קציצות ברוטב קארי ירוק מהיר
אל תגלו, אבל גם לי יש רגעים שאין לי כח, זמן או חשק לבשל ואני מחפשת דרכים מהירות ליהנות מאוכל טעים במינימום זמן ומאמץ. רוטב הקארי המהיר הזה הוא בדיוק מה שצריך ברגעים כאלה, כדי להפוך לשידוך מושלם לכל מה שתחפצו ובמקרה שלי – קציצות. רוצו להכין!
למרות שמדי פעם מתפרסמים כאן גם מתכונים יותר מושחתים, מי שעוקב אחרי מקרוב יודע, שכבר יותר משנה שאני מקפידה על תזונה בריאה בהרבה מאיך שנהגתי לאכול בעבר – אני ממעטת מאד בצריכה של שמן ומלח, משתדלת להימנע לחלוטין מגלוטן (מבחירה, פשוט מרגישה יותר טוב ככה), אוכלת הרבה יותר מסודר ובאופן די נחרץ נמנעת מצריכה של מוצרים מעובדים, שכמעט תמיד מתחבאים בהם מרכיבים לא כל כך מוצלחים.
בדרך כלל אני מסתדרת עם התזונה הזאת יופי ואוהבת את איך שאני מרגישה בזכותה, אבל עדיין יש רגעים שאין לי זמן לנשום (קורה יותר מדי), שלא לדבר על להיכנס למטבח סתם ככה, בשביל ארוחה קטנה באמצע היום ולא בשביל מתכון לבלוג. ואז אורן פתאום נכנס רעב אחרי יום עבודה, שנינו עייפים וכל מה שאנחנו רוצים זה לאכול משהו בשלוף שיסתום את הרעב וישביע את הנפש. אין לנו הרבה דרישות – רק שיהיה טעים, חם ומוכן תוך דקות. הבעיה שעוד לא מצאתי משהו כזה שיכול להסתדר עם התזונה שלי, אז בשלב הזה על החלק של הבריאות אני בדרך כלל נאלצת לוותר.
ואז הגיע הסיור שערכתי בשבוע שעבר במפעל של "מונבטים" שבכנות הלהיב אותי מאד – מהמפעל הקטן הזה באור עקיבא יוצאים מוצרים מהאיכותיים שפגשתי, בטח ביחס למוצר שיוצא מפס ייצור ונמכר בקופסא. הם מכינים מין טורטיות דקות, קציצות וגם המבורגרים שעשויים מחומרי גלם משובחים שראיתי במו עיני – ירקות טריים ואורגניים, קטניות ודגנים כמו אזוקי, מש וכוסמת והכל מבהיק בניקיונו, נטול גלוטן ומוקפד עד הפירור האחרון. מה שעוד יותר הפתיע אותי זה שהקציצות עצמן מוצלחות – יש להן מרקם טוב, הן יציבות ונגיסות ולא "מושיות", אפויות כמובן (בלי טיפת שמן!) וטעימות. במילים אחרות, אורן כבר התחיל לחמם אותן בתנור בסיטונאות.
בשביל ליהנות מהפתרון הזה לעיתות של בטן מקרקרת, החלטתי לעשות ניסיון ולשדרג אותן עם רוטב מהיר שאצלנו בבית יש אליו חיבה מיוחדת – רוטב קארי ירוק. הכנתי גרסה פשוטה שלו, עם מינימום תהליכים ורכיבים, ואת הקציצות הנחתי בתוכו כשהן לגמרי קפואות – ככה חסכתי את שלב האפייה בנפרד של הקציצות מתהליך ההכנה. הכנסתי את הכל יחד לתנור ומה אני אגיד לכם, תוך 10 דקות התקבל מעדן שנעלם מהשולחן אפילו מהר יותר ממה שלקח לי להכין אותו. ברור שאפשר להכין את הרוטב הכיפי הזה עם תוספות אחרות של ירקות או קוביות טופו, העיקר שלא תישארו רעבים.
נפתחה ההרשמה לסדנת הבישול הבאה!
קציצות ברוטב קארי ירוק
אני הוספתי לרוטב עלים ירוקים שהיו בבית – קייל וחסה יפאנית (שלדעתי היא בעצם כרוב סיני) ואפונה. אפשר להחליף אותם במנגולד או תרד ולהוסיף למשל שעועית ירוקה. כמה שיותר ירוק – יותר טוב.
חומרים ל-4 מנות
12 קציצות אפויות (אני השתמשתי באלה של "מונבטים")
לרוטב:
3-4 בצלי שאלוט או בצל סגול, פרוסים דק
4 שיני שום פרוסות
1 כפית גדושה ג'ינג'ר מגורר
2 כפות שטוחות משחת קארי ירוקה (אפשר פחות למי שחושש מהחריפות)
1 כף רוטב סויה, רצוי בהיר
500 מ"ל קרם קוקוס איכותי
1/2 1 כוסות ציר ירקות או מים
צרור נאה של קייל וכרוב סיני, חתוכים לרצועות
1 כוס אפונה ירוקה (אפשר קפואה)
שמן קפיר ליים או כמה עלי קפיר ליים מיובשים (להשיג בחנויות המתמחות)
1-2 כפיות שמן קוקוס או שמן צמחי אחר (לא זית)
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים בו שאלוטס, שום וג'ינג'ר 2-3 דקות, לריכוך. מוסיפים את משחת הקארי ורוטב סויה, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
+ יוצקים לסיר את קרם הקוקוס והציר ומוסיפים את העלים והאפונה. אם משתמשים בעלי קפיר יבשים, מוסיפים אותם עכשיו. מביאים לרתיחה וטועמים, אם צריך מתקנים תיבול.
+ מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 2-3 דקות לאיחוד טעמים. מסירים מהאש ואם משתמשים בשמן קפיר ליים, מטפטפים לרוטב 3-4 טיפות.
+ יוצקים את הרוטב עם הירקות לתבנית ומשטחים. מניחים ברוטב את הקציצות הקפואות ואופים בתנור 10-12 דקות, עד שהקציצות רכות וזהובות והרוטב מסמיך.
+ מגישים עם אורז מלא או אטריות אסייתיות שאוהבים.
המתכון בשיתוף "מונבטים".
הכנתם? אל תשכחו לעקוב אחרי באינסטגרם ולתייג אותי בתמונה
תגיות: קארי, קארי ירוק, מונבטים, קציצות, קציצות אפויות
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני