קרפצ'ו חצילים עם סביצ'ה מנגו
אני אוהבת אתגרים יצירתיים וזה בדיוק מה שחברתי לפייסבוק לינדה ששון הציבה בפניי. מנה עם חציל ומנגו? אין בעיה! קבלו אותה בגרסה חגיגית וצבעונית, היישר לשולחן החג
זאת לא הפעם הראשונה בה מישהו מאתגר אותי בלפצח מנה שהוא אוהב ולא יודע להכין, בהגשמת פנטזיה על מתכון מסויים שהיא לא מצליחה למצוא, או בשילוב של חומרי גלם אהובים שממש מתחשק לשים אותם יחד על אותה צלחת. זה מה שלינדה ששון ביקשה מחברי הפייסבוק שלה לא מזמן: להמליץ לה על מנה שתשלב את שני חומרי הגלם האהובים עליה בתבל, חציל ומנגו. על פניו, לא חיבור מתבקש. מצד שני, שניהם פירות (כן, גם החציל), לשניהם נטיה למתיקות (כן, גם לחציל) וכשחושבים על עמבה וסביח, פתאום הכל מסתדר. את התשובה שלי לאתגר שלפתי בלי לחשוב ובלי שהיה לי מתכון, אלא שהרעיון נשמע לי מיד מעניין, מרענן וטעים בטירוף שהחלטתי לא רק להציע אלא גם לבצע.
אז מה יש לנו כאן? מנה אישית חגיגית ויפה, צבעונית, טרייה ומרעננת, שוברת שגרה ומפתיעה את החך. עוד מה שכיף בה, זאת היכולת לשנות מרכיבים ולשחק עם תוספות וטעמים לכל מיני כיוונים. בשביל זה המציאו את המטבח, לא?
לכל מתכוני ראש השנה שלי – לחצו כאן!
קרפצ'ו חציל קלוי עם סביצ'ה מנגו
בסך הכל מדובר במנה פשוטה עם טעמים כמעט-קלאסיים של כל אחד מהמרכיבים, שהחיבור ביניהם הוא שהופך אותה ל"וואו".
חומרים ל-2 מנות
לקרפצ'ו:
2 חצילים בינוניים, מוצקים ומבריקים
חופן שקדים טבעיים, קצוצים גס
חופן עלי כוסברה טריים (אפשר להחליף בנענע)
צ'ילי אדום טרי, פרוס דק
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס
שמן זית
לסביצ'ה:
2 מנגו בשלים ומוצקים, חתוכים לקוביות בגודל 1-2 ס"מ
1 בצל שאלוט חתוך דק מאד
צ'ילי אדום טרי, פרוס דק
מיץ מ-1/2 לימון
חופן כוסברה קצוצה
מעט מלח ים
+ קולים את החצילים: מניחים אותם מעל להבה גלויה ומסובבים מדי פעם במלקחיים עד שכל הקליפה חרוכה ובשר החציל רך. מעבירים לקערה ומניחים להצטנן במשך כ-10 דקות. מקלפים מהקליפה השרופה ומניחים במסננת פלסטיק להגרת נוזלים.
+ מניחים בקערה את קוביות המנגו, מוסיפים את שאר חומרי הסביצ'ה ומערבבים. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
+ פורסים חציל קלוף לפרוסות בעובי 3-4 ס"מ ומניחים אותן על נייר אפייה משומן בשמן זית. מניחים עליהן נייר אפייה נוסף ומשטחים בעדינות בעזרת תחתית של סיר קטן או כלי שטוח אחר, עד שמתקבל "שטיח" דק של חציל. מסירים את נייר האפייה העליון והופכים את הקרפצ'ו על צלחת ההגשה, אם צריך מעצבים את הצורה מעט בעזרת האצבעות.
+ חוזרים על הפעולה שוב עם החציל השני. מזלפים מעל הקרפצ'ו מעט שמן זית ומתבלים במלח ים ובפלפל שחור גרוס.
+ מניחים במרכז כל צלחת מחצית מכמות הסביצ'ה. מפזרים מסביב שקדים קצוצים, עלי כוסברה או נענע ופרוסות צ'ילי ומגישים.
כשראיתי את התמונה בפייס חשבתי לעצמי שעם המתוק של המנגו חייב להיות אלמנט מסויים של חריפות כדי להשלים את מנעד הטעמים ולשמחתייייייי הממש רבה רצועות הפלפל האדום שבתמונה הן צ'ילי וזהו! וכוסברה זה בגדר מאסט אצלי וסופית מבחינתי זה בחזקת בול פגיעה!
מתכון – אש!!
תודה דרלינגתי.
יאיי איזה כיף שאהבת 🙂