חצילים קלויים עם בצל ירוק
חצילים היו תמיד חלק בלתי נפרד מהשולחן הישראלי, הרבה לפני ש"חציל בטחינה" הפך למכת תפריטי המסעדות. אני אוהבת להשאיר אותם קרובים למקור ולהתענג על בשרם המוצק והטעים של חצילי בלאדי טריים. אם אתם לא נרתעים מהבלאגן, קלייה על אש ישירה תנפיק תוצאה טעימה אפילו יותר.
2-3 חצילים "בלאדי" גדולים ומוצקים
2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק
1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (לא חובה)
3 שיני שום פרוסות דק
מיץ מ-1 לימון
שמן זית איכותי
מלח גס אטלנטי
+ מחממים תנור לחום מקסימלי (לפחות 250 מעלות).
+ מניחים את החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור 45 דקות עד שעה, עד שהחצילים רכים ושחומים (אפיית יתר תייבש ו"תעלים" חלק מהבשר). אני לא מחוררת אותם כלל.
+ מניחים את החצילים הקלויים על קרש חיתוך וחותכים בסכין גדולה את אחת הפאות שלהם. מחלצים את בשר החציל החם מהקליפה למסננת שמונחת מעל קערה. מניחים להגיר נוזלים כ-15 דקות.
+ מעבירים את בשר החצילים חזרה לקרש החיתוך ו"חותכים" אותו מעט בעזרת כף עץ שטוחה (מגע עם סכין מתכתית יגרום לו להתחמצן ולהשחיר). מערבבים בקערה עם שאר החומרים, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
תגיות: יום העצמאות, סלט חצילים, ממרח טבעוני, פיתה, בישול טבעוני, חצילים, סלט טבעוני, אורי שביט, פיקניק
קטגוריות: ירקות