת סוכר, חותכים למנות אישיות ומגישים.
בואו להציץ אל מאחורי הקלעים של המתכונים באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי כשאתם מכינים!
ואם אני לא אוהבת אפרסקים?
+ אפשר להחליף את האפרסקים בנקטרינות, שזיפים, משמשים ופירות אחרים שאוהבים.
+ אפשר להשתמש במעדן סויה עם פירות יער או אפילו במעדן סויה במתיקות מעודנת או בטעם טבעי ולהעשיר את טעמו בלימון, וניל וממתיק.
יש דבר כזה בצק עלים בריא?
במרכולים נמכרים סוגים שונים של בצק עלים פרווה, אם כי רובם מתבססים על שומנים לא מוצלחים במיוחד שעונים לשם הכללי מרגרינה. אם אתם לא מקפידים מאד ומשתמשים בהם רק מדי פעם ובמקרים מיוחדים (כמו אירוח בחגים..) אז אני מניחה שזה לא סוף העולם. אם אתם בכל זאת רוצים לעשות מאמץ ולהשתמש בבצק עלים מזיק פחות (הוא עדיין עשוי קמח לבן ועתיר שומן, כן?) אני ממליצה לברר במאפיות הסמוכות אליכם אם הן מוכרות בצק עלים מבוסס שמן. במרכז תוכלו למצוא כזה ב"בורקס לוינסקי" או במאפיית "לאון ובניו" בתל אביב יפו.
רב המכר "המטבח הטבעוני שלי" עכשיו במחיר מיוחד
תגיות: קינוח, פירות יער, אפרסקים, עוגה, פאי, עוגת פירות, סויה, בצק עלים, אוכמניות
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק