בורקיטס חצילים של שי לי ליפא
למרות שאנחנו מכירות המון שנים, אוהבות אחת את השנייה ואוהבות אוכל לא פחות – זו הפעם הראשונה בה מחברת ספרי הבישול והמתכונאית האלופה שי לי ליפא, מתארחת אצלי בבלוג עם מתכון בלקני אהוב במיוחד מבית סבתא. שלה, לא שלי
ישבתי בפינת העבודה שלי במערכת "על השולחן" וערכתי את האתר הנחשב של המגזין (הנחשב לא פחות, בימי תפארתו), כשלחדר נכנסה אישה יפהפיה, בעלת עיניים יוקדות וקול עמוק, שמיד שקעה בשיחות עם בנות המערכת על בישולים, בצקים, כמויות, ערבובים ולא פחות חשוב, איפה הכי טעים לאכול בחוץ. כך שי לי ליפא האהובה ואני נפגשנו לראשונה ומאז דרכינו ממשיכות להצטלב בשמחה. לא מעט מספרי הבישול ששי לי כתבה לאורך השנים נמצאים אצלי על המדף, בראשם הספר הטבעוני הנהדר שלה "100% טבעי". לאחרונה הצטרף אליהם ספר נפלא נוסף בשם "הכל בסדר" שמדבר על המטבח כמרכז חיינו (ומי כמוני יודעת כמה זה נכון) ועל החשיבות של הסדר ונוחות העבודה בו, שמשפיעים לא רק על היכולת שלנו לבשל ולאכול בכיף ובקלות, אלא על החיים שלנו בכלל. יש בו המון טיפים לסידור נכון של כל אזור במטבח והוא לגמרי הצליח לשנות אצלי כמה דברים (כולל להיפטר מעשרות צנצנות מיותרות ששמרתי).
לרגל חגיגות יום ההולדת האינסופיות של הבלוג (בכל זאת תשע שנים ובכל זאת כולנו בסגר – מה נשאר אם לא לחגוג??) הזמנתי את שי לי להתארח אצלי בעמוד האינסטגרם וללמד אותי להכין משהו טעים וטבעוני מהמטבח שלה. לשמחתי שי לי בחרה בבורקיטס, אחד המעדנים הכי טעימים מהמטבח הבלקני עליו גדלה, ועוד במילוי של חצילים אהובי נפשי! אתם מוזמנים לצפות בשידור הכיפי והשמח שהיה לנו וכמובן להכין את המתכון הנהדר והמאד פשוט להכנה.
אפשר עדיין להצטרף לסדנה החגיגית ביום ראשון – יום הטבעונות הבינלאומי! כל הפרטים כאן
בורקיטס חצילים טבעוני
שי לי מדגישה: "החומץ בבצק תורם לפריכות שלו אבל גם מתנדף מהר והופך את הבצק לפירורי אם לשים יותר מדי, לכן כדאי כמה שפחות להתעסק עם הבצק". שימו לב להערות בסוף המתכון.
חומרים לכ-25 בורקיטס:
לבצק:
1 כוס (240 מ"ל) שמן רגיל
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
1/2 כפית מלח
2 כפות חומץ טבעי 5%
1/2 3 כוסות + כף (500 גרם) קמח רגיל
1/2 כפית אבקת אפייה
למלית:
2 חצילים בינוניים
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
1/3 כוס עירית קצוצה דק
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון
פלפל שחור גרוס
לציפוי:
3 כפות חלב שקדים/סויה
שומשום
+ מכינים את המלית: קולים חצילים על אש גלויה כמה דקות מכל צד עד שהחצילים שחומים ורכים. מצננים 15-10 דקות.
+ מפרידים את הקליפה מבשר החצילים ומניחים במסננת לכשעה כדי להיפטר מהנוזלים.
+ בינתיים מחממים מחבת קטנה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל שקוף. מעבירים לקערה.
+ קוצצים גס את בשר החציל ומעבירים לקערה עם הבצל המאודה. מוסיפים עירית קצוצה וקליפת לימון, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
+ מכינים את הבצק: מחממים שמן, מים ומלח בסיר עד לסף רתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים חומץ ומערבבים.
+ מערבבים בקערה אחרת קמח ואבקת אפייה. מוסיפים את תערובת הקמח לסיר בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק רך. ברגע שנוצר בצק אחיד מפסיקים ללוש כדי לא לפגוע בפריכות שלו.
מצננים כ-5 דקות עד שהבצק חמים ונעים למגע.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות, רצוי על טורבו.
+ ממלאים, מעצבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 9 ס"מ. מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים את הקצוות בצביטה או בעזרת מזלג לסגירה יפה. שימו לב – הבצק עדין, אל תתעסקו איתו יותר מדי ואם צריך קמחו קצת כי הוא שומני ומעט דביק. ממליצה לצפות בסרטון למעלה אם אתם לא בטוחים.
+ מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומסדרים עליו את הבורקיטס. מברישים במעט חלב ומפזרים מעל שומשום.
+ אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שהבורקיטס זהובים – מומלץ לבדוק כבר אחרי 15 דקות מה שלומם ואם צריך לסובב את המגש (במקרה שהחום לא מתפזר באופן אחיד). מגישים חם או בטמפ' החדר עם זיתים ומלפפונים טריים.
+ שומרים את הבורקיטס בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה אפשר לחמם כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.
הערות ושינויים:
אני יודעת שכוס שמן נשמע הרבה – אבל תחשבו על פני כמה מאפים היא מתחלקת.
הכנתי קצת יותר קטנים (8 ס"מ) וקיבלתי 35 יחידות!
מי שלא אוהבים חצילים יכולים להחליף בזוקיני מגורר – לטגן אותו עם הבצל ולסחוט היטב
לחילופין אפשר להכין מליות שונות מכרובית, דלעת וכדומה.
אם אין לכם כח להכין מאפים קטנים אפשר לייצר מהבצק גאלט – לרדד על נייר אפייה לעיגול, לשים את המלית במרכז ולהשאיר 3 ס"מ בצק מסביב – מקפלים פנימה ואופים.
הצטרפו לקהילה של טבעוניות נהנות יותר כדי להשוויץ במתכונים שהכנתם!
עוד מאפים טעימים שכדאי להכין:
כמו חצ'אפורי במילוי גבינת פסטו
פיצה צרפתית עם בצל וירקות
בורקס שמש במילוי תרד וטופו
אפשר עדיין להצטרף לסדנה החגיגית ביום ראשון – יום הטבעונות הבינלאומי! כל הפרטים כאן
תגיות: חצילים, בורקס, שי לי ליפא, מאפה, בורקיטס, איך מכינים בורקיטס
קטגוריות: מאפים, פוסט נבחר, שפים מבשלים