כפות חסה ממולאות בסלט עדשים שחורות, מנגו ואגוזי לוז
מנה ראשונה מפתיעה ומרעננת – אפשר לאכול את הסלט מתוך עלה החסה ואפשר ואף רצוי לגלגל אותו לרול ולאחוז ביד.
חומרים ל 4-6 מנות
1 ראש חסה אייסברג (אפשר להחליף בעלים פנימיים של חסה ערבית), שטוף
1 כוס (200 גרם) עדשים שחורות, שטופות
1 מנגו גדול, בשל ומוצק, חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס אגוזי לוז שבורים גס
חופן עלי נענע קצוצים גס
2 כפות שמן זית
1-2 כפות מיץ תפוזים טרי
מיץ מ-1/2 לימון או ליים
קליפה מגורדת מ-1/2 לימון או ליים
מלח, פלפל שחור גרוס
+ מבשלים את העדשים: מניחים את העדשים בסיר, ממלאים בהרבה מים (לא ממליחים), מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה, עד שהעדשים רכות אך מוצקות. מסננים ומצננים.
+ מעבירים את העדשים לקערת ערבוב. מוסיפים את קוביות המנגו, אגוזי הלוז השבורים והנענע ומתבלים בשמן זית, מיץ תפוזים, מיץ לימון, קליפת לימון, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים על כל צלחת הגשה עלה חסה וממלאים בכמה כפות מתערובת העדשים. מעטרים בעלי נענע שלמים.